sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Maze 21.1.2011

Perjantaina suuntasimme suurin odotuksin kohti Gordonin Maze -ravintolaa, jolla on yksi Michelin-tähti. Aikaisemmin olemme vierailleet samassa paikassa Maze Grillin puolella, jonka arvostelun voi lukea blogistamme. Kaikki Gordonin ravintolat, joissa olemme käyneet, ovat olleet elämyksiä. Ruoka ja palvelu on ollut loistavaa. Tämä taitaa olla nyt viides Gordonin ravintola, joka on testissämme.

Tunnelma
Ravintolan layout oli todella sekava. Pöytiä oli ravintolan keskellä, joka oli erotettu muusta ravintolasta erilliseksi osaksi. Muut pöydät kiersivät tätä keskustaa. Lisäksi ravintolan etuosassa oli baari, joka oli paras osuus ravintolassa. Ravintola oli todella meluisa, ääntä täytyi korottaa, jotta kuuli toisen puhetta. Tarjoilijan puheesta oli mahdoton saada selvää...
Palvelu

Palvelu oli varmaa Gordon -laatua. Henkilökunta oli osaavaa ja ystävällistä. Harmillista oli, että heidän puheestaan ei paljoakaan kuullut, vaikka kuinka yritti kuunnella. Lautasliinat viikattiin jälleen tasaiseen tahtiin...

Ruoka
Tarjoilija kertoi aluksi, että annokset ovat pieniä/keskikokoisia ja illalliseksi sopiva määrä olisi 4 annosta. Olimme syöneet ihanan lounaan thaimaalaisessa ravintolassa, joten emme olleet kovin nälkäisiä. Pauliina päätyi kolmeen ja Mirka neljään annokseen. Valitsimme molemmat alkuruokalistalta marinoidut punajuuret, jotka olivat taivaallisia ja koko illan paras osuus. 

Punajuuret
Mirka tilasi alkuruokalistalla lisäksi artisokkasalaatin, joka oli ihan kiva. Ihan kiva? Lisäksi Mirkan valintoihin kuului kani/ankanmaksaterriini, joka oli aika erikoinen, mutta ihan miellyttävä makuelämys (Pressed terrine of rabbit and foie gras, prunes, bacon jelly and bitter leaves £13.00). Terriini tarjoiltiin paahdetun leivän kanssa. 

Artisokkasalaatti
Pauliina tilasi pääruokalistalta kalaa, kokonaisuudessaan annos oli maukas, mutta melko sekava monine eri aineosineen. Kala oli maukasta ja hyvin tehtyä, mutta sitruunavalkosipulipyrettä oli turhan niukasti. Tässä kohtaa tuli jälleen mieleen, että yksinkertaisuus on kaunista ja useimmiten maukkainta. Tilasimme molemmat pääruokalistalta myös kurpitsarisoton, joka oli hyvää, muttei niin hyvää kuin esimerkiksi Magne Sudissa tai Jamies' Italian restaurantissa Covent Gardenissa. Michelin-tähti ei siis aina takaa mieltä järisyttävää makuelämystä... Ainiin, risotto oli mielestämme hiukan mautonta, jonka vuoksi teimme kaikkien oppien vastaisesti ja pyysimme suolaa. Tarjoilijan ilmekään ei värähtänyt pyyntömme kuultuaan, mutta selvästi tälläistä ei saisi tehdä. Suolaa tuli pöytään hetken odottelun jälkeen. Tämän suolan olivat luultavasti hakeneet keittöstä, koska saimme eteemme rouhimatonta merisuolaa...annoksen maku kuitenkin parani huomattavasti pienen suolan lisäyksen jälkeen.
Kurpitsarisotto
Jälkiruokalistalta emme löytäneet yhtään meitä miellyttänyttä annosta, joten päätimme ohittaa jälkkärin. Lista oli laaja, mutta olisi niin tehnyt mieli jotain suklaista ja paheellista, mutta listalla oli vain "terveellisiä" jälkiruokia. Tarjoilija toi meille lopuksi pienen keittön tervehdyksen (alla). Tämä onneksi sammutti makean himomme ja kruunasi illallisen. Pienet makupalat olivat suussasulavia!


Aperatiiveiksi otimme Gin Tonicit, jotka olivat parhaat ikinä! Pääruuan kanssa päädyimme proseccoon, joka olikin oivallinen valinta. Plussaa Gordonin ravintoloille siitä, että tarjolla on aina myös edullisempia viinejä sekä laseittain että pulloittain. Me päädyimme pulloon kuoharia (34£). Viinilista itsessään oli aikamoinen raamattu ja sen kahlaamiseen voisi mennä viikko, jollei jopa kuukausi.

Hintalaatusuhde
Kaiken kaikkiaan olimme pettyneitä ravintolaan. Mielestämme kaikki Gordonin ravintolat, joissa olemme aikaisemmin käyneet, ovat olleet parempia kuin Maze, vaikka niillä ei tähtiä ole ollutkaan. Illan hinnaksi tuli juomineen noin 70£ henkilö. Odotukset olivat korkealla, harmi, etteivät ne tällä kertaa täyttyneet. Maze

Tunnelma 7+
Palvelu 9
Ruoka 8
Hintalaatusuhde 7 1/2

10 - 13 Grosvenor Square 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti