keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Ravintola Mäntymäki - kasvista ja pop uppia!


Oletko sinä jo kuullut illallisravintolasta, joka laskee kaiken kasvisten varaan?
Ravintola Mäntymäki on kasvisravintola, joka tällä kertaa toimii viikon verran entisen Nuevon tiloissa Sofiankadulla. Ravintola Mäntymäen taustalla on kolmen hengen jengi; ravintolapäällikkö Riia Muurimaa, keittiömestari Janne Ahola ja tuottaja Antti Tuomola.  Edelliskerralla Mäntymäen ravintolatila oli tosi paljon pienempi, enkä onnistunut saamaan pöytävarausta tähän kasvisravintolaan. Nyt onnisti ja heti pääsiäispyhien jälkeen oli edessä kuuden ruokalajin illallinen. Odotukset olivat korkealla ja olipa aivan ihanaa päästä pitkästä aikaa syömään kunnon illallista ja vielä kasvisruokaa. Hyvät kokemukset ihanasta Cargosta ovat edelleen tuoreessa muistissa. Ravintola Mäntymäen menu vaikutti varsin houkuttelevalle.    


Ehdin jo kieltäytyä vettä väkevimmistä ruokajuomista, mutta kolmen lasin viinipaketti puolitettuna tuntui varsin sopivalta arki-illan illalliseen, joten yks kaks yhtäkkiä edessä olikin lasi viintä. Tämä kuuden rypäleen luomuvalkoviini oli miellyttävä tuttavuus.  


Illallinen aloitettiin hernekeitolla, josta molemmat tykkäsimme kovasti. Hernekeitto sisälsi kotijuustoa, minttua ja rapsakan ruiskeksin. 


Hernekeiton jälkeen oli leipälajitelman vuoro. Focacciaa, savumantelileipää  ja siemenleipää tarjottiin ruskistetun voin kanssa. Focaccia oli jäänyt vähän taikinaiseksi, muuten diggasin leivistä. Mahtavaa, että leipävalikoima oli näin monipuolinen. 


Parsaa ristiin sisälsi parsan lisäksi rakuunamajoneesia ja appelsiinivinegrettiä. Kahden ruuan jälkeen viini vaihtui valkoisesta punaiseen. La Petite Perrier oli mukavan kepeähkö, marjaisa ja raikas viini. Viini sopi minusta hyvin kasvisruokien kanssa. 


Illallisen paras annos oli Latva. Latva-artisokkaa, maa-artisokkapyrettä ja sipsejä sisältänyt annos oli erinomainen. 


Kaikissa annoksissa oli mukavasti makua. Myös annosten koostumus oli monipuolinen, riitti niin pehmeyttä kuin mukavaa rapsakkaa purtavaa. 


Ravintola Mäntymäen annokset olivat kaikki kovin kauniita ja esillepano oli huoliteltua. Näissä annoksissa silmä lepäsi. 


Kukkakaalipuuro taisi jäädä hieman upean artisokka-annoksen varjoon. Tykkäsin annoksen, aika voimmakkaan makuisesta liemestä - itse puuro oli vähän vaisu. 


Etukäteen pohdin, löytyykö kuuden kasvisruokalajin joukosta munakoisoa, ja löytyihän sitä. Vauvamunakoiso tarjottiin beluga-linssien kanssa. Tässä annoksessa oli taas erinomaiset maut. Illan parhaimmistoa.


Illallisen viimeinen viini oli suosikkijälkiruokaviini, Moscato D'asti. Tämä kepeä, raikas ja pirskahteleva viini on ihana, toimii illallisen jälkiruokanakin.  


Mantelikakkua, jäätelöä, suolapähkinöitä, valkosuklaata ja raparperia sisälsi illallisen makea osuus, ainakin. Hyvä jälkkäri, vaikka en mantelikakun suuri ystävä olekaan. Tykkäsin suolaisen ja makean yhdistelmästä kovasti. Kuuden ruokalajin illallinen Ravintola Mäntymäessä kustansi 49 € ja puolikas viinipaketti, sisältäen siis kolme eri viintä, maksoi 12,50 €. Oli ihanaa syödä hyvää, selkeää ja maukasta kasvisruokaa. En missään kohtaa kaivannut mitään lihaa tai kalaa, vaan annokset olivat maukkaita, täyttäviä ja tasapainoisia kokonaisuuksia. Kaikki kuusi annosta eivät olleet minun ja meidän makuun aivan huippuja, mutta kaikkinensa taso oli oikein hyvä. Ja spessukiitosta leipävalikoimasta ja ruskistetusta voista. Hyvä leipä on aina paikallaan.  

Palvelu Mäntymäessä toimi sujuvasti illallisemme ajan. Olimme ravintolassa noin pari tuntia kaikkinensa. Henkilökunta myös mukavasti kertoili eri ruoka-annoksista ja viineistä ja palvelu oli mukavan ystävällistä ja rentoa. Ravintola Mäntymäkeä suosittelen lämpimästi kaikenlaisille syöjille. Kannattaa kokeilla, jos vain löytyy tilaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti