torstai 2. helmikuuta 2017

Hotel Haven - ihana uusi hotellituttavuus Helsingissä!

Olen tainnut tosissan tykästyä yhden yön hotellilomiin - muutaman viikon sisään nimittäin osui toinenkin yhden yön reissu Helsinkiin. Kokemusta näistä minilomista löytyy siis yllin kyllin - ja suosittelen teitä muitakin kokeilemaan minilomia Helsingissä tai vaikka Turussa. Meidän blogista löytyy juttuja mm. Porvoosta, Haikon Kartanosta, Lappeenrannasta, Helsingistä useammasta hotellista, kuten Tornista, Klaus Koosta, Radisson Blu Royalista, missä muuten vietettiin ihana luxusloma! Aina ei tarvitse lähteä kauas. Meidänkin kotikulmilla ja muutaman tunnin ajomatkan päässä on vaikka mitä ihania kohteita. 

Loppiaista juhlittiin tällä kertaa Hotelli Havenissa ja täytyy sanoa, että pitkästä aikaa pidemmän kaavan kautta. Sekin oli hei mukavaa. Nautiskella upeesta hotellihuoneesta kuohuviiniä kipsistellen ja hipata aamuyön tunneille saakka. 



Lux-luokan huoneemme Havenissa oli ihana! Tykkäsin huoneen rauhallisesta värimaailmasta, isoista ikkunoista ja avaruudesta. Täällä oli tilaa olla! 








Kylppäristä pitää erityisenä yksityiskohtana mainita telkkari. Mikäs täällä olisi loikoillessa lämpimässä vaahtokylvyssä telkkaria katsellen! Kylpyhuoneessa oli laadukkaat kylpytuotteet. 





Olimme tosi tyytyväisiä hotellihuoneesemme. Myös lisävuode oli Havenissa harvinaisen mukava - aina ei ole ollut, joskus jopa suorastaan hieman vaarallinen ;). Tässä muistoja noin 10 vuoden takaa - hauskaa oli silloinkin, vaikka lisävuode ei ollut ihan paras mahdollinen!



Huoneen minibaarin valikoimissa oli mm. Chjokon ihanaa suklaata!



Hotelli oli muutenkin viehättävä ja suosittelen poikkeamaan hotellin baarissa vaikka alkudrinkeillä, baarin valikoima on legendaarinen!








Vaikutuin Havenin aamiaisesta. Havenin aamiainen tarjoillaan Sundmanin talossa, joka on muuten Helsingin toiseksi vanhin säilynyt kivitalo. Jo kulkureitti aamiaiselle oli elämys. Pirteä pakkasaamu, auringonpaiste ja tunnelmallinen kävely sisäpihan kautta aamiaissaliin enteilivät jo ihanaa aamiaista. 





Aamiaissali oli niin viehättävä kuin hotellin aamiaissali voi olla. Parasta oli kaunis, harmoninen sisustus, väljästi asetellut pöydät, auringonsäteet ikkunasta, hyvä lehtivalikoima ja ihanan rauhallinen tunnelma, vaikka olimme paikalla ehkä kuumimpaan aamiaisaikaan. Palvelu oli huomaavaista ja ystävällistä. 





Aamiainen oli laitettu kauniisti esille ja tarjottavat olivat hyvät. Kauniisti asetelluilta tarjoiluvadeilta, koreista ja lautasilta löytyi kaikkea ihanaa. 








Aamiaisen aloitimme kipsistelemällä reissun teemaan liittyen - tällä kertaa alkoholittomalla Lehtikuohulla, joka on ihan lempparijuoma. En ole tainnut Lehtikuohuun aiemmin törmätä hotelliaamiaisilla, erittäin hyvä idea!


Tuoreita marjoja ja hedelmiä oli huippuvalikoima. Niistä oli kiva tehdä omia aamiaiskulhoja kera pähkinöiden ja myslin - näitäkin oli mukava valikoima tarjolla. Selkeesti siis mulle räätälöity aamiainen.








Havenin aamiaispöydissä oli tarjolla erilaisia leipiä (hyviä!), karjalanpiirakoita ja croissantteja. Lämpimistä ruuista maistoin pienen palan pekonia - munakokkelit ja nakit jäivät toiseen kertaan. Leipien kanssa maistuivat leikkeleet ja juustot.  







Tykkäsin kovasti Havenin kaloista. Olivat raikkaita, tuoreita ja hyvänmakuisia. Ihan parasta olivat jokiravut tumman leivän päällä. Ja kaloja oli mukava valikoima. 





Ihanaa oli, että erikoiskahvi sisältyi aamiaiseen ilman erillistä maksua. Tästä isot pointsit. Latte vaan niin kuuluu aamiaiseen! Supermaukasta oli myös Havenin puuro ja aika kivan kattauksen sain kerättyä pöydän tarjottavia myös omalle lautaselleni. 





Makeita herkkuja ei Havenin aamiaiselta puuttunut. Croissant maistui hillojen kera tai suklaisena versiona Nutellan kanssa. Jälkkärilautasella oli myös pieniä leivoksia ja pikkumuffinsseja kinuskiyllärillä. 






Havenin aamiaisella erityiskiitoksen ansaitsee hyvä palvelu. Henkilökunta oli ystävällistä ja huomaavaista. Tarjottavia oli koko ajan pöydässä hyvin esillä. Ihanaa, ettei joutunut jonottamaan ja odottelemaan. Ympäristö oli niin ihana, että täällä olisi viihtynyt vaikka kuinka pitkään. Haveniin voisin hyvin tulla nauttimaan aamiaista ilman yöpymistä, oli kaikkinensa niin kiva kokemus.  

Meidän vierailu Havenissa oli onnistunut. Saimme huoneemme mukavaan hintaan, kun hyödynsimme Kämp-hotellien juhlatarjousta. Lux-huoneemme yhdellä lisävuoteella maksoi 155 €. Havenista taisi tulla minun uusi hotellisuosikki. Suosittelen lämpimästi!

Hotel Haven

26 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen aamiainen! Toki muutenkin, mutta tuossa oli jo panostusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, moni yksityiskohta oli huomioitu hyvin. Kuten vaikkapa ihana kuplajuoma.

      Poista
  2. Hassua, mutten ole koskaan oikein noteerannut tätä hotellia. Piti oikein guuglata että missäs moinen! Näyttää ja kuulostaa kyllä varteenotettavalta vaihtoehdolta, jos joskus itse pääsisi moiselle minilomalle (juu ihan vaikka Helsingissä asunkin, on ruvennut houkuttelemaan sellainen itsen hemmottelu että ei meniskään töistä kotiin lainkaan vaan muiden passattavaksi vaan!) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika usein Helsingissäkin asuessani tuli lomailtua hotellissa ;) - vaikka ei kotoakaan niin pitkä matka olisi ollut hippaamaan. Kannattaa kokeilla! :)

      Poista
  3. Yhden yön minibreikit ovat mahtavia! Me olemme sattuneesta syystä harrastaneet niitä lähinnä Turussa (lue: heitetään lapset isovanhemmille ;-)
    Tuo Havenin aamiaissali näyttää ihanan tunnelmalliselta eikä aamupalassakaan näköjään ole yhtään mitään vikaa.

    VastaaPoista
  4. Näyttää kaikinpuolin todella viehättävältä. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä, Haven on nimenomaan viehättävä :).

      Poista
  5. Minunkin piti tarkistaa sijainti kartasta. Se on ainakin hyvä. Muutenkin vaikuttaa tosi kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sijainti oli mainio. Oltais ehdottomasti menty uimaan ja saunaan Allas Sea Pooliin, jos olisi paikka ollut auki. Sinnekin olis ollut lyhyt matka.

      Poista
  6. Hotellibreikit ja minilomat piristää kummasti arjen keskellä. Mukavan oloinen paikka kokonaisuutena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haven oli ihana hotelli. Suosittelen lämpimästi!

      Poista
  7. Kyllä annan vielä extra pisteitä aamiaiskattaukselle ja kupeille sekä kalavalikoimalle!

    VastaaPoista
  8. Toi loungebaari on ihan legandaarinen <3 Aamiainen näytti ihanalta - jokirapuröraakin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Baari on ihana! Siellä pitää poiketa joskus ihan muuten vaan drinkeillä!

      Poista
  9. Voi etttä! Ihanan kuuloinen paikka ja varsinkin tuo aamiainen :) Lehtikuohu, tuoreet marjat, kultaiset aterimet - kaikki just mulle!

    VastaaPoista
  10. Kuulostaapa ihanalta minilomalta. Me oltiin miehen kanssa vuosi sitten vastaavalla lomalla Klaus Koossa, tykättiin paljon. Mua on houkutellut tämä Hotel Haven myös, sattuis olemaan joku ale kuponkikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Klaus Koo on myös ihana! Tykättiin Havenista tosi paljon - kannattaa hyödyntää kuponki! :)

      Poista
  11. Haven on minulle aivan uusi hotellituttavuus! Näyttää aivan tosi ihanalle. Ja tuo aamiainen, ooooh!

    VastaaPoista
  12. Ihastuin itse kertaheitolla Haveniin. Kaikin puolin ihana kokemus :).

    VastaaPoista