torstai 22. marraskuuta 2012

Kööpenhaminassa 2.11.-5.11.2012

 Kööpenhaminan reissun yksi mieleenpainuvimpia juttuja oli vierailu modernin taiteen museossa Lousianassa. Kovin kehuttu Louisiana sijaitsee Kööpenhaminan pohjoispuolella, noin 40 kilometrin päässä. Louisianaan pääsee sujuvasti junalla rautatieasemalta. Meno-paluu ja sisäänpääsy museoon kustansivat noin 25 €. Museo on noin 10 minuutin kävelymatkan päässä juna-asemalta.  Ensimmäisen kerran kävin täällä reilut kolme vuotta sitten, jonka jälkeen olen käynyt muutamissa muissa muiden maiden ja kaupunkien modernin taiteen museoissa. Louisiana säväyttää erityisesti upealla ympäristöllään. Taidemuseo sijaitsee veden äärellä ja museon ympäristö ja pihapiiri on kaunis ja viihtyisä. 
Itse lähtisin Louisianan vierailulle aamusta ja aloittaisin päivän kahvittelulla kahvilan terassilla maisemia ihaillen. Kahvien jälkeen aloittaisin tutustumisen museoon. Me tutustuimme meneillä olevaan isoon syksyn näyttelyyn Self-Portrait, Oma kuva. Näyttely oli hieno ja esillä oli 150 teosta 64 taiteilijalta. Lounastauolla nauttisin kahvilan huikean houkuttelevan fine dining -tyylisen, hienostuneen lounasbuffetin, jonka hintalaatusuhde vaikutti hyvälle. Lounaan jälkeen jatkaisin museon näyttelyihin tutustumista. Aikaa varaisin myös museon kaupalle ja ehdottomasti pihapiirissä hengailuun. 


Kahvilan maukas lohileipä
Kööpenhaminassa kävelimme paljon paikasta toiseen. Yksi kiva alue kuljeskeluun on mielestäni Nyhavnin alue. Pieni satama-alue värikkäine taloineen ja kalastusaluksineen on hauska. 
Sunnuntaina piipahdimme myös Torvehallernissa, paikallisessa kauppahallissa, jossa myyntituotteiden lisäksi on useita kahvi- ja ruokapaikkoja. Täälläkin viihtyisi pitkän aikaa eri tuotteita ja ruokapaikkoja tutkaillessa. 


Torvehallernista löytyy mm. Pate Paten sisarravintola Petit Pate ja bongasimme täältä myös lauantai-illan pizzapaikkamme Gorm'sin. Gorm'sia suositteli ystävämme kaveri. Gorm'silla on Magstraedella ja Nyhavnissa ravintolat ja myös kauppahallissa oma myyntipiste. Me kävimme Maegstraeden kovin tunnelmallisessa ja viihtyisässä ravintolassa. Palvelu oli ystävällistä ja huomaavaista. 
Valikoimme listalta alkuun snackseja ja varsinaiseksi ruuaksi neljä erilaista pizzaa. Pizzat olivat pääosin maukkaita, yhtä pizzaa vaivasi lievä mauttomuus. Pohja oli varsin hyvä, sopivan ohut ja rapea. Nämä gourmet -pizzat upposivat meihin, olivat kooltaan sopivan pieniä, joten perinteiseltä pizzaähkyltä vältyimme tällä kertaa.  
Kööpenhaminaan taidan mennä pian uudestaan. Kaupunki on täynnä ihania kahviloita ja ravintoloita ja sijaintinsa vuoksi Kööpenhamina on oiva viikonloppukohde. Monta ravintolaa ja kahvilaa olin kirjannut ylös. Suurin osa jäi ajan puutteen vuoksi käymättä, kuten Mother, Bio Mio, Fiskebaren, Kalaset, Cafe Norden, Madklubben, Aamans, Bento jne. Lista on pitkä :). 

Seuraavista blogeista itse lueskelin Kööpenhaminan vinkkejä, lukekaa tekin: 52 weeks of deliciousnessPortobello AvaruusasemaSuolaa ja HunajaaFanni ja Kaneli -blogista löytyy myös uunituoreita Kööpenhaminan vinkkejä! 


2 kommenttia:

  1. Olin kaksi viikkoa sitten Kööpnehaminassa. Ravintoloista tuli kokeiltua Madklubben ja Fiskebaren illalisella, Petit Pate lounaalla ja brunssit syötiin Cafe Nordernissa ja Cafe Europassa. Parissa baarissakin käytiin kahvilla ja cocktaileilla.

    Edellisestä reissusta oli ihan liian kauan, olimme niin ihastuneita matkaamme, että päätimme tehdä vaikka keväällä uuden reissun

    VastaaPoista