sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Aito 7.5.2010

Kävimme edellisen kerran ravintola Aidossa syksyllä 2009. Tästä käynnistä jäi myönteinen fiilis. Kumpikaan meistä ei tosin pystynyt muistamaan, mitä edellisellä kerralla söimme. Eli ei ehkä mitään elämää suurempaa? No, nyt päätimme katsastaa ravintolan uudelleen, koska se on valittu yhdeksi ravintolaksi Eat Helsinki 2010 kirjaan. Tällä kertaa joukkoomme liittyi kaksi muutakin henkilöä. Toinen heistä oli italialainen, joka odotti innolla suomalaisia aitoja makunautintoja. Lista ei kuitenkaan ollut kovin suomalainen.

Ravintolan idea oli hiukan sekava. Onko ravintolan tarkoitus olla suomalaisia makuja ja raaka-aineita kunnioittava ravintola vai jotakin muuta? Mutta mitä, se ei meille oikein selvinnyt. Aidossa voi valita joko kahden (32€) tai kolmen ruokalajin menun (38 €). Me päädyimme jälkimmäiseen. Lisäksi tarjolla on viiden ruokalajin maistelumenu (49 €).

Ravintola on selkeästi panostanut palveluun. Tarjoilijamme oli erittäin ammattitaitoinen ja ystävällinen. Keittiöstä tultiin kertomaan jokaisen ruokalajin yhteydessä, mitä ne sisälsivät. Ihan alkuun saimme kivat pienet kupilliset kanelilla maustettua bataattikeittoa, tämä oli kiva tervehdys keittiöstä. Henkilökunta oli myös hyvin kielitaitoista! Harmillista, että ruoka ei ollut samaa tasoa.

Tilasimme alkuruuaksi kaikkia listalla olevia vaihtoehtoja (3). Tuore parsa ja voikastike annos sisälsi kolme parsaa ja voikastiketta. Siis sitä saa mitä tilaa ;-) Parsat olivat hiukan puumaisia, johtuneeko siitä, ettei nyt ole oikein vielä paras parsa-aika. Kirkas kalaliemi oli hiukan suolaista, mutta mätimousse oli taivaallista! Kylmäsavuporo sinihomejuustolla ja ohrarieskalla oli italialaisen ystävämme mielestä liian savunmakuinen. Suomalaisen makuun annos oli kuitenkin aivan loistava.
                                          

                                    
Alkuun otimme tarjoilijan suosituksesta espanjalaista cavaa, tämä oli hyvä valinta. Ruuan kanssa joimme kukin mieltymyksiemme mukaan punaviiniä. Viinivalinnat olivat hyvät, tarjoilijan suositukset toimivat tässäkin kohtaa. Erityinen suosikkimme oli yhden henkilön valitsema italialainen jälkiruokaviini (Ceretto Moscato d´Asti, Piemonte), ihanan makea, mutta kevyt ja kuplivainen. Aidon viinilista oli erittäin selkeä. Kiitokset tästä.

Pääruuat jatkoivat epätasaista linjaa. Pauliinan tilaama kotijuustoa ja maa-artisokkaa filotaikinassa, couscousta ja omenaista chilikastiketta oli yksi oudoimmista ravintola-annoksista, jonka olemme koskaan nähneet. Makuja oli liikaa ja annoksen ulkonäkö oli suoraan brittiläisen koulun ruokalasta. Hmmm. Italialainen ystävämme tykästyi savustettuun sinipallakseen, joka tarjoiltiin paahdettujen puikulaperunoiden ja tomaatti-sipulikastikeen kanssa. Kala oli tosin melko suolaista. Paistettu metsäkyyhky oli jumalaista ja kermainen sieni-sipulimuhennos sopi annokseen todella hyvin. Uuniperuna tuntui melko mitäänsanomattomalta lisukkeelta.
Sitten jälkiruokiin. Porkkanakakku tuorejuustovaahdolla oli onnistunut annos. Kakku oli kosteaa ja maukasta. Joskin annos oli aika tuhti aterian lopetus. Suklaamousse sitrussalaattilla oli oikein hyvä setti. Petit fours valikoima kotimaisia makeisia miellytti ulkomaista vierastamme. Juustolautanen, joka sisälsi valikoiman kotimaisia juustoja, oli pettymys. Lautasella oli kolme pienen PIENTÄ palaa juustoa. Maut olivat kuitenkin voimakkaita ja tarpeeksi erottuvia toisistaan. http://www.ravintola-aito.fi/1

Sitten arvioon:
Tunnelma ***1/2
Palvelu ****+
Ruoka ***
Hinta-laatu-suhde ***

Museokatu 29

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti