perjantai 5. toukokuuta 2017

Bistro Popotin herkullinen lounas

Lahti on mesta paikka - vai miten se meni..? Lahteen olen päässyt tutustumaan useamman kerran, erityisesti lounasaikaan. On Lahdessa vietetty myös yökyläviikonloppua ihan parhaassa hotellissa Solo Sokos Lahden Seurahuoneella - asiakaspalvelu oli täällä erinomaisen ihanaa, jäi mieliin vahvasti! Samoin kuin hotellin aivan mahtava aamiainen!  Nautimme hotellin ravintolassa myös ihanan italialaisen illallisen, Trattorian tarjonnasta pääset lukemaan tästä.

Mutta siis lounaalle ja Lahteen, jonka jo hyvissä ajoin päätin nauttia edellisvuonna vuoden ravintolaksi valitun Rouxin omistajien toisessa paikassa, Bistro Popotissa. Lounasta tarjoillaan Bistro Popotissa arkisin klo 10.30-14.30. Lounaalla riittää valinnanvaraa; on keittolounasta, salaattibaaria, kotiruokalounasta ja pitkää lounasta, jossa siinäkin on kaksi eri vaihtoehtoa. Kaikkiin lounassetteihin sisältyy leivät levitteineen, pieni makea kera kahvin tai teen. Lounasviinit olivat hinnoiteltu hauskasti aina per centtilitra. Lounaalle just hyvä määrä onkin vaikka 6 cl viintä tai ehkä 7... ;).  


Bistro Popot on tosi viihtyisä, rennonletkeän ja mukavan oloinen paikka. Runsas salaattibaari oli katettu ravintolan yhteen kulmaukseen - olikin muuten houkuttelevan näköinen pöytä! Bistro Popotin noutopöydän herkut olivat minun makuun! Pöydässä oli ruokaisia salaatteja, joista tykästyin erityisesti kiherneitä, aurinkokuivattua tomaattia ja kukkakaalia sisältävään salaattiin. Raikkaita makuja tarjosi myös vihreä salaatti, tomaatit, porkkanat ja vesimeloni. Salaattibaarin ruokaisasta osastosta löytyi kikhernesalaatin lisäksi paria muuta salaattia, leikkeleitä ja lohta. Ei kyllä jää nälkä tämän lounaspöydän jälkeen. 


Tomaatti-chilikeitto oli juuri sopivan tulinen ja feta sopi tähän keittoon loistavasti. 


Maistoin tietenkin molempia leipiä eri levitteiden kanssa. Hyviä olivat molemmat!


Lounaan jälkkärinä oli herkullisen näköiset browniepalat. Minä nautin jälkkärinä palan lempiherkkuani eli superhyvää brietä, ihan mahtava lounasylläri. 


Lounaslautasen sain taas kerran koottua aivan täyteen kaikkia ihania syötäviä. 


Bistro Popotin lounaalla oli todella hyvä hintalaatusuhde. Valikoima oli tosi laaja ja tarjottavista löytyi varmasti syötävää moneen makuun. Kivoja salaatteja oli runsaasti monessa eri muodossa niin ruokaisempina kuin kepeämpinä versioina. 


Bistro Popotin lounas saa minulta vahvan suosituksen. Keitto ja salaattibaari olivat tosi hyvä kombo, vaikka kotiruokana olleet kaalikääryleet jäivät hieman mieleen kummittelemaan. Tästä lounaasta jäi kaikkinensa hyvä maku! Ainoastaan harmitti oma kiireinen aikataulu, olisin halunnut nauttia näistä ihanuuksista pidempään kuin vartin verran. Onneksi lounaskahvin sai napattua mukaan! Lounaalla oli runsaasti porukkaa, enkä yhtään ihmettele - Bistro Popotiin suuntaan minäkin uudemman kerran!

14 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä. Pakko kysyä, onko kuinka tavallista, että leikkeleitä syödään muuten kuin leivän päällä? Tuttaviani asuu Lahden seudulla ja heillä leikkeleet kuuluvat usein ruoka-annoksiin. Itsekseni olen tätä ihmetellyt.. Ihanaa ja maukasta kevättä! :)

  Maisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvä setti! Mulle on tuttua, että leikkeleitä on tarjolla muutenkin kuin leivän päälle. Mutta usein ne ovat nimenomaan noutopöydässä :). Popotin noutopöydässä oli leikkeleitä myöten mahtava tarjonta. Samoin sulle, ihanaa kevättä!

   Poista
 2. Oli kyllä tosiaan houkuttelevan näköinen lounassalaattipöytä. Tälläisen lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopiva kombo raikkautta ja vähän tuhdimpia makuja. Ja monta kivaa yhdistelmää, miten koota oma lounassetti.

   Poista
 3. Täältä saapuu salaattien suurin ystävä myös ihastelemaan mehevää tarjontaa. Ruokaisat salaatit ja etenkin salaatti-buffat ovat aina mieleen. Ja mikä ihaninta voi koota monenlaista herkkua samaan lautaseen. Kotona ei koskaan ole niin runsasta valikoimaa että pitäisi aivan miettiä mitkä lautaselle laittaisi :) Lupaavan kuuloinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mahtavia salaatteja ja tosiaan, moneen makuun sopivia. Itse tykkään kans varsinkin lounaalla syödä ruokaisia salaatteja. Popotissa erityisesti tuo kikhernesalaatti jäi mieleen.

   Poista
 4. Runsaan ja houkkuttelevan näköinenlounaspöytä. Mä niin haluaisin tollasen liitutaulun seinälleni :)

  VastaaPoista
 5. Äh -Rouxin valinnan jälkeen oli täysin päässyt unohtumaan silloin suunnitteilla ollut Lahden reissu. Kiitos muistutuksesta - ehkäpä saisin tässä #Suomi100- hengessä roadtrippailtua tuonnekin suuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Seurahuoneelle yöksi ja sitten Rouxiin tai Popotiin syömään :).

   Poista
 6. Onpa runsas pöytä! Nykyään arvostan erityisen paljon kun erilaisia ruokaisia salaatteja on muutamaakin eri vaihtoehtoa. Näyttää tosi hyvältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin tuoretta ja raikasta safkaa! Mahtava lounaspaikka :).

   Poista
 7. Mä en ole ikinä käynyt Lahdessa ravintolassa, vaikka Lahdessa olenkin aikaani viettänyt melko lailla. Mummolani on Lahdessa. Eikä mummon ruokapatojen ääreltä koskaan tohtinut ravintolaan lähteä. Pitäisi kyllä tehdä ihan ruokareissu Lahteen, siellähän on nykyisin hyvää tarjontaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Useampi tosi kiva ravintola löytyy Lahdesta!

   Poista