keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kesäkekkerit!

Auringosta ja lämmöstä ei ollut tietoakaan - mutta säästä viis, kesäkekkerit oli tiedossa j o k a tapauksessa. Ja tulihan meille aivan kiva vähän kesää muistuttava ilma; aurinko paistoi, vettä ripsi vain hieman ja partsilla oli mukavan lämmin istuskella. Kesäkekkereihin kuuluu olennaisena osana tietenkin ruoka ja juoma, tässä kuvausta meidän juhlien tarjonnasta. Kuvat on vähän mitä sattuu. Bileiden järkkäämiseen kuuluu kaikenlaista hässäkkää, joten kuvat ovat erittäin autenttisista tilanteista, rennolla meiningillä räpsäistyjä. 


Kipsis kipsis!
Kesäkekkereihin valmistin kahta eri boolia De Kuyperin likööreistä. Aiemmin keväällä olimme tosi hauskassa Viinimaan järjestämässä cocktail- ja booliworkshopissa, jossa teimme ja valmistimme erilaisia juomia. Juomat olivat simppeleitä tehdä ja tosi hyvänmakuisia. Kivaa oli, että boolien alkoholipitoisuus on maltillinen. 

Kesäjuhliin halusin ehdottomasti valmistaa pari boolia,  ykkössuosikkiani Ruby Doota ja raikasta Sadetta. Nämä boolit toimivat myös drinkkeinä

Boolien valmistaminen on superhelppoa ja supernopeaa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan sekoitin booliainekset, lisäsin jäät ja koristeet. Helppoa kuin mikä ja maku oli loistava. Boolin valmistamiseen kannattaa varata riittävän iso kulho. Isommasta astiasta siirsin boolit tarjoiluastioihin.  


RUBY DOO
0,75 l Fresita -kuohuviiniä
1 l Tropicana La Rossa -veriappelsiinimehua

KORISTEEKSI
Mansikoita 
Verigreippiä





SADE
1 plo (0,75 L) Tarapaca Santa Cecilia Sauvignon Blanc -valkoviiniä
1 tlk (1 L) omenamehua
1 plo (1,5L) Ginger Alea

KORISTEEKSI
tuoretta kurkkua ja vihreää omenaa


Kurkkubooli varmasti vaikutti monen mielestä aikas jännälle, mutta tämä raikas juoma sai kovasti kehuja vierailta. Itsekään en oikeen pystynyt näitä juomia asettamaan paremmuusjärjestykseen - molempi parempi. 



Kekkereiden ruokaisammalta menulta löytyi hampurilaisia. Hampurilaissämpylöitä olen testannut useampia ja toistaiseksi parhaat burgerisämpylät olen valmistanut tällä Olivia-lehden ohjeella: Ilmava briossi. Suosittelen kokeilemaan! 

Burgeripihvit valmistettiin Katukeittiö -parempaa roskaruokaa -kirjan ohjeen mukaan, ilman sen kummempia kikkailuja. Pihveihin tuli naidan jauhelihan lisäksi korppujauhoja, ranskankermaa, kananmuna, suolaa, pippuria. Pihvit muotoiltiin puristimen avulla, oli aivan näppärä kapistus. Väliin sitten täytteet omien mieltymysten mukaan. 


Meitsin miniburgeri - on
siellä se pihvikin ;).
Hampurilaisten kanssa nautimme kahta eri punaviiniä. Itse tykkäsin näistä molemmista punkuista. Etukäteen ajattelin taipuvani chileläisen Yali Wetland Reserva Syrahin kannalle, mutta yllätyksekseni ainakin näin burgerin kanssa maistui espanjalainen Raimat Castell de Raimat Tempranillo paremmin. 



Hampurilaisten lisukkeeksi tein Coleslawta ja ihan tosi maukkaan Feta-pesto-perunasalaatin. Coleslawn teen yleensä aina jugurttipohjaisena, määrät menee fiilisten mukaan. 



Ihanaa perunasalaattia maistoin ystäväni synttäreillä aiemmin keväällä. Tykästyin tähän salaattiin kovasti ja olen ensi tutustumisen jälkeen ehtinyt tarjota tätä salaattia useammissa kekkereissä. Salaattiin tuli keitettyjä perunoita, pestoa, kirsikkatomaatteja, rucolaa ja fetaa. Tein salaatin jo aamusella, jotta maut ehtivät tekeytyä päivän aikana.  


Mansikoita mansikoita mansikoita - tuoreisiin mansikoihin ei kai kyllästy koskaan. Mansikoiden ollessa parhaimmillaan olivat ne itseoikeutettu valinta kesäkekkereiden jälkiruokiin. 



Brita-kakku on ikisuosikkini. Tällä kertaa tein kakun Mutsi avautuu blogin -ohjeella ja tulipa hei kuohkea kakku! Kakun täytteeseen vatkasin purkin vispikermaa, jonka sekoitin mascarpone-juuston kanssa. Joukkoon heitin hieman sokeria. Täytteeseen tuli kermavaahto-juustoseoksen lisäksi hilloa ja reilusti tuoreita mansikoita. Kakun päälle siivutin tuoreita mansikoita. 


New York Cheesecake on myös yksi suosikkijälkkäreistäni. Paras ja moneen kertaan testattu ohje on Terhin keittiössä -blogista. Reseptiä tarkasti noudattaen tulee hyvä kakku. Aina. Tällä kertaa juustokakku sai päälleen kasan mansikoita. 


Hyvin uunissa kypsynyt New York Cheesecake
Fresita sopi paremmin kuin hyvin näiden mansikkaisten jälkiruokien juomaksi - ja teki kauppansa ilman jälkkäreitäkin.



Kesäkekkerit olivat hurjan hauskat rennot bileet. Kiitos kaikille kekkerikamuille!  

psst. viinit ja boolit saimme blogin kautta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti