keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Ravintola Veski, Kuressaare, Saarenmaa 14.6.2012

Saarenmaan Kuressaareen teimme matkaa aamuvarhaisesta iltapäivään viime torstaina. Täällä tapahtui huippuhauska viiden päivän retki superhauskalla jengillä. Kuressaare on pieni söpö kylä, josta löytyi yllättäen oikein hyviä ruokapaikkoja. Retkemme kohokohtia (juoksemisen ohella) olikin yhteiset illalliset Kuressaaren eri ravintoloissa. 

Ensimmäisen iltana menimme syömään yli sata vuotta vanhaan tuulimyllyyn, jossa toimii ravintola nimeltä Veski. Veski tarjoaa perinteistä paikallista ruokaa. 
Tuulimylly oli magee paikka aterioida auringon paistaessa. Tuolla terassilla mekin nautimme tuhdin illallisen. 


Veskin ruoka-annokset olivat isoja ja halpoja. Alkuruuat olivat jo tosi tosi reiluja ja täyttäviä annoksia. Yhdestä alkupalasta söi useampi heittämällä. Kantarelli-perunasalaatti (6€) oli maukas. Salaatti oli yllättävän raikas ja annoksen raaka-aineet tulivat hyvin esille.  Maut eivät peittyneet minkään majoneesimössön alle. Sieniä tosin olisi salaatissa saanut olla enemmän. 

Pääruuaksi moni meistä otti Villisikaa (12 €). Jälleen oli edessä lautasellinen täynnä ruokaa. Villisika oli hyvää ja voisin toistekin tätä syödä, vaikken suuri lihan ystävä olekaan. Annoksen liha tosin oli laadultaan epätasaista, osa lihapaloista oli kuivahtaneita. Villisika tarjoiltiin riisin ja uunijuuresten kera. Selkeä ja yksinkertainen annos. 

Jälkiruuan jaoimme taas useamman ruokailijan kanssa. Vatsa oli tässä vaiheessa jo ihan sairaan täysi, mutta pakko oli ottaa Isoäidin pannukakkuja (3 €). Pannukakut olivat mielettömän hyviä. OIkeen harmitti, kun ei vatsaan mahtunut kuin muutama pala. Listalta löytyi myös vähän erikoisempia jälkiruokia; miltäs kuulostaa tuorejuusto kera ruisleivän?
Tuulimyllyravintolaa voi hyvillä mielin suositella. Ravintolan paikka on spessu ja pihapiiri valloittava. Ruoka on tosi edullista, kuten annosten hinnoista huomaakin. Annokset ovat isoja, reiluja ja selkeitä ja maukkaita. Palvelu Veskissä toimi. Tarjoilijat olivat ystävällisiä ja palvelu oli sopivan reipasta. Maksupuolikin sujui jouhevasti: kukin maksoi kassalla omat ruokansa ja juomat tasattiin näppärästi juojien kesken. Kuressaarelle jos matkaat, niin ainakin tänne kannattaa ehdottomasti mennä syömään! Veski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti