sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Vapiano 5.10.2011

Emme olleet oikeastaan liikkeellä illallisen merkeissä vaan olimme matkalla teatteriin. Ja ensin pitääkin hehkuttaa vähän siitä. Kävimme tsekkaamassa Kansallisteatterissa Mika Myllyahon uuden taidonnäytteen Täällä Pohjantähden Alla ja voin suositella näytelmää hyvillä mielin. Näytelmä oli viihdyttävä, kantaaottava, hauska ja ajatuksia herättävä. Paljon enempää en teatteriesitykseltä voi vaativa. Käy lukemassa lisää esityksestä täältä.

Mutta siis ennen teatteria piti saada jotain murkinaa. Vapiano sijaitsee kätevästi rautatieaseman ja kansallisteatterin vieressä, joten suustasimme testaamaan tätä uutuutta. Suomen nettisivuilla ei ole juurikaan tietoa paikan ideasta tai historiasta, mutta muiden maiden sivuilta löytyy laajemmin tietoa.
Vapiano aukaisi ovensa kesäkuussa 2011 Helsingissä. Vapiano on italialasityylinen fast casual -ravintola, joka tarkoittanee jotakin ravintolan ja pikaruokalan risteytystä. Ensimmäinen Vapiano avattiin Saksassa 2002. Ravintolalla on 95 ravintolaa eri puolilla maailmaa, lähimmät Tukholmassa ja Tallinnassa ja kaukaisimmat Etelä-Koreassa ja Australiassa.

Maksaminen tapahtuu luottokorttia muistuttavalla kortilla, jonka saa kassalta sisään tullessa. Ostokset kirjataan kortille ja maksetaan lähtiessä.

Vapianon sisustus on erittäin miellyttävää. Sisustus on milanolaisen arkkitehdin Matteo Thunin käsialaa. Ihan vaikuttava työhistoria! Sisustuksessa on käytetty selkeitä linjoja, puhtaita värejä ja puuta, hyvin skandinaavista silmää hivelevää ;-) Ystäväni luonnehti ravintolaa "ravintoloiden ikeaksi", joka oli mielestäni todella oiva ja osuva ilmaisu. Ravintolassa on myös yläkerta, mutta sinne emme ehtineet kurkistamaan.

Palvelua ravintolassa ei sen kummemmmin ole. Tilaukset tehdään kokeilta ja ainakin meidän kokki oli hyvin "saksalaistyylinen" ja homma hoidettiin nopeasti ja tehokkaasti. Ehkä vähän jopa pelottavasti... Ravintola oli todella täynnä, kun keskiviikko iltana hiukan ennen klo 18 saavuimme paikalle. Lopulta kuitenkin löysimme pöydän. Pöydissä on tuoreita yrttejä (basilikaa ja tinjamia) ja mausteita, joka oli ihana juttu.
Tilauksen jälkeen saa piipperin, joka ilmoittaa, kun ruoka on valmista. Meidän piipperimme alkoi täristä noin 20 minuutin päästä tilauksesta eli ei ihan pikaruokalavauhdilla.Valitsimme kaikki saman ruuan; Pizza di Nobilen, joka sisälsi kanttarelleja, rapeaa pekonia sekä sipulia. Päällä oli koristeena persiljaa. Annos kuulosti niin herkulliselta, mutta. Pizza oli mauton ja suurin syy tähän oli varmaankin se, ettei pizzassa ollut tomaattikastiketta. Corona -olut sopi hyvin pizzan kanssa.Kaiken kaikkiaan ruoka oli siis pettymys. Lista on laaja ja ensi kerralla taidan pitäytyä jossakin varmemmassa valinnassa. Hintataso Vapianaossa on edullinen. Ruuat on listalla jaoteltu selkeästi eri hintaryhmiin. Paikka on iha hyvä vaihtoehto fast foodia kaipaavalle, joskaan meidän annoksemme ei aivan "fastinä" tulleetkaan.

Kävin vielä kurkkimassa muiden maiden nettisivuja ja näyttäisi siltä, että eri maiden ruokalistat ovat suurinpiirtein samanlaiset, joitakin poikkeuksia kuitenkin löytyy. vapiano

Kokonaisarvio 7 ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti