sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Ravintola Coma, Helsinki 9.6.2011

Ihanan helteisen torstai-illan kunniaksi ja Stadikalla polskimisen jälkeen, teki mielemme ruokaa. Olin liikkeellä kahden ystäväni kanssa. Muutama vaihtoehto kävi mielissämme Töölössä ja päädyimme Comaan. Tämä on meille vanha tuttu ravintola vuosien takaa. Viime aikoina vaan Helsinkiin on tullut niin paljon hyviä uusia ravintoloita, ettemme ole ehtineet käydä täällä pitkään aikaan. Soitimme ravintolaan matkalta (ravintola on pieni ja usein täynnä) ja pöytä löytyi tunnin varoitusajalla. Erityisen iloisia olemme siitä, että Coma on palannut entiselleen, pienen Korkeavuorenkadulla käydyn harharetken jälkeen. Vanha tuttu tunnelma ja hyvä ruoka ovat palanneet! Suuri ei ole aina kaunista eikä edes hyvää ;-)

Tunnelma ja Palvelu
Coma on välimerellinen ravintola, lähinnä italialainen mielestämme. Ravintola on pieni ja intiimi. Kotoisa. Parasta ravintolassa on kuitenkin henkilökunta. Välimerellisellä mentaliteetillä varustettu henkilökunta luo ravintolaan hyvin lämpimän, helposti lähestyttävän ja kotoisan meiningin. Henkilökunta pitää huolen, että ravintolassa on aina menoa ja meininkiä ;-) Tällä ravintola erottuu myös muista ravintoloista. Ystäväni tilasivat valkoviiniä alkuun ja minä proseccoa, joka oli kuitenkin loppu. Tarjoilija tarjosi automaattisesti vaihtoehtoa, hukan kalliimpaa kuoharia samalla hinnalla. Tämä kuvastaa hyvin paikan asennetta. Kuohari (Sumarroca cava brut reserva 2008) oli tosi hyvää; kuivaa, mutta ihanan runsaan makuista.

Ruoka
Alkuun tilasimme Tapas -lautasen kolmeen pekkaan (10€). Tarjoilija pohti, että annos on aika pieni kolmelle ja ilmoitti keittiöön, että tehdään annoksesta hiukan runsaampi, että riittää kaikille. Annos sisälsi italialaista makkaraa, taivaalisen lämpimän vuohenjuustoleipäpalan, artisokkaa, marinoituja sieniä, fetaa, oliiveja, tapenadea, paprikaa ja viinilehtikäärylepalaset. Oikein oiva ruokahalun herättäjä! Ainut miinus annoksessa oli, että mukana olisi voinut tulla palat leipää, jonka päälle tapenade olisi sopinut erinomaisesti.

Tapaksia
Pääruokia hiukan arvoimme. Minun olisi kovasti tehnyt mieli risottoa, mutta jotenkin tarjoilijan onnistui kääntämään pääni asian suhteen. Tämä ehkä kuitenkin hiukan jäi harmittamaan...Valitsin pääruuaksi tarjoilijan suositteleman kana-rakuuna-artisokkapastan 16,50€. Ystäväni valitsivat kampasimpukka-scampipastan 18,50€ ja vuohenjuusto-grillattu vihannes-risoton 16,50€. Risotto sai ystävältäni valtavasti kehuja ja olikin hyvää. Hiukan iski annoskateus ;-). Kampasimpukka-scampipasta oli miedon makuinen, mutta chili toi mukavan kontrastin muuten miedoille mauille. Kanapastassa rakuuna toi oivallisen lisän muuten melko tavanomaiseen pasta-annokseen. Kokonaisuudessaan ruoka oli varmaa Coma-laatua.
Vuohejuustorisotto
Scampipastaa

Kanapastaa

Muut ottivat jälkkäriksi Rhona Muscadel 2003 8,50€ ja minä pannacottaa marjoilla 8,50€. Jälkkäri ei kuitenkan ollut oikein onnistunut. Pannacotassa oli kummallinen rakenne ja hillo sen päällä oli liian voimakkaan makuista. Jälkkäriviini oli makea, mutta raikas. Oikein hyvä valinta.


Hintalaatusuhde
Ravintolan hintataso ei ole ihan halvimmasta päästä. Ruoka on kuitenkin maukasta.


Erityistä:
Muista varata pöytä!
Ravintolassa järjestetään myös kokkikouluja ja viinikursseja.


Tunnelma 9
Palvelu 9+
Ruoka 8 1/2
Hintalaatusuhde 8


Coma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti