sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Farang, 11.2.2011

Onpas tämä ollut viikko. Chez Dominique kokemuksen jälkimainingeissa perjantaina suunnattiin Farangiin. Miten elämäni onkin muuttunut tällaiseksi? Taas jälleen ihanaa ruokaa, ihanaa palvelua, ihanaa seuraa...Eli elämäni taitaa olla melko lailla ihanaa ;-)

Tunnelma
Olen kuullut monelta ihmiseltä pientä kritiikkiä ravintolan hälystä. Ravintola jakaantuu kahteen osaan. Itse olen aikaisemmin syönyt pienessä salissa, jossa mielestäni ei ollut liian kova melutaso. Nyt saimme pöydän ison salin puolelta, mutta salin erillisestä osasta korokkeelta, joten tila oli rauhallinen ja hyvin viihtyisä.

Palvelu
Tarjoilijamme oli asiantunteva, ystävällinen ja hyväntuulinen. Farangissa on tarjolla erilaisia menuita tai ruuan voi tilata tavalliselta listalta. Listalla annosten koot ovat suuria, koska ideana on, että annokset jaetaan seurueen kesken. Koska ystäväni eivät olleet koskaan käyneet Farangissa ja muutenkin käyvät vähemmän ulkona syömässä, he päätyivät maistelumenuseen. Onneksi ihana tarjoilijamme lupasi, että tämä onnistuu, vaikka listalla lukeekin, että menut tarjoillaan koko pöytäseurueelle. Itse koin vielä jonkinlaista krapulaa keskiviikon ruokamaratonista ja päädyin tilaamaan kaksi "suupalaa" ja yhden lämpimän ruuan. Ruokalajien yhteydessä tarjoilija kertoi aina mitä ruoka sisälsi.

Ruoka
Ensin omat tilaukseni: Alkusnackseistä valitsin betel-lehteä ja miekkakalaa paahdettujen pähkinöiden ja merileväkaviaarin kanssa. Huomautuksena tähän, että en ole suuri kalan ystävä, enkä syö raakaa kalaa. Paitsi nyt söin. Ja rakastin annosta! Jumalaista! Toisena suupalana valitsin vihersimpukkaa punaisessa curryssa maustettuna korianterilla ja sitruunaruoholla, höysteenä hiukan taimenenmätiä. Sama reaktio! Ihanaa. Pääruuaksi valitsin grillattuja possun ribsejä tamarind-luumukaramellillä. Tässä meinaa lähteä järki. Olenkohan koskaan syönyt mitään näin hyvää. Ruokajuomaksi valitsin singhaa. Ruokaa oli paljon ja yhdelle ehkä vähän liikaa, mutta lautaset kuitenkin tyhjenivät viimeistä piirtoa myöten.

Ystävieni maistelumenusta sain minäkin maistella jokaista annosta :). Maistelumenussa oli myös miekkakalasuupala, joka oli sama, jonka itsekin tilasin. Seuraavaksi pöytään tuli hamachi sashimi vietnamilaisittain, joka sisälsi myös kalaa ja oli todella hyvää. Hmmm...voi tietysti olla, että olen ollut väärässä ja pidänkin raa'asta kalasta, jollei se ole silliä ;).

No niin, eteeenpäin. Seuraavaksi pöytään saapui pehmäkuorista taskurapua, joka oli suolaista, mutta toimi törkeän hyvin freesin, vihreästä mangosta ja mintusta tehdyn salaatin kanssa. Tämän tilaisin itse listalta! Sitten pöytään tuotiin rapeaa possua palmusokerikaramelllillä ja täytyy sanoa, että oma possuannokseni päihitti tämän mennen tullen. Seuraavaksi tuli thai-roti leipää phaenang currya, selkeästi intialaisvaikutteinen väliruoka. Rapea tofu jäi ehkä tässä kokonaisuudessa mieleenpainumattomimmaksi. Mutta seuraava annos räjäytti potin. Haudutettu vasikanposki (jota en koskaan olisi tilannut) oli käsittämättömän hyvää. Jäkiruokaa en sitten enää maistanutkaan, koska en pystynyt. Mutta laadussa ei ollut kuulemma eroa illan linjaan. http://www.farang.fi/

Jälleen yksi ravintolakokemus, joka on muuttanut minua ihmisenä. Luultavaksi paremmaksi :).

Tunnelma          9
Palvelu              9+
Ruoka              10
Hintalaatusuhde 10

Ainonkatu 3
Kartta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti