maanantai 21. marraskuuta 2016

Viikonlopuksi Mallorcalle? Miksi ei.

Viikonloppukohdetta marraskuun pimeyden selättämiseen mietittiin kauan ja hartaasti. Viime vuonna suuntana oli Malaga, jossa meitä hellikin ihan mahtavat säät. Kriteereinä oli ensisijaisesti mahdollisuus nauttia päivänvalosta, kohtuullinen lentoaika ja suorat lennot. Onneksi on Norwegian! Eli marraskuuta pakoon Mallorcalle! Lento Mallorcalle kestää 4 tuntia. 


Lentomme lähti aikaisin aamulla, tarkemmin sanottuna 6.25. Eli vaihtoehtoina kentälle saapumiseen olivat joko taksi tai lentoparkki. Hiukan googlattuani asiaa, päädyin Flypark -lentoparkkiin. Ja nyt puhuu todella tyytyväinen asiakas! Valitsin comfort -paketin, joka sisälsi auton parkkeeraamisen ja palautuksen lämpimänä, auton pesun ja kuljetukset minibussilla kentälle. Koko hoito maksoi maksoi 4 vuorokaudelta 54 €. 
Ja mitä palvelua! Henkilökunta oli todella ystävällistä ja avuliasta! 
Kaikki oli todella sujuvaa ja hyvän mielen sai kaupan päälle :) 


Hotelimme sijaitsi Mallorcn pääkaupungin Palma de Mallorcan satama-alueella. Matka kentältä hotellille kustansi taksilla noin 20€ ja kesti viitisentoista minuuttia. Kävely hotellilta Palma de Mallorcan vanhaan kaupunkiin kestää noin 15 minuuttia ja taksi kustantaa femman. 
Säät Mallorcalla oli marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna vaihtelevat. Mutta lämmintä kuitenkin riitti, mittari näytti yli 20 C joka päivä. Ihan rantakelit täällä ei enää olleet, mutta mukavat kelit terassilla istuskeluun ja iltaisinkin tarkeni ilman takkia. 

Hotellivalintamme Tryp Palma Bellver ei valitettavasti ollut kovinkaan hyvä. Valitsimme hotellin koko vuoden auki olevan ulkouima-altaan vuoksi, jossa ahkerasti pulikoimmekin, vaikka vesi oli jäätävän kylmää. Myös hotellin aamiainen oli loistava. Mutta mikään muu ei sitten toiminutkaan. Tryp Palma on neljän tähden hotelli, mutta palvelu oli suoraan sanottua aivan luokatonta. En halua tässä sen enempää hotellia mollata, mutta sen verran voin sanoa, että tätä hotellia en suosittele. 
Huonetta odotellessamme oli ihan pakko saada hiukopalaa ja tietysti Sangriaa!

Suuntasimmekin ensimmäiselle aurinkoiselle terassille, josta löysimme koko reissun parhaat Sangriat! Aivan upea aloitus lomalle!

Emme olleet juuri selvitelleet ravintoloita etukäteen. Muutamia suosituksia löysimme netistä, mutta kokonaisuutena voisi sanoa, että mikään ruokamatkailijan mekka Palma de Mallorca ei ole. Söimme ihan maistuvaa ruokaa, mutta yksikään ravintola ei yltänyt sellaiselle tasolle, että voisin sitä tässä erityisesti suositella. 

Maistelimme ansiokkaasti espanjalaisia valkoviinejä ja muutama paikallinenkin valkkari osui tiellemme. Espanjalaiset punaviinit ovat hyvinkin tuttuja entuudestaan, mutta valkoviinit eivät niinkään. Oli kiva maistella myös paikallisia viinejä, kuten tätä Margalidaa ja Veritas Blancia ja ButibalausiaKaikki maistelemamme viinit olivat raikkaita, kevyitä ja kuivia. Osassa oli hiukan enemmän hedelmäisyyttä ja osassa mineraalisuutta. Mutta kaiken kaikkiaan kaikki viinit olivat helppoja juoda ja sopivat sekä ruoan kanssa että ilman. 

Palma de Mallorca on siis ihan oikea kaupunki. Täällä asuu noin 400 000 ihmistä. Marraskuussa turisteja oli melko vähän,  bongasimme vain muutaman suomalaisen koko reissun aikana. Päivällä kävimme tutkailemassa vanhaa kaupunkia, joka oli todella ihastuttava! Shoppailuakin Palmassa voi harrastaa, täältä löytyy sekä kivoja pieniä butiikkeja että kaikki perushenkkamaukat ja Zarat. 


Illalla nautimme (ylihintaiset) Mojitot Bar Cuban todella upealla kattoterassilla ihaillen Mallorca de Palman vanhaa kaupunkia. Juomat olivat kalliita, mutta näköala oli tuhannen taalan arvoinen ;)


Illan hämärtyessä palasimme hotellille kävellen, ihastellen samalla kaunista Palman kaupunkia. 

Lähdimme reissuun perjantaiaamuna ja palasimme maanantain aamulennolla. Pitkässä viikonlopussa ehtii hyvin tutustumaan Palma de Mallorcan kaupunkiin. Marraskuu oli oivallinen aika lomailuun täällä, koska suuria turistiryhmiä ei ollut. Ravintoloissa saimme illallistaa pääasiassa paikallisten kanssa. Palma de Mallorca yllätti minut todella positiivisesti. Saarella olisi paljon nähtävää pidemmällekin reissulle, joten ehkä palaan tänne vielä joku päivä. 

10 kommenttia:

 1. Marraskuun pimeydessä kaipaa kyllä aurinkoa ja lämpöä. Te olette sitä saaneet, kivalta näyttää reissunne.

  VastaaPoista
 2. Ihanalta irtiotolta vaikuttaa, pois syksyn pimeydestä ja kylmyydestä! Ja mitkä maisemat.

  VastaaPoista
 3. No neljän tunnin lento ei ole ihan paha viikonloppureissuun. Ja tuo auton parkkipaketti kuulostaa ihan mahtavalta. Pitääpä ottaa selvää joulureissua varten.

  VastaaPoista
 4. Mukava miniloma ollut, ruoat ainakin näyttivät hyviltä :)

  VastaaPoista
 5. Kauniilta näyttää Palma de Mallorca. Harmi ettei hotellivalinta osunut nappiin, mutta toivottavasti oli silti mukava matka!

  VastaaPoista
 6. Mekään emme olleet tyytyväisiä Tryp-hotelliin Havannassa. Kallis kyllä oli!
  Kiitti flypark-vinkistä!

  VastaaPoista
 7. Sickly sweet! I couldn't detect any ginger nor rhubarb. Caramel gin would be a better description. The tasting note is rubbish -ignore it and don't buy this gin.

  VastaaPoista