keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Ravintola Lasipalatsi 1.10.2011

Ravintola Lasipalatsiin pääsimme tutustumaan elokuussa ja maistelemaan Kalaviikkojen antimia. Kokemus oli niin mieleenpainuva, että juhlapäivän illalliselle päätin viedä porukat syömään tänne. Kymmenen hengen poppoollemme saimme varattua ravintolan Akvaario-kabinetin. Tämä tila toimi meillä oikein hyvin.Tunnelma
Tunnelma Lasipalatsissa oli arvokas, muttei jäykkä. Tila on tyylikäs ja avara. Kabinetissa saimme ruokailla rauhassa ja myös omat hyvät juttumme jäivät kabinetin seinien sisäpuolelle ;). 


Ruoka
Listalta löytyy valmiita menukokonaisuuksia kuin myös yksittäisiä ruoka-annoksia. Elokuun vierailulta jäi Lasipalatsin kasvismenu mieleen - tänään oli se testattava. Alkuruokina maistoimme tällä kertaa Luomupunajuurta ranskankermassa ja moussea Peltolan Blue-juustosta,  Carpacciota limousine-härästä sekä paistettuja kantarelleja ja pähkinöitä ja Graavattua siikaa ja kylmäsavustettua lohta ja sieni-perunarieskaa. Parhaat arvosanat alkupaloista sai Graavattua siika ja kylmäsavustettua lohi. Punajuuri oli myös oikein hyvä, mutta moussea olisi saanut olla enemmän. Carpaccio oli alkuruuaksi reilu annos. Härkä oli hyvää ja punasipuli toi kirpakan säväyksen tähän annokseen. 


Carpaccio
Luomupunajuurta
Kasvismenun pääruokana oli Risottoa ja kantarelli-halloumipaistosta. Tämä oli hyvä annos. Risotto oli maukasta ja koostumukseltaan sopivan löysää eikä liian kypsää. Pitkästä aikaa kunnon risottoa ravintolassa ;). Muita pääruokavalintoja olivat Ylikypsää luomukaritsan niskaa ja mausteista karitsan makkaraa paistettua ohraa, Paistettua sammenfileetä ja maa-artisokkakastiketta ja tryffeliöljyä, Kuhaa Mannerheimin tapaan ja poronkäristyksen ollessa loppu Paistettua poron ulkofileetä, kantarelleja ja palsternakkaa. Karitsan lihaa kehuttiin mureaksi, kalaa oli reilu annos, tryffeliöljyn maun maistoi sopivan hyvin ja poron ulkofile maistui. Kaikki annokset olivat kauniita! Ruoka oli hyvää ja annokset sopivan kokoisia. A la carte -lista voisi kuitenkin olla hiukan mielikuvituksellisempi. Kasvismenun kanssa suositellut viinit toimivat molemmat hyvin ja nämä sai puolikkaana annoksena puolitettuun hintaan. 


Risottoa
Karitsaa
Sammenfilettä
Jälkkäreihimme olimme erittäin tyytyväisiä. Suklaafondant toffeejäätelön kera oli toisellakin maistelulla älyttömän hyvää - tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla! Ihan täyden kympin jälkkäri kaikkien mielestä.  Tuoreita marjoja, vohvelia ja Peltolan Juustolan jäätelöä oli myös onnistunut. Vohvelit olivat sopivan rapeita, jäätelö maukasta ja marjat raikkaita. Tämä toimi. Sorbetti oli näiden kahden onnistuneen jälkkärin rinnalla vähän laimea. 

Palvelu
Ravintolan henkilökunta oli varauksesta lähtien oikein ystävällistä. Palvelu illan aikana oli hymyilevää ja hyväntuulista. Jostain syystä jouduimme odottamaan ruokia varsin pitkään. Yleensä tälläinen odottelu ei minua haittaa, mutta osalla ruokailijoista oli tiukka aikataulu ja muutamien hermoja koetteli ruokien viivästyminen ;). Aikamoinen yllätys oli laskun tullessa ja tarjoilijan kertoessa, että ravintola haluaa oma-aloitteisesti laskussa hyvittää turhan pitkän odottelumme - tälläistä en muista aikaisemmin tapahtuneen. Kylläpä jäi hyvä mieli! Ja ravintolan hyvitys todella paikkasi odottelumme. Huippuhyvää toimintaa - ja vielä siis ilman asiakkaiden kitinää ;): 


Hintalaatusuhde
Kasvismenu, joka sisälsi kolme ruokalajia, maksoi 39,50 €. Alkuruokien hinnat lähtivät yhdeksästä eurosta. Listan pääruokien hinta vaihtelivat välillä 19 € - 29,50 € ja jälkkärit olivat noin yhdeksän euroa. Suositusviinit, joita joimme, olivat noin 10 € molemmin puolin ja pullo olutta 5,20 €. Hintatasoltaan Ravintola Lasipalatsi ei ole halvimmasta päästä, mutta ruoka täällä on hyvää.  Osuma.fi


Tunnelma 9+
Ruoka 9+
Palvelu 8,5
Hintalaatusuhde 8,5


Mannerheimintie 22-24

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti