lauantai 25. lokakuuta 2014

Pehmeä lasku arkeen Emon viinibaarissa

Melkeen suoraan Helsinki-Vantaalta paukkasin Gastrobar Emoon, jossa oli tiedossa ilta etelä-afrikkalaisten viinien ja Emon herkkujen parissa. Nederburgin palkitusta viinitalosta oli Suomeen saapunut valkoviinintekijä Natasha Williams esittelemään ja kertomaan viineistä. Viinien ohella maistoimme Emon maukkaita herkkuja.

Maistoimme kolmea eri Nederburgin valkoviintä, joista tykkäsin kaikista. Paras näistä kolmesta oli viimeinen, nimeltään Anchorman. Kuiva, hapokas ja hedelmäinen Anchorman osuu minun valkoviinimakuun täydellisesti. Myös kaksi ensimmäistä viiniä olivat hyviä valkoviinejä.


Nämä kaksi viintä, Winemasters Reserve Sauvignon blanc ja Manor house, toimivat erittäin hyvin katkarapukurkkukeiton ja sitruunasimpukoiden kanssa. Mielestäni toimivat hyvin myös seurustelujuomana.  


Katkarapukurkkukeitto oli älyttömän hyvää, tosi raikas ja maukas annos. Loistava makupari Nederburgin Sauvignon blancin ja Manor Housen kanssa.

Illan herkut eivät jääneet tähän. Biowelle-juusto oli minulle uusi tuttavuus, mukava sellainen. Punaviineistä maistoimme kahta  laatua; the Brew Masteria ja täyteläistä Nederburg Winemaster's Reserve Eelroodia (Cabernet Sauvignon, Merlot). Edelrood on loistava kumppani punaisille lihoille, riistalle ja tuhdeille pastaruuille. 

Emon seuraavat maistiaiset salami ja mortadella olivat yksinkertaisesti hyviä, samoin kuin rapea vaalea leipä, jota taisin useamman siivun popsia.Illan makea päätös oli mielestäni aikas täydellinen; Suklaata ja mustaherukkaa ja Nederburgin loistava makea viini Noble late harvest.

Viinitasting Emossa oli mukavan leppoisa ja rento. Nederburgin viinitalon Natasha, joka vastaa paikan valkoviineistä, kertoi mielenkiintoisesti maistelluista viineistä ja aika hujahti hurjan nopeasti. Tässä illassa viini oli pääosassa, mutta Emon tarjoamat, viineihin sopivat ruoka-annokset, olivat oiva yhdistelmä loistavien viinien kanssa. 

Oikein kiva ilta ja mukava tilaisuus, jonka konseptia voi hyvin toteuttaa omalla ystäväporukalla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti