maanantai 30. toukokuuta 2016

Pizzaa! Järvenpään Trattoria Il Colesseossa!

Toukokuun viimeisiä päiviä viedään. Superkiireinen kuukausi on takana; kiireen määrän on voinut huomata blogipäivityksissä, niitä ei juuri ole ollut. Tästä pikaisesta ravintolakäynnistäkin on vierähtänyt se kuukausi, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan... 

Vappua vietettiin tällä kertaa talkoohommissa, ilman suurempia juhlia. Vappuaattona puuhailun lomassa ehdittiin kuitenkin syömään Järvenpään italialaiseen ravintolaan: Trattoria Il Colesseoon. Ravintola sijaitsee kaupungin keskustassa, juna-aseman lähellä. 

Trattoria Il Colesseon sisustus on varsin pelkistetty. Täällä ei turhia koreilla. Meille tärkeintä tällä kertaa oli saada hyvää ruokaa, mutta pienellä(kin) viilauksella ravintolasta saisi viihtyisämmän.  


Olin kuullut kehuja ravintolan pizzoista ja risotoista. Pizzalista oli houkutteleva. Löysin heti ensisilmäyksellä monta varteenotettavaa vaihtoehtoa. Listalta löytyy hieman tyyriimpiä gourmet-pizzoja ja pitkä lista "tavallisia" pizzoja edulliseen hintaan (noin 9 euroa). Oma valintani osui tällä kertaa risottoon, mutta pääsin onneksi maistamaan vieruskaverin pizzasta palasen. Pizzojen ohella listalta löytyy pastaa, risottoa, salaatteja, täytetty lettu ja hampurilainenkin. Lasten listalla oli muutama vaihtoehto.  


Pizza(t) oli hyvä. Pohja oli ohut, maukas ja rapea. Täytteitä oli sopivasti ja makua niissä runsaasti. Ravintolassa valmistetaan kaikki alusta  alkaen its käsityönä ja raaka-aineet ovat tuoreita. Sen kyllä maistoi. 


Koko pöytäseurueemme oli tyytyväinen pizzoihin. Pizzat eivät ole kooltaan mitään megaisoja. Sellaisia, että pizzan syötyään jää hyvä fiilis, ilman tukahduttavaa olotilaa. 


Trattoria Il Colesseon pizzoja voin suositella. Pizzat olivat hyvän makuisia ja hinta todellakin vastaa laatua. Listaa selaillessani kiinnitin huomiota Colosseon edulliseen hintatasoon. Tämän, maukkaan safkan ohella, luulisi houkuttelevan konstailemattoman italialaisen ruuan ystäviä.  

Mutta, pizzoista risottoon. Oma risottoni kuulosti aika jännälle: Gorgonzola-Ricotta. Jännityksellä odotin, millaisen risoton eteeni saan. Risoton valmistaminen on taitolaji, jossa täällä onnistuttiin. Juustoisen risoton maku oli todella vahva. Lempeä ricotta tasapainotti mukavasti voimakkaan gorgonzolan makua. Risoton kypsyys oli just hyvä. Sellainen ihanan valuva, mutta ei puuroinen, jossa on vielä mukavaa purutuntumaa. Tässä kyllä mentiin sillä rajoilla; sanoisin että yhtään hetkeä enempää ei olisi saanutkaan risottoa valmistaa.


Runsas kasa raikasta rucolaa koristi annosta kivasti. 


Oli talkoohommia tai ei, niin kyllä vappuun kuuluu kuohujuoma! Me kipsistelimme Espanjan suosituimmalla cavalla: Anna de Codorníu Cava Brutilla.  Tämä erittäin kuiva, hapokas ja sitruksinen cava sopii erinomaisesti juhlamaljaksi!


Vappuun kuuluvat toki tietysti munkit ja makeat herkut. Useampaa laatua haettiin Järvenpään Kakkutalo GilanistaPizza, skumppa & munkit sekä talkoot totta kai oli meidän vappuun toimiva setti, suosittelen! ...niin ja tuli se talokin maalattua.... 

1 kommentti:

  1. Herkullisen näköisiä ruokia.
    Osallistu kastehelmi arvontaan mun blogissa.
    oikein hyvää torstai iltaa sulle.

    VastaaPoista