perjantai 16. kesäkuuta 2017

Ihanaa olla taas Turussa!

Turusta on tullut tässä muutamien viime vuosien aikana meidän suosikkikohde viikonlopun viettoon kotimaassa. Turku on mukavalla etäisyydellä Etelä-Suomesta, VR kuljettaa edullisesti ja Turkuhan on aivan mahtava kaupunki täynnä houkuttelevia ravintoloita.  Kesällä erityisesti joen rannan terassit houkuttelevat! On ihana istua kaupungilla ja nauttia ihmisvilinästä ja auringon paisteesta. Hintatasoltaan Turku on meistä selkeästi edullisempi kuin Helsinki, joskus mietittiin mahtaako Turussa alkoholin verotus olla aivan sama kuin Helsingissä... ;). 


Tälläkin kertaa majoituimme meidän mielestämme Turun viehkeimmässä hotellissa Radisson Blu Marina Palacessa, jonka kanssa toteutimme yhteistyössä tämän postauksen. Marina Palacessa meitä on ihastuttanut mukavat huoneet, hotellin keskeinen sijainti, huippuaamiainen ja aina yhtä ystävällinen ja huomaavainen palvelu. Marina Palacen upein kohta on tämä alla näkyvä portaikko. Tätä ihailemme jokaisella vierailulla!  Aikaisempiin juttuihimme pääset tästä ja tästä. Turussa ollaan vierailtu myös useissa ravintoloissa, klikkaa blogista Turku ja pääset lukemaan ravintolajutut!


Radisson Blu Marina Palacessa asiakkaat huomioidaan kauniisti ja täällä todella tuntee olevansa tervetullut. Oli ihana nauttia tuoreista hedelmistä ja suklaakonvehdeista. 







Radisson Blu Marina Palace on kokenut muodonmuutoksen. Huoneita ja aulatiloja on uudistettu ja ilme olikin aivan tosi raikas! Me majoituimme uudistetussa Superior-tason huoneessa. Tästä mukavan tilavasta huoneesta oli hienot näkymät Aurajoelle! Huoneen sävyt olivat rauhalliset ja maanläheiset ja tykkäsimme sängyn keskeisestä paikasta. 

Sänky oli ihanan hulppea muhkeine tyynyineen. Tässä oli kiva huilailla ja ihailla jokimaisemaa. Superior-tason huoneeseen majoittuville kuuluvat ihanan pehmoiset kylpytakit ja tohvelit, joissa oli kiva tepsutella saunaan.




Kylpyhuone ammeineen oli tilava ja sieltä löytyi laadukkaat kylpytuotteet. On mukavaa, ettei tarvitse raahata omia shampoita ja hoitoaineita viikonlopun reissua varten, vaan voi luottaa siihen, että hotellissa on hyvät hiustenhoitotuotteet. 






Hotellin baari oli myös saanut uuden ilmeen. Aulabaari on viihtyisä ja oikein kutsuu nauttimaan juomia! Pehmoisilla sohvilla oli mukava istua hetki ennen kaupungille lähtöä. Alkavaa viikonloppua Turussa piti toki juhlistaa aperitiiveilla, jotka tällä kertaa valikoituivat Aperol Spritziksi ja baarin omaksi Sparkly-nimiseksi cocktailiksi. 




Sparkly olikin tosi hauska drinkki, sisältäen jaloviinaa, passionhedelmää, appelsiinia, limeä ja hauskaa poksahtelevaa suolakaramellia. 




Uudistetulta kuntosalilta löytyi tarvittavat laitteet ja vapaat painot treeniin. Erityisesti arvostin rullia ja kahvakuulia, joita löytyi salilta. Aamulenkin jälkeen täällä sai tehtyä hyvän setin ennen saunaa ja suihkua. Aamulenkille on Marina Palacesta niin helppo lähteä, kun pääsee suoraan joen rantaa juoksemaan ja ihailemaan, tälläkin kertaa, aurinkoista Turkua.  



 


Salilla oli myös taidetta esille, joka oli hauska yksityiskohta :)




Etukäteen talvella ajattelimme, että sitten toukokuussa, kun ollaan Turussa, niin on jo varmaan kesä! Kevät olikin ihan sairaan kylmä, mutta Turun viikonloppu oli säiden puolesta iloinen yllätys. Aurinko paistoi, eikä satanut ja oli kohtuullisen kiva lämpötilakin. Terassilla tarkeni istua ja kaupungilla oli kiva kuljeskella. 







Klo Design -liikkeessä poikkesimme ihailemassa paikallista osaamista ja taisi matkaan lähteä parit pikkupussukat. 



Viereisestä Local Shopista taisi lähteä tuliaiset mukaan.






Viikonlopun kulttuurielämys oli vierailu viime syksynä avatussa nykytaiteen galleriassa Makasiini Contemporaryssa, joka sijaitsee aivan Turun Tuomiokirkon kupeessa. Täältä bongasimme myös juurikin vasta avatun ravintola Rosterin, kokemukset Helsingin Rosterista voit lukea tästä.  




Makasiini Contemporaryssa oli toukokuussa esillä argentiinalais-italialaisen taiteilijan Fabian Marcaccion 3D-taidetta ja suomalaisen Nanna Suden upeita teoksia.  






Lauantain lounaspaikkaa pohdimme pitkään ja hartaasti. Useita vaihtoehtoja löytyi, kuten äsken mainittu Roster ja uusi ravintola ravintola Kuori, joka oli todella houkutteleva! Olimme kuitenkin nauttineet todella runsaan aamiaisen Marina Palacessa ja illallinenkin oli odottamassa, niin päädyimme hieman kevyempään settiin. Eikös kakkukahvit ole aina hyvä lounasvaihtoehto?

