Divaani-lehti järjesti muutama viikko sitten 5-vuotissynttärit Kellohallissa. Ilta noudatti juhlittavien vuosien teemaa. Viiden tähden illallinen sisälsi viisi ruokalajia, viisi ruokagurua ja viisi tarinaa. Me innostuimme tästä illallisesta heti. Innostusta lisäsi juhlapaikka eli Kellohalli, joka meidän mielestämme on mainio paikka erilaisten kekkereiden järjestämiseen.
Illan ideana oli, että viisi eri kokkia valmistavat viiden ruokalajin illallisen kertoen kukin omaan annokseen tai raaka-aineeseen liittyvän tarinan tai muiston.
Aloitimme illallisen Alkusalaatilla, joka oli Antto Melasniemen käsialaa.
Täydellisen hyvä, raikas kokonaisuus, jota olisi syönyt isommankin annoksen helposti.
Tästä jatkoimme Ville Rainion alkuruualla: perunaa, tilliä, ruskeaa voita ja mätiä.
Kaunista, tyylikästä ja maukasta.Ravintola Hoshiton ravintoloitsija Toshiaki Hoshi oli ensimmäisen pääruuan takana: Lohta, rapuja ja kasviksia. Annos valmistettiin myös kala-allergikolle sopivaksi, lohi oli vaihdettu tofuun.
Tero Mäntykangas oli toisen pääruuan kokki: Kolmen lihan pata, heinäliemi, ruusu-puolukka ja Dijon-muusi.
Välissä maistelimme Västernbottenostin juustoa. Illallisen kruunasi Teemu Auran huikea jälkiruoka: Valkosuklaa-raparperikakku kera raparperi-jugurttisorbetin. Täydellinen päätös upealle illalliselle.
Upeita herkkuja, oli varmasti hauska ilta :)
VastaaPoistaOli tosi kiva ja hauska ilta :).
Poista