maanantai 7. maaliskuuta 2011

Lupolo 5.3.2011

"Elviira teki Carmat"

Pettymys oli suuri, kun kuulimme, että juuri löytämämme huippuravintola Elviira kuopataan. Onneksi ehdimme juuri ennen joulua käväistä Elviirassa, jotta saimme tämän ravintolan kokea. Elviirassa ihastuimme paikan sisustukseen ja hyvään ruokaan. Lupoloon yritimme muutaman kerran mennä lyhyellä varoitusajalla ilman tulosta, kolmannella kerralla saimme varattua hyvissä ajoin pöydän lauantai-illalle.Tunnelma
Monesta ravintolasta olemme olleet sitä mieltä, että tunnelma on rentoa. Lupolossa tunnelma oli erityisen rento. Lungia meininkiä ilman mitään jäykistelyä tai pokkurointia. Iloksemme saimme todeta, että ravintolan mahtava katto oli säilytetty, samoin stylet tuolit ja pöydät. Tuolia ja pöytiä oli täydennetty mielestämme aika villisti punaisilla ja turkooseilla muovihässäköillä. Tarpeeton veto, sanoisimmeko. 

Ruoka
Lupolon ruokalistaa olimme tutkineet tarkoin ennen vierailua. Tykkäsimme listan tyylistä, leipää&leivän päälle ja kipoista & kupeista. Valinnanvaraa menulta löytyi. Lupolon leipä, johon ihastuimme jo Elviirassa, on todella hyvää. Leivän kanssa söimme Artisokka-pistaasipestoa, joka oli illan ruokaelämys. Hyvää kuin mikä! Kipoista valkkasimme Punajuuria, vuohenjuustoa ja saksanpähkinää ja Marmoroitua filettä. Lihasta tykkäsimme erityisesti. Punajuuriannos oli maukas, mutta todella yksinkertainen. Kippo Chili-oliiveja meni nopsaan kahteen pekkaan, mutta ei kummemmin säväyttänyt. 

Kippoja ja Kuppeja
Pääruuista valkkasimme Karitsa-burgerin ja Päivän Kalan. Päivän Kala (19 €) oli lauantaina nieriää, joka tarjoiltiin spelttivehnästä tehdyn risoton kanssa. Lisäkkeenä oli kekseliäästi fenkolia kauniisti aseteltuna. Spelttivehnärisotto oli hyvää. Pehmeää, maistuvaa ja suussasulavaa. Tätä olisi syönyt vaikka kuinka. Fenkoli oli kauniisti aseteltu ja raikkaan makuinen. Burger oli simppeli; maut erottuivat hyvin ja lopputulos oli raikas. Ruokiimme olimme erittäin tyytyväisiä. 


Burgeri
Päivän kala
Juomana testasimme kahta eri olutta, luotimme tarjoilijan suosituksiin. Molemmat oluet olivat skottilaisia, ensimmäinen Williams Birds and Bees, sitruunainen ale ja toinen Williams Roisin, punertava ale. Puolen litran pullot maksoivat 9 € per pullo. Näistä suosikiksemme nousi kirsikkainen Roisin, kannattaa ehdottomasti tätä testata, jos kirsikan maku miellyttää.
Tällä kertaa missasimme jälkiruuat. Annokset Lupolossa oli reiluja. Vaikka tosi nälkäisinä ravintolaan menimme, niin tällä kertaa ei jälkiruuat uponneet. Tässä siis syy mennä Lupoloon uudemman kerran. Myös juustot jäivät maistamatta, joten siis tuplasyy.

Palvelu
Palvelu Lupolossa toimi. Tarjoilija (joka myöhemmin paljastuikin kokiksi) kertoi mukavasti ruuista ja juomista. Henkilökunta oli ystävällistä ja letkeää, tosin kova kiire heillä paikoin oli vajaamiehityksen takia, mutta sukkelasti hoitivat työnsä. 

Hintalaatusuhde
Lupolo on erittäin edullinen ravintola. Listan kallein pääruoka oli 19 € ja alkupalat kaikki varsin halpoja. Lupolossa on onnistuttu siinä, mitä yritettiin. Paikka on tosi rento ja edullinen, mutta ruoka siltikin hyvää ja välillä hauskaa ja kekseliästä. Toivottavasti tästä pidetään kiinni. Juomia pidimme hivenen tyyriinä, koska halvin olut maksoi 6,5 € (0,33 l). Kaipasimme jotain halvempaa vaihtoehtoa, joka mahdollisesti olisi ollut hanaolut, mutta tätä ei lauantaina saanut. Koko illan setti maksoi kahdelta noin 70 €, joskin tähän sisältyi EatHelsinki 2011 -kirjan tarjous (kaksi pääruokaa yhden hinnalla). Jos juomat olisivat olleet halvempia, olisimme luultavasti jatkaneet iltaa Lupolossa, mutta näillä hinnoilla siirryimme jatkamaan iltaa yhteen suosikkibaareistamme. 

Lupolo on muuten esperantoa ja tarkoittaa humalaa. Siis sitä kasvia. Viittaa luultavammin siis ravintolan laajaan olutvalikoimaan ;).   

Tunnelma          9
Palvelu              9
Ruoka                9
Hintalaatusuhde 9 1/2 

Punavuorenkatu 3 Kartta
Lupolo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti