keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Islantiin!

Helmikuussa ostaa täräytin Icelandairilta suorat lennot Helsingistä Reykjavikiin. Islanti on ollut haaveissa jo kovin pitkään. Nyt kun ystäväni suuntasi kevääksi juurikin sinne, oli mitä mainioin hetki toteuttaa reissu.

Matkaa fiilistelin pitkin kevättä mm. lukemalla Satu Rämön mainiota blogia Islannista. Mondon Islanti-oppaan uudistettu painos ilmestyi vielä juuri ennen matkaani - lisää fiilisteltävää ja suunniteltavaa. Opas toimikin reissun raamattuna. Tätä oli ilo lukea vielä lentokoneessa paluumatkallakin.


Lentokentältä suuntasimme suoraan bussilla Blue Lagooniin, joka on kerrassaan hieno mesta. Blue Lagoon on geoterminen kylpylä ja varmasti hyvin suosittu nähtävyys ja kokemus Islannissa. Ihana paikka rentoutua lennon ja reissaamisen jälkeen. Älä siis Islannin vierailullasi missaa tätä!Blue Lagoonista jatkoimme matkaa bussilla kohti Reykjavikia. Bussimatkalla ihailin uutta ja erilaista maisemaa. Tämä sama maisemien ihailu jatkuikin koko viikon. Aamulenkeillä oli vaikea irrottaa katsetta Reykjavikia komistavista huikeista vuorista.Lauantai-iltana oli vielä virtaa suunnata kaupungille syömään iltakympin maissa. Reissun eka ravintolakohde oli rento bistro nimeltänsä Snaps.Snaps oli paikkana varsin eläväinen ja vilkas. Iloinen puheensorina täytti ravintolan. Mahduimme hyvin syömään ilman pöytävarausta. Ravintolassa riitti mukavasti jengiä koko illastamisen ajan. Listalta valkkasimme päivän kalan ja simpukat. Herkullista ja aivan kohtuuhintaista safkaa.Snapsista jatkoimme matkaa vielä hippapaikkaan Kaffibarinniin. Tässä vaiheessa kello oli Suomen aikaa noin neljä yöllä ja reissulaisen päivä aika täysi...
 

4 kommenttia:

 1. Oih, Blue Lagoon on ihana. Hitsi omasta Islannin reissusta on jo pari vuotta aikaa, mutta silti se on tuoreena muistoissa.
  Jotain raapustelin siitä blogiinikin:
  http://cheaphonesty.blogspot.fi/2012/04/random-but-colourfull-pics-from-iceland.html

  http://cheaphonesty.blogspot.fi/2012/04/jaata-ja-tulta.html

  VastaaPoista
 2. Kiitos linkeistä, kivoja juttuja :). Blue Lagoon on ihana ja Islanti kaikkinensa teki lähtemättömän vaikutuksen.

  VastaaPoista
 3. Wow, olipa ihanaa nähdä näin kiva maininta Islanti-oppaata. Kiitos <3 Toivottavasti siitä oli teille hyötyä reissullanne.

  VastaaPoista