tiistai 7. tammikuuta 2020

Mantel ja Korsten Tallinnassa

Mantel ja Korsten valikoitui illan ravintolaksi pikaisen nettiselailun jälkeen. Ravintola vaikutti mielenkiintoiselle muutaman arvion perusteella ja on ikisuosikki Moonin omistajien uusin ravintola. Kun ruokalista vakuutti, oli helppo tehdä päätös illallispaikan suhteen. Mantel ja Korsten sijaitsee pienessä vihreässä talossa Kadriorgissa, jossa olisi ollut kiva kuljeskella vähän valoisampaan aikaan. Reissuun lähtö Helsingistä viivästyi myrskyisän sään vuoksi, joten siirryimme ravintolaan mennen tullen taksilla ja jäi maisemat tällä kertaa näkemättä. 


Mantel ja Korsten on kiva, viihtyisä ravintola, jonka värikkääseen kukkatapettiin ihastuin. Ravintolassa meininki oli mukavan välitöntä ja ystävällistä. Alkuun nautimme lasit portugalilaista kuohuviiniä (7 €) ja italialaista rosekuoharia (7€). Mantel ja Korstenin menu oli mukavan laaja. Annokset oli jaoteltu eri osioihin, joissa kussakin oli useampi vaihtoehto. Listalta löytyi jaettavia alkupaloja, alkupalat, pari pastaa, pääruuat ja jälkiruuat. Muutama annoksista oli vegaanisia. Mielestäni menulta löytyi hyvin vaihtoehtoja monenlaiseen makuun. Jaettavat annokset ja talon leivät nautimme kuohuviinien kanssa. Leivät tarjoiltiin ruskistetun voin kanssa, joka on vaan niin hyvää. Suosikkimme Pimientos de Padronit (5 €) olivat niin parhaita! Paprikoiden kanssa tarjottiin viskiaiolia, joka oli jännän savuisen makuista. Kiva, uusi makuelämys. Tsatsiki oli perushyvää, focacciasipsit taasen olisivat kaivanneet vähän enemmän makua. Focacciasipsit maistuivat aika kivoille paprikoiden kanssa tarjoillun viskiaiolin kera. 


Ravintolan viinilistalta löytyy muutamia, laseittain myytäviä viinejä. Koska kiinnostusta oli kuohariin, valkkariin ja punkkuun, otimme pullon sijasta viinejä laseittain. Viinien ohella nautimme myös todella laadukasta italialaista vettä. Meinasi nimittäin tulla pienimuotoinen watergate, kun ihmettelimme naapuripöytien kannuvettä ja meille toimitettua pullovettä. Pullovesi oli kuitenkin varsin edullista, jota sitten ylellisissä fiiliksissä nautimme. Valkoviineistä maistoimme Pinot Grisiä Sloveniasta (6,5 €) ja ihanan raikasta Verdejoa (6 €). Punaviinivalinta osui täyteläiseen portugalilaiseen viiniin (8 €).
Munakoisolasagne (13 €) tarjoiltiin vegaanisen parmesaanin ja munakoisososeen kanssa. Annos oli todella maukas ja kauniisti aseteltu.  Granaattiomenan siemenet toivat annoksen ulkonäköön hyvää väriläiskää. Pääruuaksi annos oli meistä todella pieni, joten jälkiruualle jäi hyvin tilaa. New York Steak oli kunnon pihviannos, joka tarjottiin amaronekastikkeen ja kasvislisukkeiden kanssa. Pihvi oli hyvä ja pääruuaksi hyvänkokoinen.


Jälkiruokien kanssa nautimme myös jälkiruokajuomia, kuten cappuccinoa, Irish Coffeeta ja Vin Santoa. Jälkiruokavalintamme oli yksimielinen: Karamellisoitu sitruunatorttu laventelijäätelön ja marengin kanssa (6€). Annos olikin aivan ihana! Karamellisointi toi torttuun kivaa rapsakkuutta ja laventelijäätelö oli mielettömän hyvän makuinen. Marenki taasen oli jätetty todella löysäksi, ja ei sen vuoksi ollut minun makuun. 
Mantel ja Korstenissa palvelu pelasi oikein hyvin. Ravintola oli aika täysi, muttei lainkaan meluinen. Tykkäsimme ruuasta ja hintalaatusuhde oli aivan kohdallaan. Illan aikana ruuan ohella maistelimme oikein mukavia viinejä. Lasku yhdeltä hengeltä oli taas kerran varsin kohtuullinen. Mielelläni tulen tänne uudemman kerran! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti