lauantai 14. kesäkuuta 2014

EMO -parasta pitkään aikaan :)

Arki-iltana ulkona syöminen ravintolassa, jonne on halunnut päästä jo tosi pitkään, tekee arjesta juhlaa. Vielä kun odotukset niin ruuan, juoman kuin palvelunkin suhteen täyttyvät, on illallisen jälkeen enemmän kuin tyytyväinen olo. 

Gastrobar Emo avasi ovensa ravintola Olon vanhoissa tiloissa elokuussa 2013. Historiaa Emolla on takana siis pian vuoden verran. Emon tila on viihtyisä ja isot ikkunat antavat tilaan mukavasti valoa. Sisustus on väritykseltään maanläheinen ja rauhallinen. Tila on avara ja henkii skandinaavisuutta. 
Meidän vierailusta Emossa on vierähtänyt jo tovi ja menu on Emossa muuttunut. Nyt voimassa olevassa iltamenussa annokset maksavat 10 € ja annoksia suositellaan otettavaksi 5-6 per ruokailija - toki kunkin ruokahalusta riippuen. Meidänkin illallisella, jossa valitsimme kolme ja neljä ruokaa, ei alku-, pää- ja jälkiruokia eroteltu ja annokset olivat aivan mukavan kokoisia. Pienempään nälkään kolme ruokaa oli hyvä setti.  Ihan alkuun saimme pöytään maukasta raksuteltavaa kauniisti tarjoiltuna. 
Aloitimme illan huikean hyvällä karitsapaistilla ja briossilla. Aikas täydellinen annos, josta löytyi monta raaka-ainetta ja makua, mutta itse raaka-aine eli karitsa, ei jäänyt muiden ainesosien jalkoihin. Kaunista ja viimeisteltyä ja meidän makuumme sopivasti kikkailua. Parsaa, luomumunaa ja Iberico-porsasta oli aivan huikea annos! Annoksessa kaikki oli kohdallaan ja maut täydensivät ja tukivat toisiaan loistavasti. Voi itku, kun parsakausi on niiiiiin lyhyt.Pauliina oli nieriään oikein tyytyväinen. Kala oli hyvin valmistettu ja kalan oma maku hyvin säilytetty. Kalan kanssa erikseen tarjoillulla kastikkeella sai itse täydentää makuelämystä oman mieltymysten mukaan. Lisukkekukkakaali oli ihanan rapsakka. 


Kevätkananpoika oli myös maukas annos, mutta briossi ja parsa veivät tällä kertaa voiton tästä annoksesta. Mutta ei tässäkään ollut moitteen sanaa. 


Eurooppalaisia juustoja -annos sisälsi kolmea eri juustoa, kahta erilaista hilloketta ja palan näkkileipää. Juustoja ja hilloa oli sopiva määrä, mutta leipää olisin kaivannut lisää. Juustolautasella yllätti maukas homejuusto. 


Raparperipiirakka oli kelpo esitys, mutta jäi kuitenkin hieman suolaisten ruokien varjoon.


Ruokajuomana Hiton C21 oli oikein oivallinen. Viini on tasapainoinen, täyteläinen ja lempeä. Tämä viini toimii myös seurustelujuomana.


Jälkiruokaviininä raperperipiiraan kanssa toimi oikein hyvin tämä Hummelin Berstein.Arki-illan illallinen Emossa oli loistoesitys. Ruuassa ei ollut moitteen sijaa ja ruokien kanssa suositellut viinit osuivat hyvin yhteen. Palvelu Emossa oli ystävällistä ja asiantuntevaa ja toimi sujuvasti koko illallisen ajan. Hinta ja laatu Emossa kohtaavat. Emossa on myös viehättävä viinibaari, jossa juomien lisäksi tarjoillaan myös snackseja. Viinibaarissa kävimme vain tsekkaamassa mestan, mutta vaikutti oivalta paikalta vaikka alkudrinksuille tai pienempään nälkään.  Emo

Emo saa meiltä lämpimät suosittelut! 

Kasarmikatu 44

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti