tiistai 13. marraskuuta 2012

Pate Pate, Kööpenhamina 5.11. 2012

Lähtöpäivän aamuna jätimme brunssin väliin ja päätimme nauttia lounasta ennen kentälle lähtöä. Aamiaisena toimi aamulenkiltä 7Elevenista napatut croissantit ja kahvit. 

Asuntomme sijaitsi Meatpacking Districtin läheisyydessä ja lounaspaikaksi valikoitui alueella sijaitseva ja kovasti kehuttu Pate Pate. Paikka oli lähes tyhjä saapuessamme sinne aikaiselle lounaalle. Pate Paten sisustukseen ihastuimme heti ensikättelyllä. Sisustus on rouheaa, mutta tyylikästä ja paikkaan on saatu kivan kotoinen tunnelma. Isoa tilaa oli jaettu mukavasti ja vaikka jengiä lounaan edetessä saapui paikalle enemmän, fiilis oli silti rauhallinen. Lounaslistalta löytyi vaihtoehtoja moneen makuun ja hinnat vaihtelivat jonkun verran. Tarjoilija pyydettäessä kertoi lounaslistan ruuista muutamilla sanoilla. 


Reilu lounas-annos oli Sobrasada -makkarat, jotka tarjoiltiin perunoiden ja kananmunan kanssa. Lautaselta löytyi myös tomaattia. Annos oli hauska, mutta lievästi mauton. Ripaus suolaa olisi auttanut. Itse annosta maistaessani tykästyin kovasti Sobrassada -makkaroiden makuun. Chorizoa on viime viikkoina tullut kovasti syötyä, ehkä siksi maku minua niin kovasti viehätti. 


Oma valintani, Mozzarella-annos, oli varsin mielenkiintoinen, kun sen eteeni sain. Kuten kuvasta näkyy, annos oli erittäin yksinkertainen ja selkeä ja aika pieni. Etukäteen mietin, lähteekö tällä eväällä nälkä, mutta juusto oli yllättävän täyttävää. Maukas ja hauska annos oli loppupäätelmäni. 


Munakas sai syöjältään pelkästään kehuja!


Kanamunapekonisalaatti oli perushyvä lounas-annos. Vastasi odotuksia, muttei kummemin säväyttänyt. 

Pate Patessa viehätti eniten hauska paikka. Palvelu oli alusta saakka ikävän nihkeää, joka valitettavasti vaikutti fiilikseen, mikä paikasta jäi. Lounas-annokset eivät olleet täysosumia, mutta selvästikin valmistettu hyvistä raaka-aineista. Pate Patelle saattaisin antaa toisenkin mahdollisuuden. Joku tässä mestassa koukutti ;). Pate Pate4 kommenttia:

 1. Me käytiin Pate Paten eväillä kesällä ja tykkäsin paikasta kovasti. Silloin palvelukin oli rennon ystävällistä ja meille haluttiin todella etsiä pöytä, vaikka talo oli tupaten täynnä illallisaikaan :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla mukavaa palautetta tästä paikasta. Tykkäsin paikasta, vaikkei visiitti ihan täysin onnistunutkaan ;).

  VastaaPoista
 3. Kävimme sisarkuppilassa Petit Patessa Torvehallernilla, hyvä ruoka ja kokki/tarjoilija mukava

  VastaaPoista
 4. Torvehallernilla oli myös tosi monta kivan oloista paikkaa. Mekin siellä tovin kiertelimme ja tutustuimme hallin tarjontaan :).

  VastaaPoista