maanantai 4. helmikuuta 2013

Fine dining -kasvisravintola Lontoossa: Vanilla Black

Vanilla Black valikoitui illallispaikaksi, koska halusimme käydä tällä kertaa hiukan erilaisissa paikoissa ja tätä ravintolaa oli monessa eri lähteessä hehkutettu kovin. Vanilla Black on fine dining -kasvisravintola. Se on myös mainittu esimerkiksi Michelin Guide 2012 -kirjassa. 


Ravintola on tyylikäs ja palvelu oli hyvää. Ruokalistakin vaikutti mielenkiintoiselta. Kahden ruokalajin menu maksoi 28 £ ja kolmen ruokalajin menu 38 £. Alkuun pöytään tuli keittiön tervehdykset, jotka olivat mustaherukkahilloa. Melko erikoinen aloitus, maistui vähän piltiltä. Leivän kanssa oli tarjolla savuvoita, joka oli meille molemmille uusi tuttavuus, mutta erinomainen sellainen. 
Keittiön terveyhdys
Savuvoi
Valitsimme listalta alkuruoaksi omenasellerikeittoa ja grillattua kurpitsaa sekä sipulia kera leivän, keksien ja kastanjioiden. Makumaailma sellerikeitossa oli kirpeähkö, mutta keitto oli ihan maukas, vaikka ei ihan mun juttu kuitenkaan. Molemmat annokset olivat kovin kevyitä. 


Alkukeitto


Paahdettua sipulia ja lisukkeita
Enpä muista, että koskaan olisi pääruoka jäänyt ravintolassa syömättä, mutta tällä kertaa näin tapahtui. Erityisesti ruoan koostumus oli sellainen, että se ei oikein ruokahalua herättänyt. Mieli olisi kovasti tehnyt vielä jälkiruokaa, mutta emme enää uskaltautuneet sitä tilaamaan vaan menimme jätskeille... Annos sisälsi lämmintä pähkinä-pannacottaa ja homejuusto-dumplingseja. Lämmin pannacotta oli hyytelömäistä ja aika epämiellyttävää koostumukseltaan, eivätkä dumplingsit sattuneet yhtään paremmin makumaailmaani. Huh. 

Pauliinan valinta, Vuohenjuustoa ja kukkakaalia, onnistui hiukan paremmin, mutta ei tämäkään mikään huikea makuelämys ollut. 


Annoksissa oli paljon erikoisia makuja ja koostumuksia, jotka eivät ihan jokaisen makua varmasti miellytä. Tämä ravintola sopinee hard core -kasvissyöjälle, joka ei kaihda uusia erikoisia makuja ja makuyhdistelmiä. Tällaiselle tavantallaajalle tämä oli kerrassaan liikaa. 

Kiitämme:
-edullinen hintataso
-ystävällinen palvelu

Moitimme:
-pienet annokset
-oudot makuyhdistelmät

1 kommentti: