tiistai 1. maaliskuuta 2016

Ihana IPI Kulmakuppila!

Loma ja lounas - kaksi kaunista sanaa! Lomalounas nautittiin tällä kertaa viehättävässä IPI Kulmakuppilassa. IPI Kulmakuppila avasi ovensa viime kesänä ja nyt vihdoin pääsin tänne piipahtamaan ja ihastuin heti. Tila on viihtyisä, valoisa ja rauhallinen jakautuen kolmeen eri tasoon.  Kaunis sisustus viehätti meidän molempien lounastajien silmää.  Tunnelma oli tavattoman seesteinen - huolimatta siitä, että kahvila oli kahta paikkaa lukuunottamatta täynnä lounastajia, ja nuo kaksi vapaata paikkaa oli just meille suunniteltu.


Tiistain Soppa&Salaattilounaalla oli tarjolla tosi maukasta Bataatti-kookoskeittoa kera krutonkien ja rapeasipuliripotuksen. Minä tykkäsin kovasti. Keitossa oli sopivassa tasapainossa pehmeyttä ja potkua.



Keiton kanssa nautin luvattoman monta palaa IPIn erinomaisia leipiä. Lempparini oli Hyvärisen leipomon ruis-puolukkanäkkäri, joka oli mahdottoman hyvää.  Puolukka toi todella kivan säväyksen makuun ja näkkärin rakenne oli just sopivan raksuteltava.


Samoin oikein mainioita leipiä olivat IPIN tumma ja vaalea leipä. 


Leivän päällisinä oli luomuvoita ja hernehummusta. 






Salaattivalikoima oli runsas, värikäs ja mielenkiintoinen. Salaatit olivat tosi raikkaita ja niissä oli mielenkiintoisia makuyhdistelmiä.  Dijon-perunat maistuivat meille molemmille. 


Tykkäsin myös kovasti tästä Fetajuustoa ja kuminaporkkanaa -salaatista, josta löytyi mm. raikasta vesimelonia. Viherversosalaatti ruusunmarjavinegretellä oli simppeli ja maukas vihreä salaatti. 


Yksi parhaimmista salaattipöydän antimista oli tämä Spelttihelmiä ja inkivääripunajuurta sisältänyt, ulkoasultaankin jo kovin houkutteleva salaatti. 


Positiivinen yllätys taasen oli Hapankaalia ja pekonia -salaatti. Oikein toimiva makuyhdistelmä. 


Vielä pöydästä löytyi spagettia ja papuja sisältänyt salaatti. 


Mukavan värikäs ja raikas lounaslautanen!


Tällä kertaa nautimme vain lounaskahvin ja -teen, vaikka IPIstä olisi löytynyt monenlaista houkuttelevaa herkkua. 



IPI Kulmakuppilan lounaassa oli kaikki kohdallaan. Ihastuimme viehättävään paikkaan ja sen harkittuun, huoliteltuun sisustukseen. Palvelu lounaalla oli ystävällistä ja huomaavaista. Lounaan hintalaatusuhde oli hyvä. Ruoka oli maukasta ja salaatit monipuolisia. Ihanaa, että salaateissa oli vahvoja makuja tasapainossa keskenään. Erityiskiitoksen ansaitsee lounaan erinomainen leipävalikoima - leivänrakastaja kiittää! Lounas oli myös sujuva. Noutopöydän ympärille ei syntynyt mitään sen kummempaa ruuhkaa, vaikka kuumimpaan lounasaikaan taisimme paikalle saapua, täpötäyteen kahvilaan.  Ehdottomasti uudestaan, menkää tekin.

2 kommenttia:

  1. Ai että kun näyttää hyvältä! ihania vinkkejä teillä ollut täällä ihan jatkuvasti viime aikoina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IPI Kulmakuppila oli ihan tosi mahtava kuppila! Helsingissä on kyllä paljon ihania kahviloita ja ravintoloita :) - kun vaan ehtis kaikissa käymään ;).

      Poista