torstai 22. lokakuuta 2015

Pikapyrähdys Chileen!

Keskiviikko-iltana oli tiedossa pikapyrähdys Chileen juoman ja ruuan muodossa. Saimme kutsun tutustumaan Vina Undurragan upeisiin ja osin suomalaisille hyvinkin tuttuihin viineihin. Vina Undurragan -viinitilalta viinejä oli esittelemässä palkittu viinimestari Carlos Concha. Carlos kertoi meille niin viineistä, viinitilasta, viininviljelystä kuin Chilestä - erittäin mielenkiintoista kuultavaa. 

Vina Undurragan viinitila on perustettu vuonna 1885. Perinteikkäseen viinitilaan pääsimme siis tutustumaan. Vienti muihin maihin Undurragan viinitilalla aloitettiin jo vuonna 1903 ja tällä hetkellä Undurraga vie viiniä 70 eri maahan. 

Alla olevasta kuvasta moni varmasti tunnistaa tuon toisen viinin vasemmalta, joka on kovasti saanut kehuja suomalaisissa julkaisuissa. Illan ohjelmassa oli siis uuden kuohuviinin ja neljän punaviinin maistelu ilman ruokaa ja ruuan kera. 


Kuohuviinillä aloitimme maistelun. Viini valmistetaan Charmat Metodilla, joka tarkoittaa yhtä kuin että viini tehdään tankissa kokonaan. Ensivaikutelma tästä kuohuviinistä oli kuiva. Viini oli kuiva ja vähän karvas, meidän makuun tunkkainen. Tämä kuohuviini ei meille toimisi seurustelujuomana. Mielipide viinistä oli toinen, kun maistoimme sitä lohicevichen kanssa - eipä olisi parempaa makuparia keksinyt. Erinomainen kuohuviinin mausteisen lohicevichen kanssa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!


Ensimmäinen punainen lasi vasemmalta sisälsi suomalaisille hyvinkin tuttua punaviintä. Tämä viini on selkeä seurustelujuoma. Maku oli pehmeä ja lempeä, mikään ei puskenut vastaan. Hyvä jälkimaku. 


Undurraga oli illan toinen punaviini. Jos edellinen oli helppo punaviini, niin tämä 100 % Carmenere ei ollut. Viini oli tosi tiukka, maussa oli karvautta ja fiilis oli aika tuhti ja tunkkainen. Tämä viini ei meidän makuun ole lipittelyjuomaa. 


Seuraavana vuorossa oli Santiago Gran Reserva. Tässä oli luonteikas, voimakas ja ryhdikäs punaviini. Selkeästi meidän mielestämme ruokaviini, joka passaisi hyvin esimerkiksi pihvin kanssa. Jälkimaku oli hyvä. Ruokajuomaksi ostaisimme tätä, liharuokien kanssa. Mutta tätä joisi mielellään lasillisen ilman ruokaakin. 

Illan viimeinen viini oli Aliwen Cabernet Sauvignon Syrah 2013. Tämä viini ei sytyttänyt tanniiniensa vuoksi ensi maistelulla, mutta illan aikana tarjoillun lihapadan kanssa tämä viini toimi erinomaisesti. 


Viininmaistelu järjestettiin ihanassa ravintola Lasipalatsissa, joka on yksi suosikkiravintoloistamme Helsingissä. Viinejä ja ruokia maistelimme ravintolan upeassa Palmu-salissa. Lohiceviche ja kanasalaatti chileläisillä twisteillä olivat molemmat erinomaisia. Lohicevichen kanssa Undurragan kuohuviini oli upea makupari. Suosittelemme kokeilemaan - cevicheä ja kuoharia. 


Lihapata jatkoi alkuruokien laadukasta linjaa. Lihapadan kanssa tarjoillut juurekset olivat oiva lisäke tuhdille padalle. 


Upean tilaisuuden ja illallisen kruunasi ihan älyttömän hyvä chilisuklaakakku. Taas kerran saimme erinomaisen suklaakakun, joka on yhtä aikaa, makea, täyteläinen, kuohkea, tuhti ja suklainen. Perfect!


Lasipalatsin herkut olivat upeat ja Undurragan viineihin tutustuminen oli erittäin mielenkiintoista. Viinitastingit ovat aina superhauskoja ja erityisen mukavia ne ovat ruokaan yhdistettyinä. Suosittelemme kokeilemaan! 

2 kommenttia:

  1. aah - musta taas se skumppa oli iloinen yllätys ja carmenere oli oma lempparini :-) oli toimiva kokonaisuus tuo tasting - oli ihan huippua päästä kokeilemaan eri ruokien kanssa viinejä ihan käytännössä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin. Ihmiset tykkää niin eri asioista. Pitää vaan itse kokeilla niin saa selville mikä on oma maku.

      Poista