torstai 16. maaliskuuta 2017

Now we are talking cocktail!

Maistuisiko cocktail? Meille maistuu aina silloin tällöin. Tästä postauksesta löydät meidän vinkit Helsingin kivoista cocktailmestoista. Kerro ihmeessä kommenteissa omat suosikkisi! 


Kasarmitorin ravintola Cockissa baarin valikoimaan kuuluvat myös cocktailit. The Cock on viihtyisä mesta, jonne voi poiketa ihan vaan juomille. Ravintolan coktailmenussa on kuusi erilaista cocktailia. Me valkkasimme listalta Paradison & Helsinki G&T:n (a' 12 €). Paradiso oli tosi hauska, upean värinen ginipohjainen cocktail, jossa raaka-aineena oli karpalo, punajuuri ja sitruuna. 


Helsinki G&T:n pohjana oli tietenkin vahva Helsinki Dry Gin. Tässä drinkissä gini maistui. Muutaman siemaisun jälkeen makuun kyllä tottui ;). Ginin lisäksi drinkissä oli verigreippiä ja puolukkaa. 
Viime kesänä hotelli F6:n kainaloon avattu Runar on viihtyisä cocktailbaari, jossa cocktailien lisäksi on laaja valikoima viinejä. Sopii siis hyvin sekä viinien että cocktailien ystävälle. 

Runarin cocktaillista on vähintäänkin mielenkiintoinen. Tänne kannattaa tulla, jos kiinnostaa erikoisempien drinkkien maistelu! Me valitsimme listan ehkä tutuimman kuuloisimmat juomat: Peach (12,50 €) ja Herbs (12,50 €) olivat näiden pitkien drinkkien nimet. 

Peach olikin sopivan raikas, eikä liian makea drinkki. Kiva juoma, jonka voisin juoda toistekin. Herbs oli sitruksinen juoma, jossa oli vahvassa osassa timjami. 

A21Decades

A21 on pitkään ollut suosikkimme Helsingin cocktailbaareista. Tänne on suunnattu silloin, kun on tehnyt mieli laadukasta cocktailia. Uudistunut A21 Decades on upea baari! Punainen tiiliseinä ja mustat pinnat luovat yhdessä tosi tyylikkään kokonaisuuden. Ovikelloa ei enää tarvitse soitella, vaan sisään voi marssia aivan suorilla. Kannattaa poiketa!

A21 Decades cocktail-lista on uudistunut. Listalta toki löytyy ikisuosikkimme Suomen Neito, ja muita suomalaisista raaka-aineista valmistettuja juomia. Yhtenä kantavana teemana on eri vuosikymmenien klassikkococktailit ja A21:n modernit versiot klassikoista. A21:ssä voit selvittää myös täydellisen G&T:n salaisuuden!

Me maistoimme Suomi-listalta Herukka-cocktailin (11,50 €), joka oli todella hyvä! Upea cocktail rakentui punaherukasta, ginistä, mustaherukkalikööristä, vadelmavinegarista ja limestä. Erinomaisen ihana juoma! 
Lilla e.

Ihastuimme ensisilmäyksellä hotelli Lilla Robertsin cocktailbaariin! Baari on tosi tyylikäs ja viihtyisä. Cocktaillistalla on useita vaihtoehtoja ja listalta löytyy myös mielenkiintoisia oluita ja viinejä. 

Tällä kertaa valinta osui listan ulkopuolelta yhteen cocktailsuosikkiimme eli Whisky Souriin. Suosittelemme maistamaan tätä, vaikket viskin ystävä olisikaan. Lilla e. cocktaillistalta löytyy myös monta mielenkiintoista cocktailia - tänne kannattaa suunnata, jos etsii laadukasta ja vähän spessua drinkkiä!  American Bar sijaitsee hotelli Tornin alakerrassa ja on ollut pitkään yksi suosikki cocktailbaareistamme, vaikka toki täältä saa myös viinejä. American Barissa on pöytiintarjoilu ja palvelu on aina asiantuntevaa ja asiakasta kuuntelevaa. Tänne on helppo poiketa ja juomat ovat laadukkaita. (Pahoittelut surkeasta kuvasta). American Barissa suosikkidrinkkimme on ollut Monica Z - listoilta tämä on nyt poistunut, mutta vaativaa asiakasta palveltiin hyvin ja saatiin kuin saatiinkin Monica Z!

10 kommenttia:

 1. Ooooohhhh ... kiitos vaan tästä, nyt mun pitää päästä taas Runariin ASAP! Heidän kanttarellidrinkki ja sitten se, missä on emmentalia ... aah! Cockissa oon saanut sekä surkeimman Bloody Maryn vähään aikaan, että parhaimman Bloody Maryn vähään aikaan. Saman illan aikana jopa :D
  American Bar on ikisuosikkejani. Siellä on parhaimmillaan todella ihana, ajaton tunnelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runarissa oli kyllä tosi spessuja drinkkejä! Nyt sun suositusten jälkeen uskalletaan varmaan seuraavalla kerralla maistaa kanttarelli- ja emmentaldrinksuja.

   Poista
 2. Cocktailit maistuvat kyllä miullekin, vaikka yleensä juon niitä lähinnä matkoilla (tai joskus teen itse). Kauniilta näyttävät nämä cocktailit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cocktailit kuuluvat kyllä ehdottomasti reissuihin! Helsingissä on tosi ihania cocktailbaareja, kannattaa kokeilla :).

   Poista
 3. Oi. Pitäisi tehdä pienen pieni cocktailkierros keväämmällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime lauantaina oli kevättä ilmassa! Ihanan aurinkoinen päivä sopi just hyvin cocktailkierrokselle :).

   Poista
 4. Nyt muuten maistuis cocktai <3 Mutta missä on Hotel Haven, oma salainen puutarhani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantain cocktail - kyllä! Haven taitaa olla seuraavassa cocktailjutussa! ;)

   Poista
 5. Maistuis, maistui! Todellisuus tosin on villasukat, sohva, pizza ja lasi viiniä :D

  VastaaPoista