Pure Heron  herkkuja olemme päässeet maistelemaan ihanassa Paulig Kulmassa, jossa todellakin kannattaa poiketa Helsingissä ja Kluuvissa liikkuessa. Pure Hero tarjoaa ravinnerikkaita raakakakkuja, raakasuolaista, raakasuklaata - kaikkea terveellistä ja ihanaa syötävää. Lounaan avokadomansikkapiiras oli aivan mahtava! Raikas ja maukas suolainen piiras, joka täytti juuri sopivasti. 




Pure Heron raakakakut olivat tuhtia tavaraa, niin kuin suklaiset raakakakut tapaa olla.  Maut olivat voimakkaita ja kakku oli myös tosi täyttävä. 






Lounaalla pärjäsimme hyvin illalliseen asti, sitä edesauttoi tietty aamulla pitkään ja hartaasti nautittu SuperBreakfast!




Marina Palacen aamiaista olemme kehuneet ennenkin ja edelleen se on erittäin hyvä! Täällä on kaikki aamiaisen tarjottavat laitettu tosi kivasti esille ja aamiaisen kattaus on todella laaja. Aamu oli hyvä aloittaa lempeällä tyrnismoothiella. 




Smoothien nautittuamme jatkoimme matkaa muna-asemalle. Ihanaa on, että aamiaisen "Egg Stationilta" saa tilattua mieleisensä munakkaan haluamillaan täytteillä tai sitten vaikka ihan paistetut kananmunat.  




Marina Palacen aamiaiselta löytyy todella hyvät ainekset aamiaiskulhojen rakentamiseen. Jugurttia oli tarjolla useampaa sorttia, kuivattuja hedelmiä, marjoja, pähkinöitä ja siemeniä jokaisen makuun. Tuoreita ja raikkaita hedelmiä arvostamme aamiaisella erityisesti. 






Jos tuoreita hedelmiä oli runsaasti tarjolla, oli myös raikkaita vihanneksia salaatista paprikoihin. 




Juustot ja leikkeleet maistuivat kera uunituoreiden leipien. 





Aamiaisen lämmintä tarjottavaa edustivat mm. kasviswokki, pekonit, karjalanpiirakat, nakit - valikoima tälläkin osastolla on uskomattoman laaja. Puuroa oli sekä veteen että maitoon keitettynä ja niiden kanssa niin montaa eri hilloa kuin voi vaan toivoa. 




Viikonlopun aikana tuli keräiltyä erilaisia aamiaiskulhoja ja -lautasia. Maistoimme herkullisia munakkaita, rapeaa pekonia, brie-juustoa tietty ja kuohkeita croissantteja. 




Lautaselle löysivät tiensä myös leikkeleet, tuoreet sämpylät, vihannekset ja lohi. 




Bloody Maryyn oli myös ainekset tarjolla!




Turussa vietimme äitienpäivän viikonlopun ja sunnuntain aamiaisella olikin äidit huomioitu ihanasti upeilla kakuilla! Ihan mahtavaa. Tuli aivan todellista juhlan tuntua! Marina Palacen aamiaisella tuotteet on kauniisti esillä ja ne on merkitty todella selkeästi. Myös gluteenittomat syötävät oli hyvin esillä. Meistä on erityisen kivaa, että kahvin saa kannussa pöytään ja vielä tummapaahtoisena. Vaikka olimme aamiaisella kuumimpaan aikaan, ei salissa kuitenkaan ollut ruuhkaa tai jonoja. Kaikki toimi erinomaisen hienosti! SuperBreakfast on niin mahtava, että aamiaisella kannattaa vierailla, vaikkei hotellissa yöpyisikään. 


Turku oli taas kerran niin ihana! Viikonloppu Turussa vierähti todella äkkiä. Rentouduimme ihanasti hyvästä ruuasta, kauniista kaupungista ja leppoisasta olosta nauttien. Radisson Blu Marina Palace on erinomainen hotelli, jota taas kerran lämpimästi suosittelemme. Sijainti Aurajoen rannalla on aivan mahtava ja hotellin ystävällinen palvelu huippua! 

10 kommenttia:

  1. Jos hotellista löytyy Bloody Mary -baari niin ei voi kyllä ihan huono hotsku olla kyseessä :D Turku on kyllä mahtava minilomakohde, täytyy yrittää järjestää itsensä sinne pitkästä aikaa. Paljon jännää siellä on tapahtunut kuluneen vuoden aikana niin ravintola- kuin galleriaskenessäkin.

    VastaaPoista
  2. Turkuun ensi viikolla, jee. Kiva ottaa etukäteisfiilistelyitä täältä.

    VastaaPoista
  3. Marina palace aamiainen näyttää oikein hyvältä!

    VastaaPoista
  4. Turku on <3 PS, Kuulin just vuokrttavissa olevista Låna-piknikveneistä - menivät ainakin oman seuraavan reissuni to do- listalle!

    VastaaPoista
  5. Ruokareissusta Turkuun olen haaveillut jo useita vuosia, jospa vihdoin tänä kesänä saisi itseään niskasta kiinni tässäkin asiassa. Niin lähellä, mutta sittenkin jotenkin muka kaukana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut ihania ruokareissuja Turkuun! Suosittelemme lämpimästi!

      Poista