lauantai 15. huhtikuuta 2017

Kolme ravintolasuositusta Tallinnaan!


Tallinna on pullollaan mielenkiintoisia ja persoonallisia ravintoloita. Kaupunkiin putkahtelee koko ajan uusia mielenkiintoisia herkuttelupaikkoja. Tällä reissulla testasimme muutaman vanhan ja yhden uudemman ravintolan. Kaikki ravintolat sopivat hyvin sekä lounaspaikoiksi että illalliselle. Palvelu oli jokaisessa ravintolassa ensiluokkaista ja siitä jäi tosi hyvä fiilis. 

Hienostunut Leib

Leib sijaitsee vanhassa kaupungissa. Kadulta päin katssottuna paikka näyttää kovin ränsistyneeltä, mutta sisäpihalta löytyy sympaattinen ravintola. Kesäisin täällä myös grillataan ja puutarhassa on varmasti ihanaa nauttia lämpimistä kesäpäivistä. Ravintolan sisustus on arvokas ja hienostunut. Palvelu oli todella asianktuntevaa ja ammattitaitoista.





Ravintola on saanut nimensä virolaisesta saaristolaisleivän tyyppisestä leivästä, jota leivotaan ravintolassa päivittäin. Hyvää se olikin! 



Leibissä panostetaan lähiruokaan ja kauden raaka-aineisiin. Ravintola käyttää paljon pientuottajia ja panostaa ekologisuuteen. Ruuassa näkyi ja maistui rakkaus ruokaan. Annokset olivat viimeisteltyjä ja hyvin harkittuja. Maut sopivat täydellisesti yhteen ja turhaa kikkailua oli vältetty. Ruuasta välittyi laadukkuus ja tuoreus. 


Alkuruoaksi valitsin tartarin (12€), joka oli aivan täydellinen! Annos oli täynnä ihania makuja ja rakenteita: rapeaa, rouskuvaa, pehmeää, täyteläistä ja raikasta. Upea annos!


Hitaasti haudutettu vuohi (16.50€), lehtikaalilla ja karemellisoidulla mustajuurella keräsi pelkkää ylistystä! Liha suli suuhun ja annoksen maut olivat täyteläiset ja syvät. 


Kasvispääruokana (13€) oli tarjolla tattaria itujen, porkkanan ja vaahdotetun smetanan kanssa. Annos oli upea kokonaisuus; raikas ja siinä oli ihana suutuntuma. Ihastuin tähän annokseen kovin! 



Jos arvostat laatua, lähiruokaa ja taitavaa mielikuvituksekasta ruokaa, kannattaa mennä Leibiin! Leibin hintataso on hiukan korkeampi kuin usemapien ravintoloiden, joissa olemme käyneet, mutta laatu on huikea! Täällä on myös todella laaja viinivalikoima ja henkilökunta on todella ammattitaitoista. 


Leib

Rento retroravintola Pegasus


Pegasuksessa olen käynyt vuosien varrella muutamankin kerran lounaalla. Ruoka on ollut aina hyvää ja erityisesti Pegasuksen leipä on jotain aivan mieletöntä! Paikan sisustus on tosi hauska, sisustuksessa on paljon 70 -luvun henkeä. Ravintola on toiminut pitkään, se on perustettu vuonna 1962. 

Meille sattui aivan mahtava tarjoilija, jonka kanssa naurettiin monet naurut illan aikana. Palvelusta tuli niin hyvä mieli ja rento fiilis! Olimme tällä kertaa illallistamassa, joten halusimme ottaa aperitiivit alkuun. Tarjoilijan suosituksesta tilasimme Tanqueray Collins (7€) nimisen juoman, joka sopi meidän makuun täydellisesti. Drinkki oli raikas ginipohjainen juoma, jossa oli mukavasti kirpeyttä. 



Ja sitten se leipä! Rapea ja ihanan rasvainen kuori ja pehmeä sisus, maku aivan täydellinen. Tänne kannattaa tulla jo pelkän leivän takia ainakin lounaalle.


Ankankoipiannos (14.70€) sai kehuja, liha oli mureaa ja maut kohdillaan. Oma kana-annokseni oli myös herkullinen (12.70€). Erityisesti minua ilahdutti annoksen maukas polenta sekä upeasti maustetut tomaatit. Kana oli mureaa ja kokonaisuudessaan annos oli oikein maukas. Me tilasimme alkuruuaksi maa-artisokkakeitot, mutta ne jäi tulematta sekaannuksen vuoksi. Meillä oli kuitenkin niin hauska ilta, että sekään ei haitannut yhtään ja vatsakin oli lounaasta vielä puoliksi täynnä. 




Ruoka Pegasuksessa on simppeliä ja selkeästi rouheampaa kuin Leibissä. Pegasuksen valttikortteja ovat viihtyisä sisustus, rento ilmapiiri ja edulliset hinnat sekä tietysti se ihana leipä!



Edullinen ja suosittu Rataskaevu 16


Rataskaevu on tällä hetkellä yksi Tallinnan suosituimpia ravintoloita, enkä ihmettele yhtään. Yritin saada meille varausta lounaalle lauantaiksi kolme viikkoa etukäteen, mutta ravintola oli jo täynnä. Sunnuntaiksi saimme kuitenkin pöydän, jee! 



Täälläkin oli tarjolla aivan taivaallista leipää. Arjessa en juurikaan edes syö leipää, mutta näitä herkkuja on vaan mahdoton vastustaa! 




Päädyimme kaikki ottamaan alkuruuaksi kurpitsakeittoa (3.90€), jossa oli mozzarellaa ja kurpitsansiemeniä. Keitto ei ollut liian raskas ja oikein kiva alkuruoka!



Pääruuaksi valikoitui luomunaudan ulkofilee sieni-ohra-risoton ja fenkolin kera (15.70€). Annoksessa oli hyvät täyteläiset maut, jotka olivat tasapainossa. Toisena pääruokana seurueessamme nautittiin lohta (12.60€), joka oli todella kaunis annos. Ystäväni sanoi, että annos oli paras lohiannos, jonka hän on koskaan ikinä syönyt. Ruoka oli rouheaa ja maukasta. 





Rataskaevu on rento, kotoisa ja viihtyisä ravintola. Ruoka on simppeliä, hyvää ja laadukasta. Täällä erityisesti hinta-laatu-suhde on todella hyvä! Tallinnassa on niin hyviä ravintoloita! En malta odottaa ensi kertaan!



10 kommenttia:

  1. Hyvät vinkit! Olen ihan samaa mieltä, että ruokatarjonta on Tallinnassa erittäin hyvää. Tuon Leibin olen kuullut monelta paikalliselta vinkkinä. Ikävä kyllä se oli viime reissun aikana kiinni. Jäi siis ensi kertaan... Toisaalta, myös Leibin ravintolan pihaa on kehuttu, joten sinne on hyvä mennä varmasti kesäaikaan. Rataskaevuun yritimme viime kesänä syömään, mutta ikävä kyllä lounaalle ei ollut yhtään vapaata paikkaan. Ja emme olleet todellakaan ainoat, jotka yrittivät lounaalle juuri aukeamisen aikaan. No, tyydyimme johonkin hieman "rahvaampaan" :) Toisaalta mukana oli viisi lasta, joten ehkä oli parempikin, ettemme menneet tuonne ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rataskaevuun kannattaa todellakin varata pöytä hyvissä ajoin! Heillä on sisarravintola Väike, johon taitaa saada helpommin pöydän ja listakin on hyvin samanlainen! Leibissä ruoka oli kyllä todella taidokkaasti valmistettua ja uskon, että sisäpiha on kesällä todella viihtyisä. Käsittääkseni kesällä terassilla myös grillataan!

      Poista
  2. Tuonne Rataskaevuun en ole onnistunut saamaan pöytää. Oliko se niin, että sinne piti soittaa tai laittaa postia? Tykkään enemmän, jos varauksen voi tehdä varausohjelmassa, olen nössö soittamaan minnekään. :D Mutta Tallinna on kyllä sellainen ravintolaparatiisi, että oksat pois! Joko olette Tuljakin testanneet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse varasin pöydän soittamalla, puhuivat hyvää englantia puhelimessa! Tuljakia en ole testannut, kerro ihmeessä lisää! Oletko käynyt tai kuullut hyvää?

      Poista
    2. Hyvä, kyllä minäkin sitten uskallan soittaa. Ensi kerralla Rataskaevuun. Ollaan oltu pari kertaa Tuljakissa. http://campasimpukka.blogspot.fi/2016/07/loistava-tuljak.html ja http://campasimpukka.blogspot.fi/2017/01/viimaisessa-tallinnassa.html Se sijaitsee Piritan tien varrella, lähellä sitä Laululavaa. Helposti pääsee bussilla. Tykkäsimme tosi paljon, kuten postauksista voi huomata. Niissä postauksissa on kaikkea muutakin Tallinnasta, älä lannistu, jos luet, kyllä se Tuljak-osuuskin tulee :D Viime vuonna kävimme eka kertaa Tartossa ja heti kohta sen jälkeen luin teidän Tarto-postauksenne, aion seuraavalla kerralla siihen hotelliin, missä te olitte!

      Poista
    3. Kiitos vinkistä! Käyn heti miten lukaisemassa :) Ja kiva, että blogistamme on löytynyt hyviä vinkkejä, lämmittää mieltä, siksihän tätä kirjoitamme ;)

      Poista
    4. Kävin lukemassa jutun Tuljakista! Vaikutti todella hyvältä! NOA on mielestäni ylihinnoiteltu, mutta kiva, että Tuljaksisa hintataso on kohtuullisempi. NOA:n ruoka on toki hyvää ja maisemat kohdillaan, mutta samantasoista ruokaa saa muualta paljon edullisemmin.

      Poista
    5. Me olemme käyneet NOAssa vain kerran ja tosiaan, se on hintava. Juuri tuossa Tuljak (samaa ravintolaperhettä) pärjää kyllä paremmin, ruoka on yhtä nokkelaa, joskaan ei ehkä ihan niin "piperrettyä" ja hinta paljon kukkaroystävällisempi. NOAn rakennus ja sijainti ovat kyllä upeat. Tuljak on ymmärtääkseni entisessä voileipäbaarissa ja hienosti on neuvostoajan rakennus taikinoitu uuteen uskoon.

      Poista
  3. Kerrassaan loistavat valinnat! Leib Resto & Aed on ollut meidän suosikkiravintolamme jo useamman vuoden ajan! :) Myös Pegasus sekä Rataskaevu 16 löytyvät meidän ravintolalistaltamme: tallinnaa.com/ravintolasuosituksemme-tallinnaan/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin tsekkaamassa nuo teidän suositukset! Hyviä olivat. Listalta löytyi meidän ikisuosikki Kohvik Moon ja Salt, johon ihastuimme viime vuonna!

      Poista