torstai 23. kesäkuuta 2011

Ravintola Thalassa 19.6.2011

Punaviiniä teki ensimmäiseksi mieli saapuessani kreikkalaiseen ravintolaan Thalassaan. Reippaan puoleinen sade pääsi yllättämään iloisen jopoilijan puolivälissä taivalta, ja jotain lämmikettä oli saatava ;). Kreikkalainen punaviini oli kirpakan makuista, mutta tässä kohtaa ajoi asiansa... Mirka porhalsi paikalle autolla hiukan myöhemmin. Thalassa on aikas uusi ravintola Herttoniemenrannassa. Pitkään ovat Herttoniemenrannan mainetta keränneet ravintolat olleet suunnitelmissamme ja sunnuntaina pääsimme toteuttamaan ensimmäisen vierailun.



Tunnelma
Ravintola oli sunnuntaina viiden maissa melko lailla täynnä. Terassilla - sateesta huolimatta - ruokaili muutama pöytäseurue. Ravintolan nettisivuilla suositellaankin varausta sähköpostitse. Teimme varauksen samana päivänä ja pöytä järjestyi haluttuun kellon aikaan. Ravintola sijaitsee kerrostalon alakerrassa, joten kovin eksoottista tunnelmaa tänne ei tekemelläkään saa. Ihan mukavaa kortteliravintolan tuntua tässä kuitenkin oli. Väreinä oli käytetty sinistä ja valkoista, joka loi ainakin häivähdyksen kreikkalaisesta postikorttimaisemasta ;).        

Ruoka
Thalassan listalla oli vaikka kuinka ja monta houkuttelevaa ruoka-annosta. Olisi tehnyt mieli syödä vähän kaikkea. Pohdimme hetken pelkästään alkuruokien runsasta syömistä, mutta monet pääruuatkin olivat niin houkuttelevia, että päädyimme maistamaan niitäkin. Ihan alkuun pöytäämme tuotiin patonkia ja tapenadea (oliivitahnaa).



Alkuun valkkasimme Viininlehtikääryleitä ja Hummusta. Molemmat alkupalat olivat isoja annoksia. Varsinkin humusta oli runsaasti. Hummus oli hyvää, tosin hieman eri makuista, mihin olemme tottuneet. Tämä Hummus oli maultaan pehmeämpi. Hummuksen kanssa tarjoiltu lämmin pita-leipä oli hyvää, sitä tosin olisi voinut olla enemmän. Viininlehtikääryleet tarjottiin lämpiminä ja niiden kanssa tarjottu kastike oli raikasta.    


    
Moussaka oli hyvää, maistui juuri siltä, miltä pitääkin. Munakoison ja perunan makuyhdistelmä on kerta kaikkiaan suussasulava. Annos oli reilu ja pysyi hyvin kuumana koko ruokailun ajan. Tästä tykkäsin. Mirka valitsi pääruuaksi feta-pinaatti-filo-piiraan, joka tarjoiltiin perunoiden ja kasvisten kanssa. Filopiiras oli melko mauton, feta ei juurikaan erottunut ja suolaa sai lisätä...




Palvelu
Palvelu ravintolassa oli ystävällistä ja luontevaa. Kaikki toimi ja sujui, iloista ja kivaa meininkiä.

Hintalaatusuhde
Thalassa on edullinen ravintola. Ruoka oli hyvää ja halpaa. Listan kallein annos taisi olla noin 23 €. Valitsemamme ruuat olivat edullisia: Moussaka maksoi 13,60 € ja Pinaatti-feta-piirakka 11,50 €. Myös juomat noudattivat samaa edullista linjaa. Lasi punaviiniä oli 4,50 € ja pullo kreikkalaista olutta 4,90 €. Thalassa


Tunnelma 8
Ruoka 8,5
Palvelu 9
Hintalaatusuhde 9+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti