sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Bar Tapasta 26.3.2011

Lauantaina illan suussa yllätti nälkä. Muutaman turhan puhelinsoiton jälkeen päätimme vain lähteä cityyn etsimään ruokaa. Toisella yrityksellä tärppäsi! Pitkästä aikaa löysimme tien Bar Tapastaan. Tässä baarissa on monesti vuosien aikana ruokailtu ja käynneistä täällä on jäänyt hyvät muistot. Siksipä oli oikein mukavaa, että mahduimme baaritiskille rennon letkeästi syömään.


Tunnelma
Bar Tapasta on pieni baari. Tunnelma oli rento ja kotoisa. Baariin mahtuu istumaan vähän reilut parikymmentä henkeä ja baaritiskille muutamia. Kiva meininki!


Ruoka
Bar Tapastassa on nimensä mukaisesti tarjolla tapaksia; kylmiä ja lämpimiä ja muutamia jälkkäreitä. Päivittäin on tarjolla myös pastaa. Hetken aikaa listaa tutkailtuamme päädyimme seuraaviin vaihtareihin: kasvispasta (10 €), Tomaatti-chilimarinoituja oliiveja, Hunaja-valkosipulimarinoitua Manchego-juustoa, Talon Chorizomakkaraa ja dijon-perunasalaattia ja Patatas aioli. Juomiksi valitsimme pullot olutta (a' 4,20 €). 


Ruokia emme joutuneet pitkään odottelemaan ja hyvä näin, koska nälkä oli jo aikamoinen.  Pastaa oli reilu lautasellinen. Kasvikset olivat isoja selkeitä paloja. Tomaattinen kastike oli maistuvaa. Pasta oli hieman haaleaa jo valmiiksi ja ruokailun edetessä jo hivenen liian kylmää. Harmi, koska oli maultaan hyvää. Myöskään parmesania ei löytynyt. 


Tapakset olivat kaikki reiluja annoksia. Patatas aioli oli tällä kertaa ohuita perunasiivuja rapeiksi paistettuja. Aioli oli sopivan valkosipulista ja perunoiden kanssa tosi mukava dippi. Chorizo-makkara oli hyvää, samoin perunasalaatti, joka oli selkeästi perunaa. Oliivit olivat hyviä. Chilimarinadia riitti patongin kanssa dippailtavaksi. Manchego-juusto oli myös hyvää. Tästä setistä tulimme täyteen, ruokaa oli kahdelle henkilölle riittävästi. Jälkiruoka kuitenkin houkutti ja tilasimme yhden Crema Catalanan, josta riitti hyvin kahdelle. Crema Catalanan kanssa maistoimme Itävaltalaista jälkiruokaviiniä (4cl maksoi 4,20 €). Viini oli raikasta ja sopivan makeaa. 


Palvelu
Palvelu Bar Tapastassa oli hyvää. Tarjoilijat olivat tosi hyväntuulisia ja ystävällisiä ja kaikki toimi. Sopivan rentoa menoa tämäntyyliseen paikkaan.


Hintalaatusuhde
Bar Tapasta on edullinen mesta. Kaikki ruuat olivat hyviä, ei mitään maata mullistavan loistavaa, mutta perushyvää safkaa. Kahden henkilön ruuat ja juomat maksoivat yhteensä 44 euroa. Bar Tapasta


Tunnelma              9+
Ruoka                   8
Palvelu                 9+
Hintalaatusuhde    9


Uudenmaankatu 13

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti