sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Pilatesta ja kokkausta Sisiliassa, päivä 6!

Lauantaiaamu Sisiliassa alkoi lupaavasti auringonpaisteella ja pilateksella. Pilatestunnit ovat mukavasti edenneet viikon aikana liikevalikoiman laajentuessa ja eri liikkeiden tultua tutuiksi. Aamiaisen ja pilateksen jälkeen oli vuorossa viikon viimeinen kokkauskurssi, jossa aiheena oli sisialialaiset jälkiruuat. 


Kokkikurssit ovat olleet viikon aikana oikein mielenkiintoista ja hauskaa ohjelmaa. Pääosin yleisö on seurannut kokin työskentelyä, mutta halukkaat ovat päässeet itse mm. kokeilemaan tuorepastan valmistusta ja tänäänkin jälkiruokien tekemistä. 


Kokkikurssilla valmistimme sisilialaista jälkiruokaa nimeltä Cassateddi di Ricotta, joka meidän mielestä oli hyvin lähellä suomalaista rahkamunkkia. Näiden herkkujen taikinaan laitettiin jauhoja, sokeria, suolaa, oliiviöljyä, viinietikkaa ja valkoviiniä - eikä missään nimessä kananmunia. 

Taikinaa vaivataan niin kauan, että siitä tulee pehmeää ja helposti käsiteltävää. Vaivaamisen jälkeen taikinan annetaan levätä vähintään puoli tuntia kelmuun käärittynä.  


Täytteeseen laitettiin ricottaa, suklaata ja sokeria ja se sekoitettiin tasaiseksi. 
Taikina kaulittiin kaulimella ensin suorakulmion muotoiseksi, jonka jälkeen se muutamaan kertaan rullattiin pastakoneen läpi niin, että se oli todella ohutta. Taikinan tulee olla niin ohutta kuin vaan mahdollista. 


Täytettä laitettiin noin ruokalusikallinen per munkki. Täytteen päälle käännettiin taikina ja paineltiin kiinni. Cattedinien sisään on hyvä jäädä vähän ilmaa. Tällöin ne nousevat paistettaessa kypsinä helpommin pintaan. 


Cattedinien annetaan levätä kylmässä jonkin aikaa, jonka jälkeen ne paistetaan kuumassa öljyssä - aivan niinkuin suomalaiset munkit. 


Me emme päässeet paistopuuhiin, mutta saimme valmiista tuotoksista suussa sulavat maistiaiset.  


Ennen lounasta oli vuorossa pilatestunti, jossa todella nousi hiki pintaan. Tunnilla teimme tehokkaita lihasliikkeitä ihanan auringon porottaessa taivaalta. Viimeisen tunnin jälkeen nautimme Poro-porukan naisten tarjoamat kuohuviinit! Kiitos Outille ihan mahtavasta Pilatesohjauksesta ja seurasta! Samoin kiitos teille kaikille muille kurssilaisille - meillä oli erinomaisen hauska ryhmä. Kuohuviinit toimivat lounaan aperitiiveina ja ne nautittuamme olimme valmiita lounaspöytään. Tällä kertaa tarjolla oli upea seisova pöytä, jossa oli vaikka mitä herkkuja. Tarjolla oli munakoisoa eri muodoissaan, linssikeittoa, kasvispataa, juustoja ja eri tavalla maustettuja vihanneksia. 
Tässä saimme mahdollisesti reissun parhaat munakoisot. Nämä olivat maustettu todella terävästi valkosipulilla. Maukas linssikeitto oli tuhti ja herkullinen. Lisäsimme annoksiimme ripauksen suolaa ja maku oli täydellinen. 


Sisiliassa näkyy arabialaisen keittiö vaikutukset ja kuskus on täällä yksi perinteisistä ruokalajeista. 


Lauantaina meillä oli vielä viimeinen venyttelytunti auringonlaskun aikaan. Viikon treenien jälkeen alkoi vaikutuksetkin tuntumaan - ihanan aukinaiselta ja venyneeltä tuntui kroppa. 

Lauantai-iltana majapaikan ravintola oli tupaten täynnä ruokailijoita. Meillä oli edessä viikon paras illallinen, jonka aloitimme nauttimalla mustekalaa. Mustekala oli todella hyvin valmistettu. Liemessä maistui sitruuna, ja selleri sopi todella hyvin mustekalan kaveriksi. Kalapasta oli aivan mielettömän herkullinen. Tämä keräsi koko pöytäseurueen kehut!


Pääruokana oli folioon käärittyä vaaleata kalaa ja perunaa. Todella yksinkertainen ja herkullinen annos. 


Illallisen jälkeen oli edessä vielä pakkaaminen. Pilatesta ja kokkausta -kurssi Sisiliassa oli kokonaisuudessaan onnistunut! Voimme lämpimästi suositella Outin vetämiä kursseja, hän on todella taitava ja monipuolinen ohjaaja, jolla on kokonaisvaltaista osaamista. ArsMondo oli tälle kurssille löytänyt mukavan kohteen. Vultaggio Agriturismon tarjoama ruoka oli herkullista! Otimme kaiken irti Vultaggio Agriturismon uima-altaasta ja näissä maisemissa rentouduimme koko syksyn edestä. Reissu teki todella tehtävänsä; kaikkea oli sopivassa suhteessa, niin ruokaa ja viiniä, kuin pilatesta, uima-altaalla auringosta nauttimista ja hyvää seuraa.  

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköistä ruokaa ja varmasti kiva matka. Jäi vielä lukijana pohdituttamaan, oliko tämä siis teidän omakustantamanne matka, vai blogiyhteistyö, kun olitte aika paljon tälle juttusarjalle tosiaan tilaa varanneet, mutta rahoituspuoli ei käynyt mistään ilmi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli aivan ihana reissu kaikkinensa! Matka oli omakustanteinen, eikä sisältänyt mitään blogiyhteistyötä. Halusimme vain kirjoittaa jutusta matkapäiväkirjan :). Tästä saa lukijat hyvän kuvan reissun tapahtumista ja säilyy itselläkin ihanana muistinvirkistäjänä!

      Poista