sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Bistro Helsinki 15 17.4.2010

Bistro Helsinki 15 on viihtyisä ja rennon tyylikäs ravintola Korkeavuorenkadulla. Sisustus on pelkistettyä ja sävyiltään rauhallista.

Olimme varanneet pöydän klo 20, jolloin ravintola ei enää ollut ihan täysi, mutta vain muutama pöytä oli vapaana. Ravintola oli sopivan rauhallinen, hyvin pystyi juttelemaan eikä melutaso ollut liian korkea. Oikein kiva tunnelma tässä paikassa.

Tarjoilijan suosituksesta otimme alkujuomiksi Proseccoa ja olimme tyytyväisiä tähän. Alkujuomia maistellessamme tutustuimme ruokalistaan. Alkuruokavaihtoehtoja oli neljä, pääruokia viisi. Leivät tuotiin pöytään paperipussissa, tämä on paikan oma juttu, eikä sisältänyt sen kummempaa tausta-ajatusta. Leipien lisäkkääksi tarjoiltiin oivallista humusta, joka vei kielen mennessään.

Pauliinan alkuruoka Vuohenjuusto-tomaatti ”tarte tatin”, marinoitua melonia ja fregola ”tabbouleh” (10,50 €) oli erittäin hyvää. Erityisesti jäi mieleen marinoidun melonin terävä maku. Mirkan alkuruoka Kermainen hummerikeitto, ”crab cake”, maissia ja basilikaa (12,00 €) mietitytti haaleudellaan. Rapukakku oli siis hummerikeitossa, joka oli haaleaa. Reippaasti tarjoilijalta asiaa kysyttyämme selvisi, että keiton pitää olla kuumaa. Hetken päästä tarjoilija toikin uuden annoksen. Kysyminen kannatti, annos oli nyt selvästi edellistä yritystä parempi ja maut tulivat selvemmin esiin. Keitto oli loistavaa.
Tarte tatin


Keitto


Molemmat päädyimme samaan pääruokavaihtoehtoon: Pinaatilla ja ricotalla täytettyjä ”ravioleja”, paistettuja portobellosieniä ja tryffelivoita (19,50 €). Raviolit olivat älyttömän hyviä, maku oli mielestämme täydellinen. Mirkan makuun annos kokonaisuduessaan oli liian rasvainen, Pauliinaa tämä ei haitannut. Voita ei kyllä tässä annoksessa oltu yhtään säästelty ;). Ruokajuomaksi otimme lasilliset italialaista punaviiniä, Chianti del Barone Ricasoli 2008, 16 cl maksoi 9 €. Viinilistalla ei ollut erikseen mainintaa, mitä viinejä saa laseittain.

Pääruoan jälkeen tilasimme puoliksi annoksen juustoja. Juustolautasella oli neljää eri juustoa. Lautasen Gorgonzola-juusto oli molempien makuun liian voimakas, mutta muut kolme juustoa olivat oikein hyviä. Valikoima oli erittäin onnistunut. Annos oli riittävä ja oikeastaan sopiva kahdelle. Juustojen kanssa joimme lasilliset Portviiniä Quinta de la Rosa LBV Port 2003 (7 €).

Tällä kertaa päätimme heti alkuun, että syömme jälkiruuat :). Päädyimme jakamaan Mud Caken; Guanaja-suklaakakkua, hasselpähkinäjäätelöä ja inkiväärikermaa (9€). Suklaakakku oli täyteläinen ja hyvin suklainen, ihana annos kaiken kaikkiaan! Mirka tilasi erikseen mainiten Laten jälkiruuan kanssa yhtä aikaa, mutta Lattea saatiin tovi odotella. Latte oli kuitenkin maultaan paras ikinä ;-)

Palvelu Bistrossa oli rentoa, hauskaa ja toimivaa. Ajoitus oli täydellinen. Molemmat tarjoilijat olivat asiantuntevia ja vastailivat auliisti moniin kysymyksiimme. Kritiikkiimme suhtauduttiin asiallisesti ja ystävällisesti. Ruuat maksoivat noin 40 € henkilöltä. Sisältäen alku- ja pääruuan ja jaetut juustot ja jaetun jälkiruuan. Ruoka oli hintansa arvoista. Illasta jäi todella hyvä mieli. Täällä kannattaa ehdottomasti käydä. http://www.bistrohelsinki.fi/
 
Palvelu     ****½
Tunnelma  ****+
Ruoka       ****

Korkeavuorenkatu 4B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti