keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Drinkkikoulussa!

Muutama viikko sitten vietimme huippukivan kivan illan Ginger Peoplen Drinkki-illassa. Illan ohjelmassa oli tutustumista Ginger People -tuotteisiin, drinkkien tekemistä niin baariympäristössä kuin kotioloissa, drinkkien koristelua, treenaamista flööraus -mestariksi, ruokaa ja juomaa. 

Ginger Peoplen tuotteista tykästyin erityisesti kahvinmakuisiin inkiväärikarkkeihin. Olivat muuten tosi koukuttavia! Kovasti innostuimme myös muista inkiväärituotteista, kuten siirapista. Inkiväärin ystäville aivan ihania herkkuja. Inkiväärisiirappia aion itse ehdottomasti kokeilla leipomiseen, vaikka upeiden päärynäruusujen valmistuksessa. Drinkkikoulu järjestettiin Vip Bartendersin tiloissa ja drinkki-illan opettajina toimivat Vip Bartendersin kovan luokan baarimikot. Elämämme ensimmäistä kertaa pääsimme ihan tosi läheltä seuraamaan flairtendingia eli flöörausta. Tässä Suomen Mestari Niko Välimäen taidonnäyte. Omat "showmme" jäivät videoimatta.......
Muutamiin drinkkikouluihin olemme osallistuneet aikaisemminkin ja takataskussa meiltä molemmilta löytyvät Kotibaarimestarin tutkinnotkin - emme ole siis aivan noviiseja cocktailien tekemisessä, mutta a i n a oppii jotain uutta ja kivaa! Ginger Peoplen ja Vip Bartendersien järjestämä ilta oli monipuolinen: flöörauksen ja cocktailien tekemisen lisäksi pääsimme treenaamaan mm. drinkkien koristelua, vapaata kaatoa ja saimme vinkkejä juomien valmistamiseen kotioloissa - nämä vinkit otetaan käyttöön ehdottomasti :). 

Cocktailien värkkääminen ammattilaisten johdolla on hirmuisen hauskaa puuhaa. Suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan, jos tälläinen tilaisuus eteen tulee! Tässä drinkkikoulussa tosi hauska juttu kaiken muun kivan lisäksi oli inkiväärin käyttö - me molemmat digataan inkivääristä ihan kympillä ja mikäs oli kivempaa kuin oppia tekemään inkivääridrinkki! 


Morning Martini oli siis tämä upee drinkki, tyylikäs kuin mikä ja maultaan erinomainen! 


Morning Martini:

1 cl Limoncello
3 cl Cointreau
1 tl Inkiväärihilloa
2 cl sitruunamehua
2 cl Bitter lemonia

Noudatin ohjetta varsin kirjaimellisesti ja hyvää tuli. Ehkä saatoin hieman enemmän lorauttaa Limoncelloa ja vastaavasti vähemmän Cointreauta. Morning Martini on helppo valmistaa myös alkoholittomana. Cointreaun ja Limoncellon sijaan drinkkiin voi laittaa vaikka omena- tai appelsiinimehua saman määrän. Cocktailin ulkoasu viimeisteltiin simppelillä koristeella; hammastikkuun laitettiin pari inkiväärikarkin palaa ja pala sitruunan kuorta. Koristeiden tekoa harjoittelimme myös ja saimme itse käytännössä todeta, että tosi pienillä ja yksinkertaisilla jutuilla saa juomiin kivat koristeet. Drinkkikoulussa saimme myös vinkkejä drinkkien valmistukseen koti-oloissa. Juoman valmistaminen kannattaa aloittaa aina edullisimmasta vaihtoehdosta - ei sitten harmita niin paljon, jos jotain kämmäilee. Jäitä ei voi ikinä olla liikaa, tämä pitää muistaa. Ihan nerokas vinkki oli myös hillopurkin käyttäminen shakerina - ja onko hei tällä hetkellä trendikkäämpää drinkkilasia kuin hillopurkki? Tässäkin kivaa puuhaa illanistujaisiiin. Vieraille vaan hillopurkit käteen, ainekset purkkiin, kansi kiinni ja sheikkaamaan. Cocktailin voi koristella vaikka inkiväärin paloilla ja sitruunankuorella. Sitten enää pilli ja juoma on valmis nautittavaksi! Cin cin!


Kiitos Ginger Peoplen väki ja upeet opet eli Vip Bartendersin baarimikot, oli huippukiva setti! Tälläistä iltaa voi suositella työporukan illanviettoon, kaveriporukoille tai vaikka pikkujoulujen ohjelmaksi :). Heti mentäis uudestaan! :)

2 kommenttia:

  1. Drinkkien tekeminen oli yllättävänhelppoa ja noilla ohjeilla voi vain onnistua. Pitäisiköhän varata kaappiin aineksi ja pitää hillopurkkien sheikkaus kemut? ;)

    VastaaPoista