sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Aloitimme EatHelsinki 2015 -kiertueen Farosta!

Viikonloppu oli täynnä supermukavaa ohjelmaa, kuten vierailu Farossa. Faro avasi EatHelsinki 2015 -vuoden, eikä ollut lainkaan hullumpi aloitus.

Faro aukaisi ovensa viime kesänä Ruoholahteen Kellosaarenrantaan. Minä tykästyin kovasti ravintolan viehättävään miljööseen. Tyylikästä ja rauhallista. 

Minä valikoin Faron menulta houkuttelevan Punajuuri-vuohenjuustorisoton (15€). Risotto oli hyvä. Maku, koostumus ja risoton kypsyys oli just passelit.  Vuohenjuustokreemi toi sopivaa jytyä muuten lempeän makuiseen annokseen. Onneksi risottoa oli lautasella reilusti, maistui minulle erittäin hyvin. 


Ruokaseuralaiseni valikoi listalta päivän pihvin (25,50 €) ja kehui pihviä loistavaksi. Lisukelistalta oli mahdollisuus valita pihvin seuraksi erilaisia perunoita, pinaattia, salaattia tai kukkakaalia. Lisukkeiden hinnat olivat varsin maltilliset. Juustolautaselta (9€) löytyi kolmea erilaista juustoa, ihanan rapsakkaa näkkileipää ja viikunahilloketta. Kaikkia kolmea juustoa oli harvinaisen reilut siivut. Annos oli hintansa väärti.  


Faron perinteisellä reseptillä valmistettu Creme brulee oli niin maultaan kuin ulkoasultaan onnistunut. Varmasti yksi kauneimmista Creme Bruleista, joita olen tavannut. Illallinen päättyi Cappucinoon. Niin ja seuraavan EatHelsinki-kirjan ravintolan pohdintaan toki. 


Hintalaatusuhde Farossa on aivan kohdallaan. Loppulaskua alensi EatHelsinki-kirjan alennus eli saimme toisen syömämme pääruuan ilmaiseksi. Ruoka oli yksinkertaista ja maukasta. Annoksissa ei ollut liikaa härpäkkeitä, vaan ruoka oli selvästi bistrohenkistä.   

Palvelu oli toimivaa ja huomaavaista päivällisemme ajan. Tarjoilija muisti vähän väliä käydä kyselemässä ruuan maistuvuutta ja juomien riittävyyttä. 

Farosta jäi hyvä fiilis. Maistuvan safkan ja hintalaatusuhteen lisäksi sykähdytti ravintolan sisustus ja miellyttävä miljöö. Mikään ei tökkinyt, vaan vierailustamme jäi pelkästään positiivista sanottavaa.  

Faro

2 kommenttia:

  1. Faro on kyllä loistava! olen onnekas kun se on lähiravintolani työpäivinä :) kävimme maistelemassa bistromenun viime viikolla ja apukokkikin tykästyi, palaamme varmasti vielä Faroon!

    VastaaPoista
  2. Sulla on hyvä "työpaikkaruokala" :) sama fiilis jäi itsellekin, että Faroon toistekin! :)

    VastaaPoista