perjantai 13. helmikuuta 2015

Kakkua ja kahvia - ja sydämiä

Ystävänpäivää vietetään tulevana lauantaina. Mikä olisikaan parempi päivä kutsua ystävä kahville ja kakulle? Ja toisaalta myös ihan paras syy leipoa jotain syntisen hyvää suklaakakkua... Meillä juhlitaan Ystävänpäivää kahvin ja kakun kera. 
 
Ystävänpäivänä nautimme herkkuespressot, mutta myö latte on mitä oivallisin vaihtoehto suklaakakulle. Nespresson kahvivalikoimasta Variations-maut ovat ihania makukahveja herkutteluhetkiin. Makukahveista meidän suosikkimme on Caramelito ja kinuskin makuinen kahvi valikoituu juomaksi silloin, kun tekee mieli jotain makeaa. Pehmeän toffeinen ja kermainen maku on oiva pari suklaakakulle. Makeaa makealle. 
 

 


Ystävänpäiväkakuksi valikoitui pitkän harkinnan jälkeen muutamaan kertaan testattu ja hyväksi havaittu Maitosuklaalla kuorrutettu mutakakku. Kakku on ihanan tuhti, suklainen ja makea. Suklaan ystävän herkku. Lisäksi tämän kakun tekeminen on helppoa ja mutkatonta. Luottoresepti. 

 
Tämä Hesarista ennen joulua bongattu resepti on selkeä, eikä jätä mitään arvailujen varaan. Tälläkään kertaa en lähtenyt reseptiä kummemmin soveltamaan. Pikakahvijauheen jätin täytteestä pois ja oma irtopohjavuokani oli noin 23 cm - pienempää ei tästä taloudesta löytynyt. Kakkua paistoin tasan 18 minuuttia. Paistoaika on osoittanut juuri sopivaksi. Kunnon jäähdytys on olennainen juttu ennen suklaakuorrutteen levittämistä. Maltti on tässä kohtaa valttia, vaikka niin tekisi mieli maistaa uunikuumana.  
 
Tällä kertaa suklaakakku viimeisteltiin Ystävänpäivään sopivaksi. Sydämet koristavat mutakakun suussasulavaa suklaista kuorrutusta.  

 
 

Kakun voi valmistaa vaikka edellisenä päivänä ja kuorruttaa seuraavana. Maku vain paranee kakun levätessä yön yli.


 
Herkullista ystävänpäivää kaikille blogimme lukijoille! 

 

 
postaus toteutettu yhteistyössä Nespresson kanssa
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti