perjantai 15. marraskuuta 2013

Kahvitasting @Savoy ja arpajaiset blogissa!

Savoy on yksi niistä Helsingin ravintoloissa, joissa o l i s i pitänyt käydä, mutta emme ole kumpikaan siis käyneet. Torstaina pääsimme sisälle asti Nespresson kahvitastingin muodossa. Iltapäivään kuului kuplivaa, Savoyn klassikkoherkkuja ja Nespresson kahvien maistelua.
Savoyn keittiön valmistamat canapet esitteli meille rennon letkeään tyyliin Keittiöpäällikkö Kari Aihinen. Herkkujen esittelyn lisäksi kuulimme myös muutaman sanan ravintola Savoysta ja pääsimme myös tutustumaan ravintolasaliin ja aivan huikeaan terassiin. Jos etsit romanttista illallispaikkaa, niin Savoyn terassi on hyvä vaihtoehto.Savoyn keittiö oli valmistanut herkullisia suupaloja meille nautittavaksi ennen varsinaista asiaa eli Nespresson kahvien maistelua.
Kahvitastingissa oli testattavana neljä eri vahvaa espressokahvia. Nespresson kahvit ovat meille entuudestaan tuttuja, mutta oli hauska huomata, kuinka näissäkin samaan kahviluokkaan eli vahvat espressot  kuuluvissa kahveissa, oli selkeät erot. Me maistoimme espressoina Roma, Arpeggio, Dharkan ja Kazaar -kahveja. Dharkan ja Kazaar ovat syksyn uutuuskahvimakuja, molemmat voimakkaan täyteläisiä kahveja. Arpeggio-kahvia käytämme usein maitokahvin pohjana. Hieman miedompaa Romaa tulee juotua silloin tällöin espressonakin. Nespressolta löytyy yhteensä 21 erilaista kahvimakua. Meidän suosikkeja edellä mainittujen lisäksi on vahva espresso Ristretto sekä makukahveista aivan herkku Caramelito. Lungo-kahveista maistuu eniten Fortissio.


Meillä molemmilla on jo pitkään ollut käytössä Nespresson kahvikoneet. Kahvin laatuun ja laajaan valikoimaan olemme olleet tyytyväisiä. Nespresson kahvi on gourmet-kahvia, eikä sisällä lisä- tai säilöntäaineita. Kahvi on pakattu valo- ja ilmatiiviisiin alumiinikapseleihin, jotka voi kierrättää pienmetallin  keräyspisteissä. Arkiaamuisin olen erityisen onnellinen huipusta kahvikoneesta, jolla kahvin valmistaminen sujuu vaivattomasti ja siististi.  Ja nyt itse asiaan. Saimme blogiimme arvottavaksi teidän lukijoiden kesken Nespresson uusimman Umilk -kahvikoneen. Koneessa on integroitu maidonvaahdotin, jossa voit valmistaa sekä kylmää että kuumaa maitovaahtoa.  Kahvin valmistus sujuu Umilk -koneella nopeasti ja vaivattomasti, sillä kun kapselin pudottaa koneeseen, kahvinvalmistus alkaa automaattisesti. Kone myös muistaa useimmin käytetyn kahvin kupin koon (eli juoko yleensä Ristrettoa, Espressoa vai Lungoa) ja pudottaa kahvikapselin automaattisesti kahvikapselisäiliöön. Energiankulutukseltaan Umilk on myös optimaalinen, kone katkaisee virran automaattisesti yhdeksän minuutin kuluttua käytöstä.

                                                 

Umilkia on saatavilla joko mustana tai valkoisena. Kuluttajasuosituhinta on koneelle 199 €. Arvomme kaikkien kommentoijien kesken Umilk-kahvikoneen lisäksi reilun setin erilaisia Nespresson kahveja, jotta uusi Umilk-koneen omistaja pääsee heti kunnolla tutustumaan kahvivalikoimaan.
Arvontaan osallistut kommentoimalla tämän tekstin jälkeen kertomalla suosikkimakuparisi eli mikä kahvi ja syötävä ovat sinun suosikkejasi? Makuparin lisäksi jätä yhteystietosi :).  

Itse saattaisin vastata vaikka Caramelito latte ja supersuklainen Brownie.
Vastausaikaa on marraskuun loppuun asti eli 30.11.2013. Kaikkien kommentoijien kesken arvomme 1.12.2013 Umilk-kahvikoneen ja 50 kahvikapselia.

32 kommenttia:

 1. Suosikkini on caramelito latte croisantin kera.

  VastaaPoista
 2. Mie haluan vahvaa espressoa ilman sokeria ja tiramisua sen kaveriksi. Ah!

  VastaaPoista
 3. Minä pidän espressosta ja suklaata sen kanssa, niin ajai,aijai :)
  HH

  lumikukka80 at hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Erikoikahvi viikonloppubrunssilla toimii aina, erityisesti latte macchiato.

  VastaaPoista
 5. Latte,kuohkealla maitovaahdolla ja croisantti <3

  jonna.pitkanen@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Linizio lungo maidolla ehdottomasti ja sen kanssa menee mikä vaan esim. perus aamupuuro marjoilla ;)

  VastaaPoista
 7. Latte ja Mudcake, niin parasta!

  VastaaPoista
 8. Caramelito latte ja Fazerin sininen (paperissa oleva konvehti) - täydellisen makea yhdistelmä, toimii heti aamusta :) t. Ripsu

  VastaaPoista
 9. caramelito latte jonkin suklaan kera :P
  elina_myllykoski@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Tämän syksyn suosikki on minulla ollut cappuccino ja porkkanakakku (paksulla tuorejuustokuorrutuksella tietenkin)

  VastaaPoista
 11. Makuparini on syntisen tuhti suklaakakku espresson kera tai cappucino croissantilla.

  VastaaPoista
 12. Mieluisin yhdistelmä minulle on cappucino ja palanen maitosuklaata. Hei aivan mahtavaa, että tuossa mallissa on myös maitovaahdotin, olisipa mukava päästä testaamaan laitetta! teuwis(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Suosikkiyhdistelmäni on ehdottomasti tuplaespresso ja Helsingissä tehty levy suklaa.

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/
  eyc.heinrichs@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Latte ja hyvä kotitekoinen aamiainen, jonka kruunaa uunituore itse leivottu leipä.

  lumolifestyle@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Ihan tavallinen latte ja pala porkkanakakkua on taivaallinen yhdistelmä! :D <3

  reetta_87@luukku.com

  VastaaPoista
 16. Caffe macchiato croissantin tai tiramisun kera.

  VastaaPoista
 17. En oikein tiedä erikoiskahveista, mutta tavallinen maitokahvi ja sen kanssa jotain todella suklaista kakkua, nams :). - vanilli87 @ luukku . com

  VastaaPoista
 18. Cappuccino ja tiukka juustokakku.

  Hannu K :)

  VastaaPoista
 19. Cappuccino ja tiukka juustokakku.

  Hannu K :)

  VastaaPoista
 20. Latte ja täydellinen tuore croissantti! Voiko olla parempaa...

  - Tiina

  tiiskuniisku@hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 22. Latte ja mansikkaleivos. Namm :P
  mmyheartishere@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Latte on ihana illalla lämmittelyjuoma, muuten menee normikahvia, kun ei ole keitintä muulle.

  VastaaPoista
 24. Mä välillä mietin aamuisin, että olispa ihanaa kun olis joku helpompi kahvinkeitin :-) Yks mun lemppareista on kyllä ehdottomasti maitokahvi ja herkullinen korvapuusti. Sit toinen on tummapaahtoinen kahvi ja supersuklainen kakku tai leivos, nams! :-)

  kaakaokermavaahdolla@hotmail.com

  VastaaPoista
 25. hmmm..tämä onkin paha kysymys, kun en juo kahvia joka päivä. Mutta hyvää on ihan perus maitokahvi ja suklaa! nam! Kahvikoneen myötä pääsisinkin sitten tutustumaan erikoiskahveihin :)

  VastaaPoista
 26. Latte Macchiato ja mutakakkua.
  hejovu(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 27. Tarpeeksi tuju espresso ja Fazerin sininen on ikisuosikki. Lähtee päivät käyntiin näin kaamosaikanakin :)

  jippurajr(a)hotmail.com

  VastaaPoista
 28. Tummapaahtoinen kahvi, rasvattomalla maitotilkalla, sillä alkaa aina aamut. Yleensä en kahvin kera nauti mtn muuta, mutta tietysti pala jtn hyvää tummaa suklaata toimii aina. -m-

  VastaaPoista
 29. Porkkanakakku ja cappucino ilman sokeria! Kahvi ja sokeri ei sovi yhteen, ikinä ;)

  VastaaPoista