sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Uudistunut Emo, tämän vuoden paras ravintolakokemus Helsingissä!


Emo on ollut pitkään yksi suosikkiravintoloistani. Täällä ollaan vuosien varrella vierailta useammankin kerran ja koskaan Emo ei ole tuottanut pettymystä. Aikaisempia juttuja voit lukea vaikkapa täältä ja täältä. Emo on muuttanut hiljaittain Kasarminkadulta Kluuvikadulle hotelli Kämpin yhteyteen. 

Sijainti olikin meille mikä loistavin, koska yövyimme hotelli Kämpissä ja ravintolaan pääsee suoraan hotellin aulasta. Muuton myötä Emo on saanut uuden, astetta hienostuneemman ilmeen. Tila on maanläheinen ja tunnelmaltaan hiukan utuinen. Ravintola on kuitenkin onnistunut säilyttämään rennon tunnelman erityisesti nuoren innostuneen henkilökunnan ansiosta.

Meitä palveltiin koko illan pieteetillä ja tunsimme olomme todella tervetulleiksi. Erityisesti sommelieerin asiantuntemus ja innostus oli sykähdyttävää. Illan viinit olivat loistavia ja sopivat ruokiin täydellisesti. 

Alkuun pöytään tarjoiltiin vaaleaa juurileipää ja saaristolaisleipää kirnuvoin kera. Juurileipä sai meidät heti taivaisiin, voi onni ja autuus! Juurileipä oli kolmen juuren leipää ja juuret on tehty ravintolassa itse. Tällaista leivän pitäisi aina olla!


En ole kovinkaan innostunut ravintoloiden yllätysmenukonsepteista. Haluaisin itse päättää mitä ravintolassa syön, mutta tällä kertaa päädyimme kuitenkin yllätysmenuseen. Syynä tähän oli lähinnä se, että ravintolan hintataso oli huomattavan korkea ja yksittäisille annoksille olisi tullut paljon korkeampi hinta kuin menulle. 

Neljän ruokalajin yllätysmenu kustansi 52 €, joka oli oikein hyvä hinta tästä loistavasta menusta. Lisäksi tilasimme puolikkaan viinipaketin (about 25 €), joka osoittautui loistavaksi valinnaksi. Illan aikana saimme kuulla mitä mielenkiintoisempia tarinoita viineistä ja maistella erikoisuuksia ympäri maailmaa. Aivan huippua!

Ensimmäisenä ruokalajina saimme linnunmaksamoussea briossin ja mustaherukan kera. Olin aivan taivaissa! Vahvoja makuja ja lempiaineksiani!


Maksamousse ja saksalainen riesling oli vaan ihan täydellinen kombo!Seuraavaksi saimme pöytään sellerikeittoa, paahdettu selleriä ja häränhäntää. Tämä annos oli aivan täydellinen ja oikeasti yksi parhaista annoksista, joita olen ikinä syönyt! 


Annoksen kanssa tarjoiltiin Loiren alueelta tulevaa Chenin Blanc viiniä, joka on heittämällä paras chenin blanc, jota olen koskaan maistanut! 
Pääruokana meille tarjoiltiin ruskistetussa voissa paahdettua kuhaa, kuningasrapua ja rapukastiketta. Annos oli upea, maut balanssissa ja hymy levisi kasvoillemme! Pääruoan kanssa meille tarjoiltiin punaviiniä, jota hiukan epäilin, mutta kaikki epäilykseni haihtuivat samoin tein, kun sain tätä upeaa viiniä lasiini. Tämä punainen sopi hienosti kuhan kaveriksi. 
Menun päätti mantelikakku, omenajäätelö, omenahilloke ja mantelicrumble. Jälkiruoka oli illan annoksista ainoa pettymys. Tiesin sen heti, kun annos tuli pöytään, koska en pidä tämän tyyppisistä jälkiruoista. Mutta tämä on juuri tuon yllätysmenun varjopuoli, hinta on edullisempi, mutta kaikki ruokalajit eivät osu omaan makuun. Annoksessa sinänsä ei ollut mitään vikaa, ei vaan ole mun juttu. 


Jälkiruoan kanssa nautimme Tokajien alueelta tulevaa kivan raikasta makeaa viiniä. Tykkäsin kovasti!Emossa on aivan loistava henkilökunta! Ruoka on viimeistä piirtoa myöten mietittyä ja todella herkullista! Annokset olivat hyvän kokoisia ja neljän ruokalajin jälkeen ei jäänyt nälkä. Etenkin, kun olimme herkutelleet useammalla palalla ihania leipiä ;)

Olimme illallisen jälkeen niin onnellisia, juuri tätä ravintolakokemukset parhaimmillaan on, kokonaisvaltaisia elämyksiä, jotka jäävät mieleen! 

Mielestäni Emo on tällä hetkellä yksi Helsingin parhaista ravintoloista! 

Ps. Emon leipä oli niin hyvää, että sitä oli pakko saada mukaankin :)


EMO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti