maanantai 26. lokakuuta 2015

Food & Fun: japanilainen ravintola Karu Izakaya

Food & Fun -festareiden lauantai-illan illallisen olimme varanneet myöskin kovasti kehutusta Karu Izakayasta. Tämä pieni söpö ravintola sijaitsee aivan Turun ytimessä, lyhyen matkan päässä Kauppatorilta Aurakadulla. Izakaya on japania ja sillä tarkoitetaan maanläheistä rentoa mestaa, jossa voi nauttia viiniä ja syödä hyvää safkaa. Lämmin ja mukava mesta Karu olikin. Karun tyypit, eli Mikael Bergströn ja Valtteri Willberg ovat niittäneet mainetta mm. Raku Ya:ssa, joka oli meidän ehdoton lempparimesta. Food & Funin vieraileva keittiömestari Karussa oli islantilainen Eyþór Mar Halldórsson, joka Reykjavikissa omistaa japanilaisen ravintolan SushiSamban. Innolla odotimme tulevaa illallistamme. 

Neljän ruokalajin menu (48 €) aloitettiin pienillä raksuilla eli Possun korvilla ja majoneesilla. Tämä on klassinen japanilainen herkku. Rasvaiset korvat olivat mukavaa raksuteltavaa.




Kampasimpukkacheviche oli upean näköinen annos! Tabasco-sitruunakastike oli meidän makuun turhan vahva, peitti alleen itse kampasimpukan makua. Makumaailma oli hapokas ja tässä annoksessa oli potkua. 




Porotataki oli erinomainen annos. Pieneksi leikattu poron liha tarjoiltiin savustetun hapankerman, punasipulin, Amazu Ponzun (sitruksinen soijakastike) ja maa-artisokan kanssa. Tykkäsin todella. 




Härkäslider oli ihan mielettömän hyvä. Tässä mustassa sämpylässä olivat maut niin tasapainossa ja kohdillaan, kun vaan voi olla. Raikasta, maukasta ja tuoretta olisivat sanat, joilla tätä annosta kuvailisin. Pavalone-juusto oli lempeä, kivan makuinen juusto, shiso - uusi yrttituttavuus ja raakasalsa tosi freshi. Sliderin kanssa tarjottiin japanilaisia sipulirenkaita, jota olivat aika rasvaisia. Korianterimajoneesi oli hyvä. Ihana annos kokonaisuudessaan. 



Sushisetistä löytyi kolmea erilaista sushia: "Rock & Maki -roll" sisälsi ankanmaksaa, siracha-majoneesia, langustinia ja avokadoa. Tonnikalanigirissä oli wasabiponzua ja senbaipopkornia. Härkänigirissä taas viiriäisen muna ja tryffeliponzua. Minä pidin kaikista susheista, jopa ankanmaksaa sisältäneestä makista. Raaka-aineet olivat tuoreita ja laadukkaita ja kaikissa susheissa oli makua - ei jäänyt valjuksi. Sushit pysyivät hyvin kasassa ja näitä oli helppo. Paras ehkä näistä kolmesta oli kuitenkin Härkänigiri. Olipa ihanaa syödä pitkästä aikaa sushia ja erinomaista sellaista. 


Jälkiruoka kuulosti jo menusta luettuna lupaavalle ja erittäin hyvä oli Karun Yuzu- (japanilainen sitrushedelmä) & rosmariinisuklaakakku. Suklaakakku oli täyteläinen ja just sellainen ihanan suklainen, mehevä ja tuhti. Kakun päällä oli hassepähkinäpraliini ja rosmariinilunta. Lisäksi oli aivan sairaan hyvää skyr-karamellikastiketta (tätä olisi voinut olla enemmänkin) ja vaahtokarkkeja, joista en niin välittänyt. Upea jälkkäri!


Illallinen Karussa oli onnistunut. Ruoka oli hyvää ja maukasta. Kaikissa annoksissa oli selkeät, välillä tosi vahvatkin maut. Minä tykkäsin annoksista ja makumaailmasta ja olin tosi tyytyväinen, että pääsimme Karuun syömään. 

Paikkana Karu oli rento ja mutkaton. Palvelu toimi illan ajan sujuvasti. Eri ruokalajit tulivat pöytään sopivassa tahdissa, mutta astioita korjattiin pois vähän heikommalla tahdilla. Henkilökunta oli ystävällistä ja Karussa oli viihtyisää. Mieluusti illastaisin täällä toisenkin kerran. Miksi mennä Pariisiin, kun meillä on Turku.....? ;)

2 kommenttia:

  1. Kyllä Turkuun pitää päästä taas kohta uudelleen! Karukin olisi kiva testata! Yritimme pöytää sinne Myös FF aikoihin, mutta oltiin ihan liian myöhässä (the day before...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turussa on hyvä käydä vähän väliä. Monta upeaa ravintolaa löytyy sieltä. Karu oli hyvä! Me oltiin omasta mielestämme ajoissa liikkeellä - siltikään ei ollut liian helppoa saada pöytävarausta, suosittu tapahtuma tuo FF!

      Poista