perjantai 29. heinäkuuta 2011

Krapihovi, Tuusula 26.7.2011

Kesäteatteria kerran kesässä, eikö vaan. Krapihovissa on aikaisemmin tullut käytyä mm. polttareissa. Paikka onkin mitä kaunein! Krapin alueella toimii myös kesäteatteri, jota siis olimme katsomassa. Teatteriesityksen jälkeen siirryimme ravintolan puolelle maistamaan buffet-pöydän antimia. Liikkeellä olimme kuuden hengen porukalla. Meille oli varattu oma  viihtyisä kabinetti varsinaisen ravintolasalin vierestä. Ravintola oli miltei tyhjä keskiviikkoiltana puoli yhdeksän maissa. Saimme siis illallistaa varsin rauhallisissa merkeissä. 

Krapihovin ravintolarakennus on vuodelta 1883. Kaunis huvilatyylinen rakennus edustaa aikakautensa puuarkkitehtuuria. Tämän vanhan rakennuksen salit ja kamarit ovat kahdessa kerroksessa. Paikka on varsin tunnelmallinen. Krapihovissa tarjoillaan suomalaisia herkkuja vuodenaikojen mukaan vaihtuvassa listassa. Ruokaa on tarjolla runsaassa noutopöydässä ja a la carte -listalla. Ravintolan pihapiirissä on oma palvaamo, lihanleikkaamo sekä leipomo. Kaikki ruoka on omin käsin tehtyä ja huolella valmistettua. 

Me valitsimme tällä kertaa noutopöydän antimet, joita oli erittäin runsaasti tarjolla. Suomalainen Kesä -buffet maksoi 41,50 € per henkilö. Buffet-pöydässä kalaa oli monipuolisesti ja kaikki tarjolla ollut kala oli tuoretta ja hyvää. Koko pöytäseurueemme suosikiksi kaloista nousi selkeästi Suolamuikut ja Graavi lohi. Lohen kanssa tarjoiltu Jaloviina-sinappikastike sai myös osakseen hehkutusta. Lasimestarin rautu oli hieman suolaista. 
Graavi Lohi
Kasvispuolelta Tomaatti-kotijuustosalaatti sai osakseen kehuja, erityisesti kotijuusto. Varhaisperunasalaatti oli maultaan hyvää, mutta perunat olisivat saaneet olla hieman kypsempiä. Sienimuhennos oli suussa sulavaa. Sopivan kermaista ja runsaasti sieniä. Leivät ja kirnuvoi veivät kielen mennessään! Yksi noutopöydän parhaimmistoa oli Maalaismakkara kera sinapin. Tähän tykästyimme kaikki. 

Ahvennokkosmureketta
Tomaatti-kotijuustosalaatti
Jälkiruokana oli Mansikka-seljankukkaleivos ja vaniljakermavaahtoa. Täyteläinen ja maukas kakku. Ja kivaa oli, että sai itse leikata mieleisensä palan. Lisäksi oli marmeladia ja keksejä sekä kahvia ja teetä. 

Mansikka-seljankukkaleivos
Söimme maukkaan ja tukevan illallisen. Noutopöytään olimme kaikin puolin tyytyväisiä. Myöhäinen ajankohta (muille, ei Italian matkaajalle;) teki syömisestä vähän nopean. Jos olisimme tulleet alkuillasta, olisimme varmasti ruokailleet kauemmin. Palvelu Krapihovissa oli ystävällistä ja toimivaa. Ruoka oli laadukasta ja hyvää. Krapihovin Kesäpöytää voi ilomielin suositella! Ja kurkatkaa nettisivuilta, mitä kaikkea muuta Krapin alueella on....

Arvio: 9+


Rantatie 2, Tuusula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti