tiistai 20. lokakuuta 2015

Voisiko viikonloppu paremmin alkaa...

Saimme kutsun testaamaan Mercurin uutta brunssia ja mikäs sen parempi tapa aloitella viikonlopun viettoa :) Olin tällä kertaa siipan kanssa liikenteessä. 

Olimme brunssilla lauantaina kahdentoista maissa ja ravintolassa oli kiva pöhinä. Vapaita pöytiä ei tainnut juurikaan olla, joten pöytävaraus taitaa olla suositeltava!




Etukäteen vähän mietitytti se, että ravintola on keilahallin yhteydessä. Mutta pelko oli turha, paikka oli oikein viihtyisä ja hyvällä maulla sisustettu.  


Olimme tutustuneet myös ruokalistaan etukäteen ja se vaikutti tooooosi hyvältä. Sekä ravintolan sisustus että ruokalista henkivät jenkkityyliä, joka miellytti meitä kovasti. Ruokalistan laajuus mietitytti myöskin etukäteen. Toivottavasti määrä ei korvaisi laatua, kuten helposti usein käy. Mutta tämäkin oli turha pelko. 



Viime aikoina on tullut aika monella brunssilla ja aamiaisella käytyä ja sitä mukaan vaatimustasokin on noussut. Erityisesti croisanttien suhteen olen tullut kovin ronkeliksi, mutta nämä täyttivät minunkin laatuvaatimukset ;)




Brunssin raaka-aineet olivat tuoreita ja fressejä. Tarjolla oli jos jonkinlaista syötävää, täältä löytää jokainen aivan varmasti mieleistään. Meidän suosikkeja salaattipöydästä olivat vuohenjuustosalaatti punajuurien kera, ceasar -salaatti ja coleslaw jalopenoilla. Oikein herkullisia kaikki!




Lämpimistä ruoista seuralaiseni odotti erityisesti quiche lorrainea, mutta piiras oli aivan liian suolainen. Lempariksi lämpöisistä vaihtoehdoista nousi lihapullat. 



Makeista herkuista löytyikin sitten suosikkeja yllin kyllin. Marjainen smoothie oli oikein hyvää ja makeaa. Smoothie olisi voinut olla myös mehujen kanssa tarjolla vähän vähemmän makeana versiona. Mutta nyt se oli jälkkäri ja toimi sellaisena oikein hyvin. 


Vaniljapannacotta oli minun suosikkini koko brunssista! Pannacotassa oli täydellinen koostumus ja ihanan raikas maku. Aivan ihana herkku!


Muutenkin makeat herkut loistivat tällä brunssilla. Letut näyttivät menevän kiitollisten ruokailijoiden suhin sitä mukaan, kun keittiö ehti niitä paistamaan. Tarjolla ollut kinuskikastike oli aivan jumalaista! Porkkanakakku oli ihanan mehevää ja juuri sellaista kuin sen olla pitää. Aivan upea suoritus siis tämäkin!



 Ainut moite tulee kahvista. Kotona juon vain Nespresson kahveja. Jos tarjolla on vain suodatinkahvia ravintolassa, valitsen aina tummapaahtoista. Perinteinen vaaleapaahtoinen kahvi ei vaan enää maistu. Mielestäni hyvään kahviin kannattaa satsata. Kahvi on tärkeä osa brunssiakin. 

Mercurin brunssi kustantaa 22.50 €, joka on ihan kohtuullinen hinta näin laajasta ja tasokkaasta brunssista. Alle 12 -vuotiaat lapset syövät 1 € per ikävuosi eli ihan kiva konsepti. Brunssin voi myös yhdistää hohtokeilaukseen hintaa 28.50 €. 

Mercurin brunssi on käymisen arvoinen! Suosittelen!



2 kommenttia:

  1. Ai että näyttää hyvältä! :) Voisinpa käydä useimminkin brunssilla.

    VastaaPoista
  2. Ihania brunssi-paikkoja on tullut hurjasti Helsinkiin. Tämä on yksi oikeasti käymisen arvoinen.

    VastaaPoista