sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Ravintola Sipuli 19.10.2011

Olin menossa kokoukseen, joka järjestettiin Ravintola Sipulissa. Minulla ei ollut oikeastaan mitään odotuksia ruuan tai paikan suhteen. Mutta huomasin tulleeni yllätetyksi erittäin positiivisesti! En ollut koskaan käynyt Ravintola Sipulissa, enkä ollenkaan tiennyt mitä odottaa.Ravintola on sisustettu vanhaksi laivaksi. Paljon tummaa puuta ja merihenkisiä yksityiskohtia. Hauska idea, vaikka en oikein päässyt perille miksi tämä teema on valittu. Okei, yksi syy toki varmasti on, että ravintola sijaitsee vanhassa satamamakasiinissa. Ravintola Sipuli sijaitsee Uspenskin katedraalin vieressä ja olin jotenkin kummasti yhdistänyt katedraalin sipulit ja ravintola Sipulin....Kokoukseen oli varattu kaikille Menu PASSAT. Alkuruokana oli omenakompottia ja kuohkeaa herkkutattikeittoa. Keitto oli suussasulavaa ja omena toi loistavan raikkauden ja kivan lisän keittoon. Keitto kaadettiin kompotin päälle pöydässä. Erittäin hyvä aloitus menulle!

Omenakompotti

Kuohkea herkkutattikeitto

Pääruuaksi saimme mureaksi haudutettua vasikanrintaa, savustettua kurpitsaa ja tummaa nebbiolokastiketta. Pääruoka ei aivan yltänyt alkuruuan tasolle. Erityisesti itseäni häiritsi, että ruoka oli hiukan haaleaa. Annos oli kuitenkin kaunis ja maultaan ihan hyvä.


Jälkiruokana nautimme metsämansikkajäätelöä ja kookosvaahtoa. Annoksessa oli kyllä paljon muutakin. Annos oli jälleen loistava! Pääsee ehdottomasti minun TOP10 jälkkäreihini. Ja miten kaunis annos!

Metsämansikkajäätelöä ja kookosvaahtoa

Alkuruuan kanssa nautimme Cerifo Sauvignon Blanc valkkaria ja pääruuan kanssa Chile Cerifo Merlot punkkuja. Viinit olivat ihan jees, mutteivat mitenkään erityisiä. Menun hinta näyttäisi olevan 48 €. Palvelu pelasi koko illan ajan moitteettomasti. Ai niin talon leivät olivat myös todella hyviä, erityisesti makea saaristolaisleipä. Onpa mukavaa tulla yllätetyksi positiivisesti!


Ravintola Sipuli 

Kanavaranta 7

Kokonaisarvio: 9

4 kommenttia:

 1. Onpas aika erinäköinen ravintola Sipuli kuin se, missä olen käynyt, mutta kyse taitaakin olla teemaan sisustetusta kokoushuoneesta. Itse muistan paikan aika juhlavana, olimme yläkerran kokoustilasta, mutta alakerrassakin tuli piipahdettua.

  VastaaPoista
 2. Kuvat on toisesta kerroksesta, jossa pidimme kokousta. Kolme kuvaa on itseasiassa aulabaarista, jossa oli sohvia ja nojatuoleja ja kaikkea meri-aiheista härpäkkää. Tuo tekstin toinen kuva on 2. kerroksessa sijaitsevasta kabinetista. Omasta kokoustilastamme en kuvia napsinutkaan.

  VastaaPoista
 3. Tunnustus Dinner4u2 ravintolablogille ihanista ruoka-annoskuvista! http://lautasella.blogspot.com/2011/10/herkkusuun-lautaselle-kunnianosoitus.html

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos! Ollaan tosi paljon taisteltu näiden kuvien kanssa. Nämäkin kuvat on otettu iphonella, kun ei ollut kameraa matkassa. Tämä todella tuntuu mahtavalta!

  VastaaPoista