tiistai 19. marraskuuta 2013

Brunssilla Deli Café Mayassa

Deli Café Maya on parisen viikkoa sitten avautunut kahvilan ja delin yhdistelmä entisen Lupolon tiloissa Punavuoressa. Sunnuntain brunssille tuli lähdettyä spontaanisti ilman sen kummempia etukäteispläänejä. Deli Café Maya tarjoilee brunssia viikonloppuisin. Arkisin on tarjolla lounasta ja a la cartea ja täältä saa myös ostaa leipomotuotteita kotiin. Huomio listalla kiinnittyi itse tehtyihin makkaroihin, niitähän on tultava erikseen maistamaan.


Deli Café Mayassa tuttua on aiemmin samoissa tiloissa sijainneen ravintola Elviiran ajoilta ihanat kalusteet. Nämä pöydät ja tuolit ovat tyylikkät ja ajattomat, onneksi ne on täällä säilytetty. Kahvilatilaan tuovat valoa isot ikkunat ja katto on edelleen yhtä kaunis kuin ennenkin.  

Brunssin valikoima oli ilahduttavan laaja ja noutopöydästä löytyi niin aamiais- kuin lounasjuttujakin. Tarjolla oli mm. maukkaita ja raikkaita salaatteja, munakasta, keitettyjä kananmunia, pekonia, lihapullia, kalapihvejä, juustoja, lihaleikkeleitä, oliiveja, herkkusieniä, auringonkukansiemeniä jnejne. Mayassa panostetaan mukavasti itse tehtyyn juttuun. Paikan päällä leivotaan leivät ja leivonnaiset, valmistetaan mysli ja makkarat ja raaka-aineissa ja tuotteissa suositaan luomua. 



Olin tosi tyytyväinen Mayan brunssiin. Brunssin hinta on varsin kohtuullinen eli 17 euroa sisältäen kahvin ja teen. Erikoiskahveista veloitettiin brunssin yhteydessä 2 €. Brunssin suodatinkahvi, itävaltalaista tummaa paahtoa, oli niin hyvää, etten kaivannut lattea tai cappucinoa. Kahvi oli tosissaan niin hyvää, että ostin paketin itselleni brunssilta lähteissäni.



Raikas korianterilla maustettu kikhernesalaatti, maukkaat pavut, marinoidut herkkusienet ja oliivit sekä punajuuret kera juuston osuivat minun makumaailmaan. Mikään ruoka ei maistaessa ollut pettymys tai maku valju, vaan kaikki ruuat olivat hyvänmakuisia, tuoreita ja raikkaita. 




Ihan pakko oli maistaa omelettia ja lihapullia - eivätkä pettäneet. 




Juustoja oli tarjolla neljää eri laatua; sinihomejuustoa, valkohomejuustoa ja pari kovaa juustoa. Lihaleikkeleitä löytyi myös useampaa sorttia. 




Parasta brunssilla olivat maukkaat leivät, jotka leivotaan luomujauhoista. Tykkäsin sekä porkkana-kaurasämpylästä että kurpitsansiemenleivästä ja voisin näitä ostaa kotiinkin syötäväksi. Maistuivat voin kera niin hyviltä.  



Jugurtti, itse tehty mysli ja hunaja oli myös mieleenpainuva elämys. Samoin jugurtti brownien paloilla kruunattuna. Molempia oli tietty pakko maistaa, vaikka vatsa oli jo tässä kohtaa aivan täysi. 




Jälkiruokia oli useita. Munkkeja, pipareita ja banaanikakkua, josta en niin syttynyt. Croissanttien kanssa tarjolla olleet hillot (vadelma ja mustaherukkakonjakki) ovat myös paikan päällä tehtyjä itse poimituista marjoista, erittäin maukkaita.


  
Palvelu brunssilla toimi hyvin. Pöydässä oli koko ajan syötävää saatavilla, eikä mikään tökkinyt. Hyvää fiilistä lisäsi ystävällinen, iloinen ja innostunut henkilökunta! :) Täällä oli mukava istua useampi tunti ja nauttia pöydän antimista. Tähän hintaan minusta oikein kivaa, laadukasta ja maukasta safkaa. Mieluusti menen toistekin. 

Deli Café Maya

2 kommenttia:

  1. Pitääkö tuonne varata pöytä?
    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Deli Cafe Maya on aika pieni mesta, suosittelen pöydän varaamista :). Me satuttiin mahtumaan ilman varausta, mutta oltiin liikkeellä aika myöhäiseen brunssiaikaan.

      Poista