sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Sinnessä!

Vihdoinkin pääsimme Sinneen. Tästä vierailusta olimme haaveilleet jo pitkään. Olikin aika mahtava hetki perjantai-iltana istua pöytään ja yhdessä todeta, että nyt ollaan Sinnessä.


Sinnen menu oli koottu monipuolisesti. Tarjolla oli a la carte -lista, pari valmista menukokonaisuutta ja myös delin listalta oli mahdollisuus tilata syötävää ravintolan puolelle. Me tykkäsimme. Meidän ruokavalinnat kohdistuivat Puutarha-menuun ja Soppaan ja burgeriin.


Karamellisoitu sipulikeitto (12 €) on juuri sellaista ruokaa, mitä ihminen tarvitsee talvipäivänä pitkän hiihtolenkin jälkeen, kun vielä ehkä vähän viluttaa. Sinnen soppa oli höystetty vuohenjuustolla ja murustetulla mallasleivällä. Täyteläinen ja kuohkea keitto oli huippuhyvä. Sinnen spelttisämpylät voin kera maistuivat suussa sulavan sipulikeiton kanssa.


Puutarha-menun ensimmäinen ruoka oli revittyä nautaa, retiisiä, omenaa ja inkiväärimajoneesia. Annos oli erittäin raikas yhdistelmä eri makuja. Toimi. Alkuruuan kanssa sommelier suositteli täyteläistä syrah-rypäleestä valmistettua punaviiniä kuultuaan asiakkaan toiveet. Erinomainen yhdistelmä! 


Puutarha-menun toinen alkuruoka oli täyteläinen Porkkanakeitto inkiväärillä. Keitto oli sipulikeiton tapaan täyteläinen ja ihanan kuuma. Tästä tykkäsimme. Keitto ei viilentynyt loppua kohden juuri lainkaan. 


Menun pääruoka oli kuhaa ja kuhan seuraksi valikoitui raikas riesling.


Rapeaksi paistettu kuha-annos oli yhtä makujen sinfoniaa. Yllätyksellinen, maukas ja tasapainoinen kuha oli paras Mirkan nauttima kalaruoka. Värikäs annos hiveli silmää makuhermojen lisäksi.Sinnen mainetta niittänyt burgeri (19 €) sisälsi charolais-naudasta valmistetun pihvin, cheddarjuustoa, pekonia, aiolia ja bbq-kastikettaa. Lisukkeeksi valitsin ranskalaiset (3 €), jotka olivat hyvät ja juuri sopivasti suolattu.


Baroloa kera Barolon. Menun juusto oli Baroloa. Viiniksi valikoitui myös barolo, joka olikin täydellinen pari juustokaimalleen. Barolo-juusto tarjoiltiin pähkinöiden ja hillokkeen kanssa. Oli muuten hyvä juusto. Suosittelemme maistamaan. 


Burgerin jälkeen vatsa oli niin täysi, että ainoo jälkkäri, mikä vatsaan mahtui oli cappucino. Oli erittäin hyvä ja tarjoiltiin kovin kauniista kupista.


Puutarha-menun viides ja viimeinen annos oli portviinissä haudutettua päärynää ja toscakakkua. Tämä oli menun heikoin lenkki. Asiaan tosin vaikutti se, että en ole toscakakun suuri ystävä ja mieluusti jälkkärissä saisi olla suklaata tai kermaa tai meiluiten molempia ;)


Nuorten toivekirjaston kirjan "Me katosimme kylästä" välissä pöytään kiikutettiin lasku.  Jännittävä nimi melkein houkutti lukemaankin.
Illallinen Sinnessä sisälsi monta hyvää asiaa. Puutarha-menu oli erittäin hyvä ja tasapainoinen kokonaisuus. Kaikki annokset olivat maukkaita ja annokset olivat sopivia kooltaan. Ei jäänyt nälkä. Eikä jäänyt sipulikeitosta ja tuhdista burgerisetistä.  

Tykkäsimme kovasti tilan akustiikasta. Ravintola oli illan ajan aika lailla täysi ja iloisia pöytäseurueita oli useampia. Silti melu ei yltynyt hallitsemattomaksi kakofoniaksi, vaan pystyimme rauhassa keskustelemaan ja nauttimaan iloisesta meiningistä ja kivasta taustamusasta. 

Palvelu oli koko illallisen ajan erinomaista. Tarjoilijamme oli asiantunteva ja ystävällinen ja toimi tosi luontevasti ja rennosti. Sinnen sommerlier valitsi ruuille erittäin hyvät viinit juojan toiveita kuunnellen. 

Ruoka oli hyvää. Ihan tosi hyvää. Hinta ja laatu kohtaavat Sinnessä erityisen hyvin. Tänne me menemme uudestaan ja suositellaan muillekin. Menkää siis tekin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti