maanantai 22. elokuuta 2011

Ravintolapäivä Helsingissä, 21.8.2011Ravintolapäivä järjestettiin tänä vuonna toista kertaa. Edellinen ravintolapäivä oli Helsingissä toukokuussa, josta uutisoitiin laajasti mediassa. Valitettavasti emme viimeksi pystyneet osallistumaan, koska olimme Berliinissä, mutta nyt olimme merkinneet päivän hyvissä ajoin kalentereihimme. Saimme pian todeta, että näin oli tehnyt muutama 1000 muukin ;-).

Aloitimme päivän Eerikinkadulta Apulia nimisestä ravintolasta. Ravintola tarjosi italialaista ruokaa Apulian maakunnasta ja tämähän sopi meille paremmin kuin hyvin! Ravintoloitsijat olivat odottaneet muutamia kymmeniä asiakkaita, mutta jo muutamassa tunnissa ruokailijoita oli ollut yli 100. Ihmiset olivat kuitenkin muistaneet ottaa hyvän mielen mukaan ja oli huikeaa jutustella muiden ruokailijoiden kanssa ja odotella mitä ihania yllätyksiä italialainen kokkimme meille loihtisi!


Tässä muutamia suussasulavia makupaloja, joita saimme maistella.


Iso KIITOS Apulialle aivan loistavasta meiningistä ja ihanista herkuista!

Täältä jatkoimme matkaa Punavuoreen, mutta huonommalla menestyksellä. Paikka, jonka olimme valinneet, oli sulkenut jo ovensa. Jatkoimme muutamaan muuhun paikkaan lähistöllä, mutta kaikki paikat olivat myyneet tarjottavansa jo ensimmäisen tunnin aikana. Muutamassa paikassa oli vielä jotakin tarjolla, mutta jonot olivat huikeat. Päätimme jatkaa matkaa muutaman kahvikupillisen jälkeen Kruunuhakaan. Täällä piipahdimme kahdessa paikassa, mutta tarjottavat olivat täälläkin myyty loppuun jo heti alkuunsa.

Suunnistimme seuraavaksi Kallioon, Pengerkadulle. Saavuimme paikalle 20 minuuttia ennen ravintolan aukeamista ja ulkona oli jo pitkä jono. Olimme viimeisten joukossa, jotka saivat vielä tapaksia. Aika uskomatonta tämä suosio! Jonossa ihmiset olivat kuitenkin iloisella mielellä, joten jonottaminen sujui leppoisasti tapahtuman suosiosta keskustellen ja ihanan kesäisestä Helsingistä nauttien.
Tapakset olivat suussasulavia ja alkoholiton sangria oiva kumppani herkuille.
Vielä teki mieli jotain makeaa, joten suunnistimme kohti Vanhaakaupunkia, josta olimme bonganneet Kakkuhätä nimisen paikan.


Valitettavasti kakut olivat jo loppuneet, kun saavuimme paikalle, mutta saimme kuitenkin vielä vohveleita ihanilla täytteillä.


Mieletön idea! Kiitos kaikille osallistuneille sekä kokkaajille että asiakkaille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti