lauantai 1. lokakuuta 2016

Malagaan!

Syksy katkesi mukavasti, ennen kuin ehti oikein edes alkamaan,  viikon reissulla aurinkorannikolle. Oli kuulkaas mahtava viikko! Aurinkoa, merta, lämpöä, ihanaa ruokaa ja jätskiä, aaltojen pauhua, lämpimiä iltoja. Torremolinoksesta lisää tuonnempana, nyt mennään Malagaan - Sillanpäätä mukaellen. 

Malaga on mahtava matkakohde! Aurinkorannikon lomailuun suosittelen ehdottomasti päivän tai parin vierailua tähän viehättävään kaupunkiin. Malaga on myös oiva pitkän viikonlopun lomakohde. Suora lento kestää noin viisi tuntia ja lentokentältä pääsee kätevästi junalla kymmenessä minuutissa Malagan keskustaan. 



Malagan vanhakaupunki on todella viehättävä. Siellä kuljeksii helposti useamman tunnin, poikkeaa kahville, tapaksille tai museoihin ja muihin nähtävyyksiin. Ravintoloita ja baareja on paljon. Calle Marques Larios on vanhankaupungin leveä kävelykatu, joka poikkikatuineen ja -kujineen on mukavaa shoppailualuetta.  


Pikkucappuccino
Mirka vietti viime marraskuussa pitkän viikonlopun Malagassa, nauttien aivan mahtavista säistä. Minä kävin Malagassa nyt toista kertaa, tälläkin kertaa aivan päiväseltään. Seuraavalla kerralla voisin kaupungissa viettää ainakin yhden yön. Viime kesänä vierailimme Picasson lapsuudenkodissa ja nyt Picasson taidemuseossa. Molempia suosittelen. Malagasta löytyy myös Carmen Thyssen-museo, viehättävä katedraali ja Alcazaban linnoitus. Malagan satamaa suosittelen ja kaupungin puistossa kannattaa myös käydä. Viinimuseossa emme vierailleet tälläkään kertaa, mutta ehkä seuraavalla reissulla...? 

Sataman palmuja 


Malagassa on ihan pakko vierailla tapasbaareissa.  Los Gatosissa nautimme todella herkulliset pikkuleivät, canapet ja Tortilla de Patatasin eli perunamunakkaan. 




Perunamunakas oli maukas, kuohkea ja täyttävä. Aiolin tyyppinen, hieman kevyempi valkosipulikastike sopi tosi hyvin perunamunakkaan makua terästämään. 



Vuohenjuustolla ja karamellisoidulla sipulilla päällystetty leipä oli herkullinen. Maut sopivat ihan todella hyvin yhteen. Samoin vuohenjuusto ja lohi. Ulkoasu antoi odottaa hieman vähemmän - iloinen makuyllätys oli ensipuraisulla.


Leivät olivat myös runsaat ja hintalaatusuhde oikein hyvä. Yhdellä leivällä (2,50 €) ja reilulla palalla perunamunakasta (3,50 €) pärjäsi pitkälle iltaan. Tapasten kyytipojaksi nautimme pikkuiset lasit olutta. 



Los Gatos oli fiilikseltään rento ja mutkaton. Palvelu pelasi suoraviivaisesti ja annokset noudattivat samaa selkeää, rouheaa linjaa. Kiva paikka poiketa bisselle ja tapaksille. 



Illalla ennen "kotiinpaluuta" kävimme toisilla tapaksilla, kuuluisan espanjalaisen kokin Dani Garcian perustamassa tapasbaarissa nimeltä KGB - Kisko Garcia Bar. Ravintolaa pyörittää cordobalainen kokki Kisko Garcia. Odotukset KGB:tä kohtaan olivat korkealla! Menimme baariin heti sen auettua ja saimme aika vapaasti valita paikat baaritiskiltä, josta oli myös hyvä näköyhteys keittiön puolelle. 



KGB:n lista on mielenkiintoinen. Sieltä löytyy perinteisiä tapasannoksia mielenkiintoisilla twisteillä, pastramileipiä, juustoja ja kansainvälisiä tapaksia, makeita herkkuja unohtamatta. 



 Alkuun yrttileipää. 


Tapasten kanssa nautimme lasit punaviintä. 



Illan parasta antia olivat ehdottomasti KGB:n burgerit. Pikkuhampurilaiset olivat maukkaita; sekä upea häränhäntähampurilainen että tulinen chorizoburgeri. Yksinkertaista, mutta niin hyvää! 





KGB:n seinällä olevassa liitutaulussa oli lista paikan suosituimmista tapaksista. Sieltä bongasimme Patatas Bravasit. Perunoita oli iso kulho ja herkullista, tulista kastiketta oli annosteltu reilulla otteella. KGB:n patatas bravasit olivat aika fiinit; hyvin kuoritut ja pilkotut pieniin neliöihin -  eivät pärjänneet pari iltaa aikaisemmin syödyille Torren perunoille, vaikka aivan hyvät oli. Eniten tykkäsimme kuohkeasta, jopa yllättävän kevyen fiiliksen jättäneestä kastikkeesta. 



Mansikka Gazpacho oli tietenkin valittava listalta. Tykkään Gazpachosta (kylmä kasviskeitto) eri muodoissaan, mutta mansikkaista en ollut aiemmin maistanut. Keiton lisukkeet, vuohenjuustolumi ja macadamia-pähkinät, kuulostivat aivan ihanilta. Itse gazpacho oli todella hyvä. Vuohenjuuston maku jäi harmillisesti aika vaisuksi - olisi sopinut hyvin raikkaan ja aavistuksen makean keiton pariksi. Macadamia-pähkinöitä olisi voinut olla enemmänkin. 




Palvelu toimi KGB:ssä sujuvasti. Baaritiskillä oli mukava syödä ja seurailla keittiön ja tarjoilijoiden duunia. Hampurilaiset olivat tosi hyvät, perunat ja keitto eivät yltäneet samalle tasolle. Voisin poiketa KGB:ssä toistekin, ainakin syömään hampurilaiset ja mieli tekisi maistaa myös listan kansainvälisiä annoksia - olivat todella herkullisen kuuloisia. Malaga on pullollaan ihania baareja, ravintoloita ja kahviloita - täältä ei mestat heti lopu kesken. Tervemenoa Malagaan - on kaunis kaupunki! 

Kiitos vinkeistä Reseptitaivas -blogiin & Andalusian auringossa -blogiin


35 kommenttia:

  1. Nyt kyllä kelpaisi pieni Malagan loma. Kesälomaa en oe ehtinyt pitää ja nyt tekisi mieli tapaksia ja kylkeen hyvää viiniä, lämpöä ja huojuvia palmuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli just tota ihanaa viikko täynnä; tapaksia ja viintä, lämpöä ja huojuvat palmut :).

      Poista
  2. Oi, ihana olisi reissu lämpöön ja hyvää ruokaa ja juomaa! Houkutteleva juttu.
    Malagalla oli vuonna miekka ja kirves hiukan hämärä maine, kuulemma taskuvarkaita jne, mutta siitä on aikaa, enkä ole itse käynyt. Vanha kaupunki kuulostaa ja jutun perusteella maistuu hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhakaupunki Malagassa(kin) on ihana! Malagan maineesta en ollut aiemmin kuullut, mielenkiintoista. Liikuttiin kyllä aivan keskustassa valoisaan aikaan ja ei onneksi taskuvarkaatkaan iskeneet.

      Poista
    2. Ne jutut hämärässä muistossani ovat viime vuosituhannelta, kaukaa sieltä :)

      Poista
  3. Espanja on tuskin koskaan huono idea. Täälläpäin ko maata en ole (vielä) ollutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua kiinnostaisi kovasti mennä Bilbaoon tai Madridiin. Kivoja paikkoja Espanjassa riittää.

      Poista
  4. Mulle kans maistuis pikkuloma! Herkullinen postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me itse asiassa tehtiin reissussa töitä, mutta tuntui aivan lomalle! :)

      Poista
  5. Nam! Tuo mansikkagazpacho jäi kyllä heti kummittelemaan mieleen. Oispa taas kesä!

    VastaaPoista
  6. Ah, ihania tapaksia! Äidin pari veljeä asuu noilla huudeilla, käytiin joskus 15 vuotta sitten kylässä. Pitäisi mennä uudestaan kun silloin en ymmärtänyt hyvä ruoan päälle vielä ollenkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti! Malagan tapaspaikoissa on, mistä valita!

      Poista
  7. Tapakset ja aurinko – aina hyvä kombo!

    VastaaPoista
  8. Mansikkagazpacho!! ai että!! olisi kyllä ihanaa päästä palmujen katveeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikkagazpacho taitaa mennä kokeiluun ensi kesänä!

      Poista
  9. Pitäskö hankkia silmälasit...Luin, että tällä kertaa kävit Malagassa, ihan selvinpäin... kai aivot teki jonkun tempun kun päiväseltään käynti kuulosti niin lyhyeltä... :D

    VastaaPoista
  10. Melkein selvinpäin kyllä, vähän vaan viintä ja pikkulasi olutta ;).

    VastaaPoista
  11. Kaamee matkakuume! Pääsisinpä nyt Malagaan, onneksi edes näin virtuaalisesti :D

    VastaaPoista
  12. Voi että. Kaikki tuntuvat nyt olevan käväisemässä jossain lämpimässä. Tahtoo kanssa, tarvii aurinkoa.

    VastaaPoista
  13. Oi, kauhea matkakuume! En ole koskaan käynyt mannerEspanjan puolella, joten olisipa ihanaa joskus käydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Nyt tekis mieli kovasti Bilbaoon tai Madridiin.

      Poista
  14. Jaaha. Espanjaan ei tästä nyt pääse, mutta jos saisi lähiaikoina edes jonkun makumatkan kotona tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makumatkat helpottaa akuuttia matkakuumettta :).

      Poista
  15. Espanja ja Malagan lähimaasto kutsuu taas joulukuussa. Isäni asuu siellä päin, joten käymme vuosittain moikkaamassa. Malagassa olen päässyt kerran käymään. Aurinkorannikolla on vaikea ylipäänsä löytää hyviä ravintoloita ainakaan ilman autoa. Malagasta onnistuin löytämään joitakin kohtalaisia tapaspaikkoja nyt ainakin. Onneksi viini on hyvää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Tällä kertaa meitä onnisti myös Torressa. Sattumalta osuttiin hyviin mestoihin. Ja onneks viini on hyvää :).

      Poista