sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Stefan's Steakhouse, Tampere 25.2.2012

Tätä ravintolakokemusta olen odottanut pitkään. Amerikan Top Chef kilpailuun osallistunut Stefan Richter avasi viime vuonna ravintolan Tampereelle. Ohjelmassa Stefan joko hurmasi tai suututti katsojat ja kanssakilpailijat suurilla puheillaan ja suorasukaisella otteellaan. Minä olin ihan myyty! Päätimme mieheni kanssa siis lähteä viikonloppuretkelle Tampereelle, jotta pääsimme vihdoin testaamaan tätä ravintolaa.

Ravintola on iso, pöydän varasimme etukäteen, joka tuskin oli edes tarpeen. Tilaa on sadalle ruokailijalle ja kesäisin ravintolalla on myös terassi. Ravintolan ilmapiiri on rento. Tänne ei tarvitse pukeutua, mutta voi, jos niin haluaa. Ravintola on hyvin amerikkalaistyylinen. Palvelu Steakhousessa oli sujuvaa ja miellyttävää. Henkilökunta oli rentoa ja hyväntuulista.

Otimme lasit cavaa heti alkuun. Alkuruoaksi valitsin California Crabcake (12 €) eli rapukakkua, hollandaisekastiketta, persiljaöljyä ja palsternakkachipsejä (VL). Ihan parasta. Pehmeää, maukasta ja ihanaa.


Peik valitsi alkuun Scallop Crudo (13 €) eli kampasimpukkaa, fenkolia, mizunaa ja avokado-kaprisvinaigrettea (L,G). Annos oli hänen mielestään ihan mielettömän hyvää, josta olen aivan samaa mieltä. Annos oli raikas ja maukas. Kampasimpukat olivat raakakypsytetty vinaigretessä. Toimii!!!Loistavien alkuruokien jälkeen päädyimme molemmat ottamaan pääruuaksi Beef Wellingtonia, hintana huimat 33 €. Lisäksi lisukkeet valitaan erikseen. Peik valitsi uuniperunan ja minä sinihomejuustopunajuuria a' 4 €. Kastikkeiksi valitsimme konjakki-viherpippurikastiketta ja karpalokastiketta a' 3 €. Viherpippurikastike oli loistava valinta, karpalokastike ei oikein sopinut annokseen. Harmi. Liha oli taivaallista. Juuri sopivan kypsää ja mehevää.


Lisukkeista punajuuret olivat oikein hyviä, mutta sinihomejuusto oli minun makuuni hiukan turhan voimakasta. Uuniperuna oli perushyvää, ei moitteita.

Ruuan kanssa nautimme punaviiniä. Steakhousin viinilista oli oikein mainio ja mukavaa oli, että useita viinejä sai laseittain. Lisäksi viinilistalta löytyi sekä edullisia että arvokkaita viinejä. Eli jokaiselle jotakin.

Sitten jälkkäreihin. Tilasimme suklaakakkua valkosuklaamoussen, popcornin ja tummasuklaakastikeen kera sekä Creme Brulee Trion (appelsiini, mokka ja suklaa) a' 12 €. Näistä suklaakakku vei ylivoimaisesti voiton.

Jälkkäreiden kanssa nautimme hiukan portviiniä.
Ilta kustansi 170 € kahdelta. Pääruuan osuus oli 40 € per nuppi, ei ihan halpaa.  Illallinen oli oikein onnistunut. Ravintolassa oli mukava ja rento ilmapiiri. Illallisessa oli selkeitä kohokohtia, jotka olivat molemmat alkuruuat ja beef wellington. Myös suklaakakku oli loistavaa! Hyvillä mielillä jatkoimme iltaa Tampereen yössä.

http://www.ravintola.fi/stefans


http://www.osuma.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti