tiistai 14. kesäkuuta 2016

Löylyssä!

Juhlaviikonloppu oli hyvä päättää sunnuntaina huippuporukalla saunomiseen. Eikä ihan missä tahansa saunassa, vaan upeassa Löylyssä. Blogissa on saunottu monesti aiemminkin, mm. Kotiharjun saunassa Helsingissä, talviaikaan erityisesti Tampereen Rauhanniemen kansankylpylässä


Löyly ei ole pelkästään sauna, vaan Löylyssä on myös ravintola, joka on avoinna joka päivä. Löylyssä herkutellaan aamusta iltaan. Lounasta tarjotaan arkisin klo 11-15. A la carte -lista on voimassa arkipäivisin klo 15-21 ja viikonloppuisin klo 11-21. Päivittäin, aamuysistä alkaen tarjolla on mm. raakapuuroa, croissantia, jugurttia, mysliä jne. Listalta löytyy myös superhyvät Rawan raakakakut ja -jäätelöt ja Jymyn luomujäätelöt. Löylyn ravintolassa suositaan kasviksia ja luomua, ravintolan tarjoama kala on WWF:n suositusten mukaiseti pyydetty ja lihat ovat peräisin luonnonlaitumilta. Kesällä ravintolassa on itsepalvelu, eikä pöytävarauksia oteta      

Saunomaan Löylyssä  pääsee päivittäin klo 13.00 - 22.00 paitsi tiistaisin klo 16.00 - 22.00. Lisäksi keskiviikkoisin ja lauantaisin on aamusauna klo 7.30 - 9.30. Löylyssä saunotaan myös juhannuksena, tsekkaa Löylyn juhannuksen speksit tästä.  


Saunavuoron voi varata etukäteen vaikka netistä, kuten mekin teimme. Maksu hoitui samalla. Sauna kustantaa 19 € / hlö sisältäen sauna-aikaa 2h, pyyhkeen, pefletin ja pesuaineet. Yleisiä saunoja Löylyssä on kaksi, puusauna ja savusauna. Saunatilat ovat yhteiset naisille ja miehille, uimapuku on saunoessa pakollinen. Suihkutilat ja pukkarit ovat naisille ja miehille erilliset. Löylyssä on muuten myös tilaussauna, johon mahtuu saunomaan noin 10 henkilöä. Naisten pukkarissa ja suihkuissa ei ollut liikaa tilaa, mutta saunominen sujui jouhevasti. Ruuhkaa ei syntynyt ja homma toimi mutkattomasti.      


Löyly on upea paikka! Poikkeuksellisen hieno ja mahtava. Saunatilat kaikkinensa ovat viihtyisät, ja mikä parasta; saunasta pääsee mereen uimaan ympäri vuoden! Talviturkki tuli heitettyä useampaan kertaan heti kesäloman kärkeen. Merivesi oli mukavan raikasta, kokonaiset 13 astetta. Kahden tunnin sauna-aika riitti meille hyvin. Testasimme molemmat saunat useaan kertaan. Tykkäsimme enemmän puusaunan lempeistä löylyistä, savusauna oli meille hieman kuuma.


Kylmästä säästä huolimatta terassilla oli mukava istuskella ja ihailla upeita näkymiä. Terassi on mahtava. Tilaa täällä on lähes tuhannelle asiakkaalle! Ihan ylimmältä tasanteelta on todella upeet näkymät. Tuulisen, sateisen ja kylmän ilman vuoksi saimme patsastella terassilla aivan rauhassa.   


Saunominen Löylyssä oli mukavaa. Saunojia oli täyteen varatulla saunavuorolla sopivasti ja saunan tunnelma oli rauhallinen. Puusaunan lempeistä löylyistä oli mukava välillä pulahtaa mereen tai käydä terassilla viilentymässä. Saunojien samanlaiset valkoiset pyyhkeet tosin sekoittuvat helposti suihku- ja saunatiloissa ja tuottivat pientä sähläystä; kun oma katosi, uutta ei saanut pyydettäessä tilalle. Kyseessä oli kuitenkin ilmeisesti tilapäinen pyyhepula juuri kyseisenä iltana. 


Löylyn ravintola oli aivan täynnä ja seitsemän hengen porukalle ei hetken patsastelun jälkeen näyttänyt vapautuvan tilaa, joten tällä kertaa suuntasimme muualle syömään. Saunallekin saa tilattua safkaa saunan vastaanotosta, tätäkin vaihtoehtoa voisi joskus kokeilla. Löyly on niin magee paikka, että saunan jälkeen jäimme yltyvästä nälästä huolimatta ihailemaan rakennusta ja maisemia.  
Meillä oli erittäin kiva saunakokemus Löylyssä. Suunnittelimme heti jo uutta saunareissua konseptilla aamulenkki, aamusauna ja aamiainen. Suosittelen Löylyä lämpimästi!


LÖYLY

2 kommenttia:

  1. Kiva että saunan ruoka on luomua. Vielä kun musiikkikin olisi - tuulen huminaa ja laineiden liplatusta - tänhetkisen mökäjumputuksen sijasta. Vaikka desiibelejä on vähän vissiin laskettu niin kyllä ne silti kuuluu lähiseudun taloihin tosi häiritsevästi. Bussissa sentään musan saa hiljaiseksi jos yksikin matkustaja haluaa mutta saunan mökä pitkälle aamuyöhön asti kuulemma "kuuluu kaupunkiin" ja saunalta on toivotettu lähiseudun asukkaita muuttamaan pois jos mökämusa häiritsee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou nou, me taas saunassa nautimme ihanan rauhallisesta tunnelmasta ja juuri siitä juttelimme, kuinka kiva fiilis ja tunnelma Löylyssä oli.

      Poista