sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Ravintola Graniittilinna 15.10.2011

Illan pääkohde oli Milow, jolla oli lauantaina keikka Tavastialla. Tässä mun lempparibiisi You-and-me-my-pocket. Oli aivan mahtava keikka! Mutta sitten tämän blogin pääteemaan eli ruokaan. Ennen Milow:n keikkaa kävimme illallisella Graniittilinnassa, joka on yksi EatHelsinki 2011 -kirjan ravintola.

Ravintola oli lauantai-iltana melko tyhjä. Meidän lisäksemme ravintolassa oli vain muutama muu asiakas. Saapuessamme ravintolaan kukaan ei kiinnittänyt meihin sen kummemmin huomiota. Meidät kuitenkin ohjattiin pöytään, kun kerroimme, että olimme varanneet pöydän.

Aluksi kysyttiin alkudrinkeistä ja kun emme heti osanneet päättää, jouduimmekin odottelemaan aika tavalla, ennen kuin tarjoilija uudemman kerran tuli kyselemään juomista. Muutenkin palvelu oli kovin hidasta, vaikka ravintolassa ei ollut juuri asiakkaita :-(.

Valitsimme kaikki alkuruuaksi jokirapukeiton 11,50€, joka oli tummaa ja voimakkaan makuista. Ei ehkä ihan sellaista kuin odotimme, mutta hyvää kuitenkin. Annos oli todella iso.


Pääruuiksi valitsimme paistettua poronvasan maksaa ja savukylkikastiketta 21,50€, helmikananrintaa a'la Kiev 21,50€ ja hirvelihakäristystä pottuvoilla 23,50.

Hirvenlihakäristys
Annokset olivat valtavia. Jokaisessa annoksessa oli perunamuusia lisukkeena ja proteiini vain oli vaihdettu (listalla ei ollut mainintaa lisukkeista). Hirvenlihakäristys oli maittavaa, sopivasti maustettua ja liha oli mureaa. Kana oli erittäin kuivaa.

Kanaa

Poronvasan maksa oli epätasaisesti paistettua. Osa paloista oli täysin raakoja ja osa kypsiä. Annos palautettiin keittiöön. Asiaa ei kummemmin pahoiteltu. Kerroin kuitenkin, etten halua uutta annosta, (koska raaka maksa oli hiukan pilannut ruokahalua...)

Poronvasan maksaa

Jälkiruuaksi valitsimme creme brüléen salmiakilla 9,50€. Tarjoilija kertoi, että talo tarjoaa kahvit koko seurueelle (3) maksa-annoksesta korvaukseksi. Creme brülée oli ihan ok. Pinta ei kuitenkaan ollut tarpeeksi pitkään paahdettu (Espan kokkikoulussa juuri opimme oikean valmistustavan).

Ruoka Granittilinnassa oli enemmän sellaista rekkamiehen ruokaa. Miljöö toki oli hieno. Myös kastikkeet olivat annoksissa onnistuneita. Laskunkin kanssa meinasi tulla pientä hässäkkää, mutta loppujen lopuksi homma hoitui.

Yleensähän emme kirjoita näitä kovin huonoja kokemuksia ollenkaan, mutta Eat Helsinki -kirjan kaikista ravintoloista kuitenkin kirjoitamme. Onneksi Pauliinalla on parempi kokemus Graniittilinnasta viime vuoden puolelta.

Kokonaisarvio 6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti