perjantai 29. kesäkuuta 2012

Osteria La Bettolaccia 25.6.2012, Trapani, Sisilia

Sisilian reissumme oli tosi pikainen ja etukäteen olimmekin jo päättäneet, että reissun tavoitteena on syödä hyvin, juoda hyvin ja levätä hyvin. Nauttia auringosta ja lämmöstä ja ottaa totaalisen rennosti. Tähän tavoitteeseen pääsimme erittäin hyvin :).
Maanantai-illan ravintolan bongasimme jälleen TripAdvisorista. Etsimme paikallista ruokaa tarjoavaa ravintolaa ja löysimme paljon kehuja ja hyviä arviointeja saaneen Osteria La Bettolaccian. Aamupäivällä kaupungilla hengaillessamme paikansimme ravintolan ja kävimme varaamassa pöydän. Pöytävaraus tänne on suositeltava juttu. Ravintola on pieni ja tosi suosittu. 
Sisustus oli simppeliä ja pelkistettyä. 
Menulta löytyi alkuruuat Antipasti, Primi Piatti, Secondi di Carne, Secondi di Pesce ja loppuun vielä jälkiruuat. 
Me valitsimme alkuun jaettavaksi kolme eri Antipastia; Caprese, Caponata ja Bresaola di Tonne al pepe Nero. 
Kaikki alkuruuat olivat erittäin maukkaita. Ihan maailman parasta oli Capresen mozzarella. Suussasulavaa, pehmeää ja maukasta. Tajunnan räjäyttävää. 
Myös sisilialainen antipasti Caponata (munakoisosalaatti) vakuutti meidät. Caponatan kera tarjotut lisäkkeet; oliivit, tulinen juusto, aurinkokuivatut tomaatit olivat yksinkertaisesti älyttömän hyviä. 
Aivan uusi ruokakokemus oli Bresaola di Tonno, joka mainittiin yhtenä paikan erikoisuutena. 
Antipastien jälkeen olimme jo aika täynnä. Ravintoloitisija tosin jo huolehti ruokia tilatessamme ettei silmät syö enemmän kuin vatsa ja ohjeisti tyttöjä kohtuullisiin valintoihin ;). Ruuan kanssa joimme mainiota punaviiniä: 
Kyseinen viini on kuulemma täydellinen ensi kertaa viintä juoville - mutta hyvin maistui vähän kokeneemmillekin konkareille ;).


Pääruuiksi halusimme kaikki pasta ja valkkasimme Trapanin alueen tyypillistä pastaa, Busiatea. Busiate alla Norma (munakoisopasta) ja Busiate al Ragu maistuivat meille oikein hyvin. Busiate alla Norman kanssa tarjoiltiin ricottaa ja ragupastan kanssa parmesania. Annokset olivat reiluja ja täyttäviä - ja pakkohan näin hyvä setti oli syödä viimeistä murua myöten. Tässä ravintolassa todella sai vatsan täyteen. 
Huolimatta tuhdista olosta oli jälkkärit saatava: Pannacottaa ja Pistaasikakkua. Pannacotta oli lievä pettymys, Annos oli kaunis ja lupaili mahtavaa makuelämystä, mutta olikin mauton ja koostumus hieman vetelä. Höh, harmitti. Pistaasikakku sen sijaan oli oikein hyvää. 

Palvelu ravintolassa oli asiantuntevaa, ystävällistä ja tasokasta. Olimme palveluun kaikkinensa tyytyväisiä. Ruoka oli kokonaisuudessaan hyvää. Tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet maistuivat ruoka-annoksissa, jotka olivat yksinkertaisia ja selkeitä. Ihana ruokakokemus! Hinta kolmelta ruokailijalta juomineen oli 94 € eli erittäin kohtuullinen ja hintalaatusuhde oli erinomainen. Tämä kokemus jää mieleen. La Bettolaccia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti