tiistai 6. kesäkuuta 2017

Leipä - ja lounasvinkki: ihana leipomoravintola Levain!

Jos rakastat leipää, niin sinun pitää ehdottomasti suunnata Punavuoreen Kankurinkadulle leipomoravintola Levainiin. 


Kannattaa sinne suunnata muutenkin, vaikkei leipä  olisikaan se sun juttu. Levain toimii myös kahvilana ja ravintolana ja leipien lisäksi leipomotuotteisiin kuuluvat ihanat makeat herkut, kuten Lissabonin reissulta vuosia sitten mieliin jäänyt Pasteis de Nata. 


Ensi käyntini Levainiin oli tosi pikainen. Aikaa oli vähän, mutta pakko oli saada kotiin pari Levainin leipää maisteltavaksi. Leivät valmistetaan käsityönä ja leivotaan hapanjuureen ja paistetaan kiviarinauunissa. Tuoretta leipää paistetaan aamusta iltapäivään. Ostin Levainin nimikkoleivän ja siemenleivän mukaani ja suuntasin palaveriin uunituoreet leivät kassissa. Kokoushuoneessa leijui huumaava leivän tuoksu. Minä tykkäsin molemmista leivistä. Olivat aivan älyttömän hyviä! Muiden maistelijoiden suosikiksi nousi siemenleipä. Pakkaseen laitoin molemmista leivistä muutamat siivut ja maistuivat pakkasenkin kautta erinomaisesti, eivät kyllä kauaa ehtineet siellä vanheta.  


Levainin nimikkoleipä, leipä nro 106!


Levainin aukioloajat ovat mahtavat. Paikka on nimittäin auki maanantaista lauantaihin aamukasista iltaysiin. Levainissa on tarjolla aamiaista, lounasta ja kevyttä illallista - viinejä unohtamatta. 

Aloitin kuluneen viikon komeasti lounastamalla Levainissa. Listalta valkkasimme salaatit, jonka kylkeen tarjoiltiin pala herkullista leipää. Minun salaatissa oli quinoaa, paahdettua munakoisoa, kikherneitä, tomaattia, rucolaa, mantelia ja tahini-jugurtti-kastike. Salaatti oli todella hyvää. Kastike oli herkullinen, raikas ja maukas. Hintaa salaatilla oli 12 €. Täytti oikein mukavasti. 




Lounaskaverini salaatissa oli taas paahdettua punajuurta, karamellisoitua punasipulia, avokadoa, edamade-papuja, herneenversoja, fenkolia ja vuohenjuustoa. Tämäkin salaatti oli kuulemma todella hyvää. 


Palvelu Levainissa toimi tosi sutjakkaasti ja ystävällisesti. Paikassa riitti kuhinaa, mutta syöjille löytyi tilaa. Molemmissa lounassalaateissa oli meidän mielestämme tosi kivat ainekset, saimme taas inspiraatiota kotikokkailuihin. Olimme siis lounasvalintaamme erittäin tyytyväisiä! Suosittelen Levainia lämpimästi. Joistain paikoista tulee vaan heti suosikkeja - seuraavaa vierailua Levainiin jo innolla odottaen!

14 kommenttia:

  1. Kunhan tie vie taas joskus Helsinkiin, pitäö ehdottomasti käydä Levainissa. Kuulostaa kaikinpuolin just sellaiselta paikalta, josta tykkäisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Aamiaisen antimia haluisin seuraavaksi maistella Levainissa.

      Poista
  2. Tää on mun testauslistalla kyllä aivan ykköspaikalla! ...jahka pääsen kesälomille niin ehdin mäkin vihdoin. On näitä Levain -kuvia ja juttuja tullut kuolattua jo aivan tarpeeksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama oli mulla, pakko oli päästävä, vaikka aikaa oli vähän :).

      Poista
  3. Levain on ihan duunipaikan lähellä ja olen kuullut siitä paljon hyvää. Pitääpä poiketa.

    VastaaPoista
  4. Levain on niin mahtava! :p tuli heti nälkä miettiessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On huippu! Levainin leipää söisin mieluusti joka päivä 😀

      Poista
  5. mä oon niiiiin odottanut tänne pääsyä, kerran jo yritettiinkin, muttei ollut sunnuntaina auki. Pastel de Nata <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse ihastuin Levainin aukioloaikoihin, on iltaisin mahtavan myöhään auki, vaikka sit sunnuntaisin kiinni.

      Poista
  6. Oi nam. Ihanan näköiset leivät. Tuo kuori taitaa olla ihan "oikeaoppinen" ? :-)

    VastaaPoista
  7. Leipää olen ostanut Levainista, mutta syömäänkin sinne pitäisi päästä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi. Lounassalaatti oli tosi hyvä!

      Poista