maanantai 3. elokuuta 2015

Naantali


Kesällä on niiiiin kiva retkeillä! Naantaliin ajaa parissa tunnissa Helsingistä ja täällä riittää tekemistä useammaksikin päiväksi sekä lapsiperheille että ihan aikuisseurassa. Olin tällä kertaa liikenteessä ystäväni kanssa. 

Yhden yön reissumme pääpaino oli tällä kertaa relaaminen ja nautiskelu ilman sen kummempia suunnitelmia. Yövyimme Naantali Spa:ssa, joka sijaitsee noin kilometrin päässä Naantalin vanhasta kaupungista. Huoneemme oli ihan Standard delux -huone, joka käsittääkseni eroaa standard huoneesta siinä, että huoneet ovat vastikää remontoituja. 
Huone oli tilava ja kiva lisä oli oma parveke. 
Naantali Spa oli yksi tyylikkäimmistä suomalaisista kylpylöistä, jossa olen vierraillut. Naantali Spa:han oli saatu kansainvälistä tunnelmaa ja materiaaleihin oli selkeästi kiinnitetty huomiota. Oikein viihtyisä paikka!

Eivätkä maisematkaan olleet täällä ollenkaan huonot :)Itse spa oli tyylikäs ja viihtyisä. Täältä löytyy sekä tavallinen sauna että höyrysauna, jossa on erikseen miesten ja naisten puolet. Lisäksi täällä on muutama poreallas, lämmitetty ulkoallas ja sisäallas sekä baari. Spa-käynnin jälkeen menimme balilaiseen hierontaan, joka oli todella rentouttava ja miellyttävä hoito! Hoidot kannattaa varata hyvissä ajoin, koska paikanpäältä tuskin enää löytyy haluamiasi hoitoja, muuten kuin säkällä ;)
 


Olin etukäteen katsastanut Naantalin  ravintolatarjontaa ja valitettavasti se ei kovin kummoiselta vaikuttanut, joten päädyimme syömään sekä lounaan että illallisen Naantali spa:ssa. Ja tämä osoittautuikin aivan huippu päätökseksi!


Lounaaksi söimme burgerit Le Soleil ravintolassa. Burgeri oli TOSI hyvä! Pihvi oli mehevä ja ranskiksetkin maistuvia. Oikein bueno!
Illallisella söimme taikkua Thai Gardenissa, joka oli niin autenttista kuin nyt vaan ikinä voi olla. Ja tulista! Kannattaa pyytää miedompaa versiota, jos ei ole tulisen ruoan ystävä. Mutta ruoka oli hyvää, todella hyvää. 

Alkuun nautimme aperatiivit ja vihreätee-mojito oli erinomainen, wisky sauer oli minun makuuni hiukan liian viinainen. 


Keittiössä hääräili aidot thaimaalaiset kokit, joten ei ihmekään, että ruoka oli todella aitoa ja myös raaka-aineet olivat laadukkaita. Keittiömestarina toimii Manit Poonhiran. 


Kampasimpukoita alkuruoaksi


Tom Kha gaiAnnokset olivat tosi isoja ja ei millään jaksettu syödä pääruoista puoliakaan. Hintataso oli aika korkea, mutta ei tämä ruoka ihan perusmättöä ollutkaan. 


Punainen curry tofulla

Vihreä curry kanalla

Oltiin iltaruoan jälkeen jo ihan poikki ja painuttiinkin huoneeseen katsomaan leffaa. Ihanaa oli nukahtaa unikulman mainioilla tyynyillä, jotka takasivat hyvät unet. 

Aamiaista tarjoiltiin klo 10.30 asti. Itse arvostan aamu-unisena kovasti hotelleja, joissa aamiainen on klo 11.00 asti. Hotellin aamiainen oli ihan perushyvä, hipsimme aamiaiselle klo 10.00, jolloin kaikki oli jo vähemmän tai enemmän loppu. 


Luovutimme huoneen ja matkasimme seuraavaksi Naantalin vanhaan kaupunkiin. 

Tällä höyrylaivalla pääsee Turusta Naantaliin ja bussilla vierailulle Kultarantaan.  
Presidentin kesäasunto


Kultaranta

Naantali on tosi söpö kesäkaupunki ja pienillä kaduilla on kiva kävellä ja katsella kauniita vanhoja rakennuksia. 
Täältä löytyy myös aivan hurmaavia hotelleja.
Naantalista jatkoimme matkaa Turkuun lounaalle. Valitettavasti tämä oli yksi ainuita kesän aurinkoisia päiviä, joten kaikki ravintolat olivat aivan ääriään myöten täynnä ja jouduimme skippaamaan lounaan Turussa. Onneksi on jo Turun matka varattuna lokakuulle, joten silloin otan revanssia!


Love Deckiltä löytyi hauskat drinkit. Sade-juomaan löytyy ohjeet myös meidän blogista. Hurjan hyvä kesäinen juoma!Aussie Bar - Turku Style

Kyllä kesäinen Suomi on ihana!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti